Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 20:16, 06 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Wiuniu myślałam o Tobie i Cię myślami przyciągnęłam, bo się odezwałaś

Jak wnusia? Rośnie?

Każda chwila z takim maleństwem cenna. Ja każdą chwilę od urodzenia spędzam z moim synkiem, nie wróciłam do pracy u kogoś, pracuję u siebie

Wiuniu tak blisko mieszkasz, a jeszcze się nie spotkałyśmy. Może w tym sezonie się umówimy?

Mirelko ja od czasu do czasu podczytuję forum (u Ciebie jestem na bieżąco) ale nie piszę, wracam do domu ok. 20 i już nie mam na nic siły tylko czytam wasze cenne uwagi i działania ogrodowe. Po pracy jadę do córci i wnusi, a moja młodsza córcia mieszkająca też w P-niu domaga się choćby kawki razem wypitej w tygodniu. A że sama bardzo zapracowana to jak znajdzie wolną godzinkę to dzwoni i po pracy umawiamy się w jakiejś kafejce. Nie wiem jak to będzie z moim ogródkiem w tym roku ale będę musiała się bardzo streszczać
Zuzanna pięknie rośnie I już zaczyna próby gaworzenia
Ja również myślę o tym często, że mieszkamy blisko i nie znamy się w realu Bardzo chętnie bym z kimś takim ja Ty ogrodowo zakręconym porozmawiała choć ja nie mam się czym za bardzo pochwalić, bo mój ogródek jest mały a wymaga bardzo dużego wkładu pracy aby mógł się równać z innymi ale i tak bardzo go lubię, bo wszystko w nim robię zupełnie sama. No eMuś próbuje mi od czasu do czasu coś tam przenieść, wykopać i w zeszłym roku nawet darń ze mną zrywał i pomagał prostować linię rabat byłam bardzo zadowolona Zobaczymy co będzie w tym roku? Ostatnio zamontowano nam bramę i trzeba było przekopać część ogrodu na kabel do mechanizmu od bramy i to na dodatek tą i tak najgorszą część trawnika(psiowa cześć) więć teraz mam ciągle błoto na tarasie od psich łapek, bo trawa musi tam dopiero wzejść Ale coś za coś Jestem dobrej myśli
Pozdrawiam i mam wielką nadzieje, że jednak uda nam się zobaczyć
Buziaki!
Zielona 20:57, 06 mar 2016

Wiuniu - miło czytać, kiedy Babcia tak cieszy się z Wnuczki i ma taki dobry kontakt ze swoimi Dziećmi. Kawka z Córką w kafejce bezcenna. A ogród poczeka Praca nie zając Są ważniejsze sprawy.
Uściski!
wiunia 21:13, 06 mar 2016

Zielona napisał(a)
Wiuniu - miło czytać, kiedy Babcia tak cieszy się z Wnuczki i ma taki dobry kontakt ze swoimi Dziećmi. Kawka z Córką w kafejce bezcenna. A ogród poczeka Praca nie zając Są ważniejsze sprawy.
Uściski!

Martuś, nigdy bym nie pomyślała, że Dziecko mojego Dziecka będzie u mnie wzbudzać tyle emocji Człowiek bardziej się martwi o to Maleństwo niż kiedyś o swoje, może dlatego, że ja miałam małe dzieci ok. 20-stki, a teraz to już jestem bardziej dojrzałą(czytaj: satrą babą)osobą i inaczej patrzę na ten świat i jego zasadzki? Tak czy inaczej Zuzanna to teraz całe nasze Szczęście oczywiście bez przesady, nie ingeruję w jej wychowanie ani się nie wtrącam jedynie delikatnie "sugeruję" Córce to i owo
W każdym razie jest OK!
A młodsza Córcia to taki pracuś dla którego doba jest za krótka ale zawsze znajdziemy chwilkę,żeby pogadać i się spotkać to faktycznie dla mnie bardzo ważne chwile Mam nadzieję, że ogród mi wybaczy ten sezon i da radę!
Ściskam serdecznie!!!
ewa004 13:58, 07 mar 2016

Pozdrawiam Wiuniu
Ogród ci wybaczy, w końcu nie dla wszystkich jest on najważniejszy
dorkow0 18:00, 08 mar 2016

Wiolu, witaj.
Tyle radości u Ciebie. Grauluję.
Rodzina, ta kochająca, to największe szczęście w życiu człowieka.
Ogród da radę, a przecież dzień co raz dłuższy, to zawsze pół godzinki raz na jakiś czas znajdziesz na niego.
Buziaki zostawiam.
wiunia 19:18, 08 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Pozdrawiam Wiuniu
Ogród ci wybaczy, w końcu nie dla wszystkich jest on najważniejszy [/quot

Ewuniu taką mam nadzieję dla mnie ogród jest ważnym ale na tyle na ile pozwalają inne WAŻNIEJSZE sprawy (chwile lz wnusią)
Ściskam!
wiunia 19:24, 08 mar 2016

dorkow0 napisał(a)
Wiolu, witaj.
Tyle radości u Ciebie. Grauluję.
Rodzina, ta kochająca, to największe szczęście w życiu człowieka.
Ogród da radę, a przecież dzień co raz dłuższy, to zawsze pół godzinki raz na jakiś czas znajdziesz na niego.
Buziaki zostawiam. [/qu

Dorotko taki mam właśnie plan, żeby po trochu i po godzince chociaż ale częściej wpadać w rabatki jakoś dam radę
Pozdrawiam cieplutko!
MirellaB 23:52, 08 mar 2016

Wiunia wnusia najważniejsza
Na ogród przyjdzie czas.
Daj znać jak nie będziesz się wyrabiała z ogrodowymi sprawami - wpadnę do Ciebie i raz dwa ogarniemy wszystko
wiunia 19:51, 09 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Wiunia wnusia najważniejsza
Na ogród przyjdzie czas.
Daj znać jak nie będziesz się wyrabiała z ogrodowymi sprawami - wpadnę do Ciebie i raz dwa ogarniemy wszystko

Mirelka no Ty to jesteś niesamowita!!! Trzymam Cię za słowo
Ściskam!
iwonaal 21:42, 09 mar 2016

Śle pozdrowienia