Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 18:52, 20 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Wiunia, a Erecty cięłaś?
Ja jeszcze nie ruszyłam z nimi. Nie wiem jak ciąć.

Z berberysów tylko podcięłam właśnie Erecty mam kilka sztuk więc szybko poszło . Podcięłam te najwyższe pędy i kilka bocznych tak lekko stopniując. Nie wiem czy to dobrze, najwyżej to będzie rok na test zostały mi trzy wielgachne mm i nie wiem jak do nich podejść. ....kolceeee!
MirellaB 05:33, 22 mar 2017

Wiunia wczoraj ścięłam podobnie jak Ty te najwyższe wybujałe pędy i boczne, ale ja raczej na równo nie stopniowałam.
Będziemy porównywały

Miałam takiego berberysa na szczęście jeszcze nie był tak duży, ale za 2 - 3 lata to byłbym kolos. Już zaczynał mi przeszkadzać, przejść nie mogłam te kolce brrrrr. W piątek wykopaliśmy i znalazł inną miejscówkę poza moim ogrodem
wiunia 06:32, 22 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Wiunia wczoraj ścięłam podobnie jak Ty te najwyższe wybujałe pędy i boczne, ale ja raczej na równo nie stopniowałam.
Będziemy porównywały

Miałam takiego berberysa na szczęście jeszcze nie był tak duży, ale za 2 - 3 lata to byłbym kolos. Już zaczynał mi przeszkadzać, przejść nie mogłam te kolce brrrrr. W piątek wykopaliśmy i znalazł inną miejscówkę poza moim ogrodem

Mirelko ja też tak równo nie stopniowałam tylko jak mi się trafiło to ucięłam. Mam głowę pełną różnych myśli poza ogrodowych i nie mam polotu do pracy w nim

Wczoraj odeszła moja najukochańsza sunia Shilla....po pół roku walki z chorobą....nie umiem się pozbierać. ....
Milka 13:49, 27 mar 2017

Trzymam kciuki, rusz do ogrodu, cięcie pomaga, plewienie i grabienie, trzymaj się kochana
wiunia 18:07, 27 mar 2017

Milka napisał(a)
Trzymam kciuki, rusz do ogrodu, cięcie pomaga, plewienie i grabienie, trzymaj się kochana

Tak staram się robić Irenko jak jest jasno po powrocie z pracy, trochę pomaga ale ciągle oko ucieka na boki z przyzwyczajenia , że Shillunia coś "pomoże " mi przesadzić. ..
Dziękuję!
iwonaal 21:46, 31 mar 2017

Wioletko pozdrawiam
iwonaal 21:46, 31 mar 2017

Wioletko pozdrawiam
MirellaB 16:27, 03 kwi 2017

Wiunia zaglądam, bo może po tym ogrodowym tyraniu zdjęcia pokażesz?
wiunia 17:54, 03 kwi 2017

iwonaal napisał(a)
Wioletko pozdrawiam

Witam Cię w nowymc sezonie ! Nowy awatarek widzę Zaraz zobaczę co u Ciebie w trawie piszczy
wiunia 18:01, 03 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Wiunia zaglądam, bo może po tym ogrodowym tyraniu zdjęcia pokażesz?

Mirelko nic ciekawego u mnie prace porządkowe i tyle, jakieś cięcia ostatnie itd. Muszę przyznać, że w tym roku poczyniłam wyjątkowo ostre cięcia niektórych roślin, aż miałam wątpliwości czy odbiją ale dają radę może wieczorkiem jakąś fotkę wrzucę jak zdążę zrobic zdjęcia zanim będzie szaro