Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Bogdzia 20:40, 06 mar 2017

wiunia napisał(a)
Moje evergoldy miło mnie zaskoczyły po zimie

Moje tez pięknie przezimowały.
MirellaB 16:06, 07 mar 2017

Ja muszę spróbować spryskać moje na grzyba - może lepiej będą się prezentowały.

Wiunia pamiętasz te kwiaty, które kupiłyśmy w zeszłym roku nie pamiętam czy w B czy w L. W każdym razie pisałaś, że one nie zimują i trzeba je schować na zimę. Moje trzy sztuki zimę spędziły w ogrzewanym pomieszczeniu i mają ładne pączki
A jak Twoje?
wiunia 15:12, 14 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Ja muszę spróbować spryskać moje na grzyba - może lepiej będą się prezentowały.

Wiunia pamiętasz te kwiaty, które kupiłyśmy w zeszłym roku nie pamiętam czy w B czy w L. W każdym razie pisałaś, że one nie zimują i trzeba je schować na zimę. Moje trzy sztuki zimę spędziły w ogrzewanym pomieszczeniu i mają ładne pączki
A jak Twoje?

Mirelko to kamelie. U mnie przetrwała tylko jedna z dwóch. Za późno wniosłam do pomieszczenia i jedna zmarzła a druga też ma pąki tylko jestem ciekawa czy zakwitnie Czyli potwierdziło się to co mówiłam w zeszłym tygodniu w L widziałam już kwitnące kamelie takie podpedzone. Miały piękne różowe kwiaty.
No to czekamy na kwiaty u nas
wiunia 15:17, 14 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Moje tez pięknie przezimowały.

Bogdziu, a który sezon obecne egzemplarze są u Ciebie? Mam wrażenie, ze te trawy po dwóch, trzech sezonach marnieją. Miałam poprzednio takie dwa piękne egzemplarze ale po trzeciej zimie padły może to przypadek?
MirellaB 18:14, 14 mar 2017

Wiunia, a wiesz kiedy należy je wystawić na dwór? Czy teraz jeszcze jest dla nich zawcześnie?
wietrzyk 16:17, 15 mar 2017

Wiuniu,
jak psiunia?
Ogród przezimował doskonale jak widzę na fotkach. Ciekawa jestem czy rozpoczęłaś już ogrodowe aktywności?
buziaki
wiunia 06:48, 16 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Wiunia, a wiesz kiedy należy je wystawić na dwór? Czy teraz jeszcze jest dla nich zawcześnie?

Ja jeszcze nie wystawiam czekam na bardziej stabilną pogodę,poczytam jak coś wyczytam to dam znać
wiunia 06:54, 16 mar 2017

wietrzyk napisał(a)
Wiuniu,
jak psiunia?
Ogród przezimował doskonale jak widzę na fotkach. Ciekawa jestem czy rozpoczęłaś już ogrodowe aktywności?
buziaki

Asiu psina jakoś się trzyma ale właśnie dzisiejsza noc była trudna. Co dwie godziny wstawala i nerwowo chodzila po salonie, od trzech dni znowu traci apetyt, a normalnie śpi całą moc spokojnie. Dziś lub jutro pojedziemy do weta na kolejną serię kroplówek wtedy kilka tygodni jest dobrze. Tak mi jej żal to taki madry i dobry pies
wiunia 06:56, 16 mar 2017

W ogrodzie działam tylko w sobotę jak jest pogoda. Juz coś tam pocięłam i posprzątałam ale jeszcze sporo do zrobienia
MirellaB 14:39, 20 mar 2017

Wiunia, a Erecty cięłaś?
Ja jeszcze nie ruszyłam z nimi. Nie wiem jak ciąć.