Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 14:55, 17 wrz 2013

asc napisał(a)

O cebulkach pisałam wczoraj..

Tułacz rośnie w kompletnym cieniu, przez co sie nie wybarwia.. więc jest brzydki...
Przerósł mi wszytko co tam tylko jest.... wlazł w rh i mi go głuszy, konwalie, jodły, wrzosy.. i leci coraz dalej.. to nie do opanowania.. kiedyś miałam go we wrzosach.. do tej pory randapem tępię.. Tu go przesadziłam i dałam w obwódkę z plastyku... przedarł sie przez zasieki i hulaj dusza - piekła nie ma... Zagłuszył piękna hostę i leci bez kontroli.. Nie chcę już takich problematycznych roślin.. może kawałek wykopię i gdzieś w wiadrze posadzę, ale wiadro z brzegiem na zewnątrz ,aby było widać kiedy zwiewa..
Jak na razie to w ogrodzie posadziłam sobie 2 upiornie ekspansywne rośliny.. trawę żubrówkę i tułacza.. jedno i drugie idzie podobnie jak perz.. jako trzeci kandydat to dziurawiec jakiś tam...

Jeszcze tojeśc zapomniałas wymienic tą płożącą, też z nia walczę i ciągle przegrywam.Pozdrówka , u mnie cały dzień deszczowy.
kasiek 17:30, 17 wrz 2013

Raju ile cebul - Kobieto drugą Holandie tworzysz!
Ale na wiosne bedzie szał - a ja sie cieszyłam że mi się udało 31 cebul wytargać
gierczusia 18:01, 17 wrz 2013

Kindzia napisał(a)

NOOOO, to mi się podoba bardzo Alinko!!!! Wreszcie coś konkretnego czytam Tylko jak Ty Kobieto zmusisz Anię do podróży...Ona się broni ręcami i...

ANIA CZYTASZ????

Jak tylko padać przestanie Alinkę bierz i na Śląsk! My już z Gierczusią torby z zaopatrzeniem szykujemy

Noooo nooo ... My już przyszykowane , zwarte i gotowe ... O zaopatrzeniu nie wspomnę ... Tylko się spakować i dawajjjjj
gierczusia 18:04, 17 wrz 2013

Taka... To już w całej Polsce cebul zabrakło , bo Ogrodowisko wykupiło ??... Ja się muszę zmobilizować !!!!!
Kondzio 18:05, 17 wrz 2013

Moze do mnie tez przyjedziecie hi hi hi
Kondzio 18:08, 17 wrz 2013

alinak napisał(a)
Ania przecieź ty ,jak pamiętam w tatym roku chyba z tysiąc cebul sadziłaś i znowu taka masa .ja w sierpniu. dosadziłam tylko 60 ale to w 6 gatunkach tulipków .nowość źe sie zdecydowałam na wysokie bo w tamtym roku kupiłam dwa gatunki wysokich i bardzo mi sie spodobały czekam niecierpliwie na wiosne bo to nietypowe kolorki wybrałam. zielono-róźowe .

Tak sie zastanawiam dlaczego ty wyciepałaś spod klona tułacza. Ja to kocham te kolorki ale co racja to drań okropnie sie panoszy. Ania a moźe jak sie ciepło zrobi to razem wypadniemy do Kindzi albo Gierczusi kofane dziewczyny znich mus je nawiedzić
a dla czego tylko do tych dwóch osób nie rozumiem do mnie tez moze przyjechać
Mala_Mi 18:37, 17 wrz 2013

Kondzio napisał(a)
a dla czego tylko do tych dwóch osób nie rozumiem do mnie tez moze przyjechać

Kondzio, nie wiem co planuje Alinka.. ja muszę dopasować sie do pracy... i tak pojadę jak mi wypadnie.. zresztą Ci mówiłam.... wracając planuję zajechać do Ciebie.. co prawda wieczorkiem... ale chyba lepiej niż o 7 rano Chcę w Katowicach na kawusię skoczyć do Gierczusia... do Kindzi raczej nie zdążę.. nawet nie wiem geograficznie gdzie kto mieszka..... Chciałoby sie wszędzie, ale czas nie guma.. nie rozciąga się.. Jak będę mieć czas to pojadę na wycieczkę po ogrodach.. ale teraz walczę z czasem... widziałeś moje doniczkowo do posadzenia, a aby posadzić to trzeba przesadzić... a pracy też muszę pilnować.. i w domu też są obowiązki..
Mala_Mi 18:39, 17 wrz 2013

gierczusia napisał(a)

Noooo nooo ... My już przyszykowane , zwarte i gotowe ... O zaopatrzeniu nie wspomnę ... Tylko się spakować i dawajjjjj

Oj.. dajecie z Kindzią po garach.. do Was to chyba najlepiej jakbym przyjechała na tydzień.. i też byśmy sie chyba nie nudziły
Tofam Was

A może Wy tak do mnie .... co????
Mala_Mi 18:40, 17 wrz 2013

kasiek napisał(a)
Raju ile cebul - Kobieto drugą Holandie tworzysz!
Ale na wiosne bedzie szał - a ja sie cieszyłam że mi się udało 31 cebul wytargać

Kasiek ja mam duży ogród... i jak szaleć to szaleć... wsadzam 100 i nawet tego nie widać... poza tym ja nie wykopuję i dużo mi sie zarasta, dziczeje..
Mala_Mi 18:42, 17 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Jeszcze tojeśc zapomniałas wymienic tą płożącą, też z nia walczę i ciągle przegrywam.Pozdrówka , u mnie cały dzień deszczowy.

Dobrze, że Bogdzia czuwasz... tojesć to też zaraza..... i ta kropkowana i ta płożąca.. ale zdecydowanie płożąca ląduje na mojej liście roślin inwazyjnych.. których nie chcę już mieć.
U nas cały dzień pada....... tak nienaturalnie to wygląda... ale pada.........