Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ana_art 22:54, 17 wrz 2013

Kasiek napisał(a)
W tym roku tez mi kilka cesarskich nie zakwitlo,tz poszly w liscie.Sasiadka powiedziala ze jak nastepnym razem bede sadzic te cebule ,to powinnam je lekko przechylic,tak,aby troche ochronic srodek cebuli od wody. Kwiat tak czy tak pojdzie gory, nie ma obawy
wyczytałam, że trzeba im drenaż zrobić dołem jeśli ziemia ciężka i sadzić pod kątem 40st
EPODLAS 23:16, 17 wrz 2013

Szał sadzenia cebul się zaczął. Też już kupiłam sporo. Szukam jeszcze białych szafirków, bo to wdzięczne kwiatki, u mnie czują się doskonale. Trzeba sadzić cebulki, wiosną będzie ślicznie
Madzenka 23:50, 17 wrz 2013

Szał, normalnie szał cebulowy......., też zarobiona jestem...
Kasiek 23:54, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Szał, normalnie szał cebulowy......., też zarobiona jestem...

Ty zarobiona,ja bankrut...nie tylko przez cebulowe
Mala_Mi 07:47, 18 wrz 2013

Macham dziewczynki i chłopaki od samego rana... z rana śmiech to zdrowie....zwłaszcza jak brzydko i ponuro za oknem, a trzeba wyjść..

Na szybciorka odpowiadam.... szachownica pomarańczowa kwitnie co roku i nie kaprysi, a te czarne i białe... rosna im tylko liście i zero kwiatów.. już tak 2 lata.. posadzone pod kątem, z drenażem itp itd... jedynie co to mogą mieć może trochę za kwaśna ziemię... tak czy siak.... są kapryśne i więcej ich nie kupuję ..

Kondzio - widzę, że niedługo trawnik zlikwidujesz Ale wrzosowisko z tej ilości to już się nazywa faktycznie wrzosowisko

Do reszty skoczę z rewizytą, ale teraz do pracy rodacy.....
Madziarzeszow 07:56, 18 wrz 2013

Miłego , choć pochmurzonego dzionka
anna_g 08:25, 18 wrz 2013

dwa dni 20 stron... akurat przy śniadanku - choć ciężko ogarnąć i tak, ale byłam widziałam, mniej więcej jestem na bieżąco Fajne wrzosowisko Ci wyszło. Oj jak ja Ciebie Kobitko podziwiam za tą energię i zapał... cudna jezdeś
I pomidorki niezłe hodujesz I jeszcze przeróbka na ketchup. U mnie "na tapecie" przecier i sałatki - jako że pomidory to ja głównie z krzaków zielone zebrałam... to sałatki z zielonych robię...
Ilość cebulowych imponująca. Ja pomalutku ale też zapełniam coraz większe przestrzenie znaczy zapełnię bo na razie w piwnicy czekają. Dokupiłam szafirków, krokusów i trochę tulipków.
Buziole zostawiam na dobry dzień
ps. u mnie wczoraj było wstrętnie a dzisiaj słoneczko zaczyna przyświecać - hura
popcorn 08:46, 18 wrz 2013

Aniu, miłego dnia! Do pracy rodacy!
Koron cesarskich nie mam, ale szachownice perskie... mmm kupiłam kolejne 2 w Skierniewicach (drogie pieruńsko), liczę że zakwitną wiosną

pozdrawiam!!
zbigniew_gazda 08:48, 18 wrz 2013

Chłopczyk też macha Aniu i miłej pracy.
Margarete 15:29, 18 wrz 2013

asc napisał(a)
Małgoś.. jeżeli mogę coś zasugerować.... W jedno miejsce sadź jednocześnie kilka rodzajów cebul.... o różnej porze kwitnienia.. zaoszczędzisz na miejscu a i miejsce będzie ładne przez długi czas...
Ja sadzę krokusy z tulipanami.. tulipany głębiej, krokusy płycej.. jedno nad drugim.... zaraz u siebie spróbuję wkleić jak potem to miejsce wygląda...

Dzieki Aniu - to super podpowiedż bo już sie zastanawiałmmile ja dołków bede musiało oddzielnych porobic żeby te wszystkie sztuki tych cebul posadzic.
Mam jeszcze pytanie czy żeby miec kepe tulipanów niskich np tych botanicznych to mogę w jeden wiekszy dołok włozyc kilka cebul czy każdą osobno dołek koło dołka ?