Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Magda70 21:03, 04 paź 2013

U mnie miłorząb jeszcze ma liście...co do reszty rekonesans zrobię jutro.
GorAna 21:14, 04 paź 2013

Wnioskuję, że pogoda w tym roku zaskoczyła nas...... tak samo jak opady śniegów - drogowców
Mala_Mi 22:13, 04 paź 2013

GorAna napisał(a)
Wnioskuję, że pogoda w tym roku zaskoczyła nas...... tak samo jak opady śniegów - drogowców

Nas zaskoczyło, a drogowców zaskoczy... szkoda ..ale co zrobić taki kiepski rok

Magda70 napisał(a)
U mnie miłorząb jeszcze ma liście...co do reszty rekonesans zrobię jutro.

Mój kurczak łysy

ewa004 napisał(a)
U nas też przymroziło ,kffiotki już poszły aut

Moje też ....... jutro wiozę na kompost

agata19762 napisał(a)
Aniu mój miłorząb, katalpa i dwa orzechy bez liści ....
ograbałam się jak durna ....
mam dość !!!

słoneczko było, ale bez upału......
posadziłam wreszcie cebulowe

M próbował zbierać odkurzaczem.. ale odkurzacz padł Coś sie wyrobiło

Tak było pod drzewami... zielone liście poleciały... widać, ze nie wiało bo spadały idealnie w dół.. widok był żałosny

Welka 22:15, 04 paź 2013

Mój mariken też po dzisiejszej nocy został ogołocony, kilka dni cieszył jako kurczaczek, ale stanowczo za krótko to trwało. Doniczki z nudów pownosiłam wczoraj do garażu i całe szczęście, bo też bym potraciła jak Ty.
Pozdrawiam
Mala_Mi 22:26, 04 paź 2013

kasiek napisał(a)
Oj widze że wszystkich ogrodowa pożoga po nocnych przymrozkach... ech a tak chwaliłam październik...
A u Ciebie zmiany na całego - masz tak co roku czy w tym tak Cie wzięło?

Pierwsze nasadzenia czyli kilka drzewek i kawałek rabaty zrobiłam 5 lat temu, a resztę robię etapami. Więc nic mnie nie wzięło, tylko ja jeszcze tworzę ogród... a że robię sama i bez pomyślunku.. to często przesadzam i poprawiam swoja pracę. W dodatku kupuję co mi się podoba, nie mam gdzie posadzić wiec wsadzam na "poczekalnię" i jak coś sie poklaruje to sadzę w docelowe..

To jest naturalna kolej rzeczy, jak sie tworzy ogród.. Jakbym miała plan to też inaczej by to wyglądało.. a ja ciągle improwizuję.. tylko improwizuję.. ale to mi się podoba najbardziej..

To jedna część ogrodu w 2012..

A to rok później czyli w tym..

I tak co roku coś robię nowego.. i coś poprawiam co mi nie pasuje. Jak się sadzi to są to małe roślinki.. i często jak podrosną to okazuje sie, że jednak sie myliłam..
katarzynkak 22:26, 04 paź 2013

Ania dzięki za rewizytę i super pomysły.
Zapraszam częściej
Mala_Mi 22:27, 04 paź 2013

Welka napisał(a)
Mój mariken też po dzisiejszej nocy został ogołocony, kilka dni cieszył jako kurczaczek, ale stanowczo za krótko to trwało. Doniczki z nudów pownosiłam wczoraj do garażu i całe szczęście, bo też bym potraciła jak Ty.
Pozdrawiam

U mnie pomroziło już w poniedziałek. wiec i tak nie było już co wnosić

Ania z częścią już zrobiłem to samo, jutro kolej na te ładniejsze, jest ich mało i młode więc nie będzie mordęgi -właściwie taki był plan że to do chwili podrośnięcia iglaków

I ta zabawa w lepiej też jest bardzo przyjemna
Mala_Mi 22:28, 04 paź 2013

katarzynkak napisał(a)
Ania dzięki za rewizytę i super pomysły.
Zapraszam częściej

Właśnie sie tłumaczę dlaczego u mnie ciągłe zmiany.... może lepiej jak nic nie doradzam

Ale dzięki zmianom nabieram dużego doświadczenia w tym czego nie robić
marzena 23:13, 04 paź 2013

miłorząb ma liście czy nie...? no u mnie nie ma miłorzębu... trzy mi w kolejnych latach padły jak uparcie sadziłam je w miejscu troche podmokłym...bo tam chciałam...ale drzewka nie chciały niestety...
ale bedzie na wiosnę, tylko juz gdzie indziej go umieszczę

a u mnie to chyba nie było przymrozków...albo za późno wstaję i już szron zniknął...
Madzenka 23:25, 04 paź 2013

Nie narzekamy zima była owszem długa ale łagodna, wisona nie zaskoczyła silnymi mrozami w maju... Lato pamieta inne lato z tak obfitym kwitnieniem hortensji ogrodowych???
Teraz były przymrozki ale będzie jeszcze piekny październik.