Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Milka 06:12, 15 lis 2013

Sebciu ma rację, będzie nas kilka urodzinowych ogrodowiskowo
hanka_andrus 08:25, 15 lis 2013

Narty w planie i urodzinowe skakanie! Świetne pomysły! Niech żyje młodość! Pozdrawiam.
ewa004 08:43, 15 lis 2013

Oj ja to cienko widzę
AgnieszkaW 08:51, 15 lis 2013

Aniu, widoki z okna masz jeszcze śliczne i takie kolorowe. Czytam tu o sportach niemal ekstremalnych, ale cóż, to nie dla mnie, ja lubię "panować" nad ruchami, więc wybieram Nord Wooking - od dwóch lat. Pozdrawiam bardzo serdecznie
jotka 09:05, 15 lis 2013

Aniu, "batutuj" ile wlezie w wolnych chwilach. Znam to uczucie- fajne, ale pozostać musi już tylko we wspomnieniach. Widokami za oknem ładuj baterie i zerkaj czy już ptaszkom nie trzeba dogadzać Aparat oczywiście masz w zasięgu reki
pozdrawiam
Pszczelarnia 09:25, 15 lis 2013

Ania, ściskam. Znalazłam rozwiązanie na "pod brzozy" - hortensje 'Annabelle' w ilościach masowych.
Ale nie wiem co zrobię z tawułami w ilości 6 szt.? Chyba ogłoszę odbiór osobisty.
elzbieta_g 09:30, 15 lis 2013

asc napisał(a)

A to brzózka Doorenbos

śliczna laseczka z tej brzózki niesamowita kora, pierwszy raz taką ,,szlachetną" widzę
Mala_Mi 10:31, 15 lis 2013

Irenka - super, że z paluszkiem lepiej i ma szansę sie poprawić do wyjazdu Rehabilituj go uparcie...bo to najlepsza metoda na odzyskanie sprawności. Pod brzozą konwalnika nie będę sadzić, bo mam tam wysypaną korę i pies ma tam swoją ścieżkę "do płota" wiec będzie deptał. Na korze konwalnika nie widać, szkoda go tam sadzić Dlatego posadziłam jasne trawy... i posadziłam też tam trawę Everest Może swego imiennika piesio nie zadepcze.

Borbetka - czytałam, że dalej walczysz z kretem.. nie poddawaj sie.. widocznie jeszcze jakiś sie uchował. Buro było długo..a teraz drugi dzień ze słoneczkiem....z chmurkami, ale dobre i to..błękit pomiędzy chmurkami jest Ale zimno jak diabli..posadziłam 60 tulipanów i niezapominajki (może nie padną po przesadzaniu teraz, jakby co to mam zapasowe na rabatach, przesadzę wiosną), miałam przekopać rabatę, ale tak zmarzłam, że wetknęłam byle jak i uciekłam do chałupy... Nie dało sie kopać, bo glina tak mokra , że nie szło tego nawet wyrównać.. I znów na rabacie będzie baba jaga...

Ciocia Małgoś - pień normalnej brzozy na dole robi sie spękany i czarny, a ta do samiutkiego dołu jest bialutka i schodzą takie cienkie płatki jak pergamin...

Agata - to, że o 16 ciemno to jedno...ale jest zimno..... ja na taki ziąb nic nie robię w ogrodzie.. mam to w nosie, jestem ciepłolubna.. zimą to jedynie mogę jeździć na nartach..

Eliza - odwzajemniam uśmiechy.... a na trampolinie to skakałam tylko raz.. jak synuś chodził na treningi skoków do wody..dano , dawno temu... nie wytrzymałam i zapytałam sie trenera czy też mogę wejść na batut i poskakać Ubaw wszyscy mieli po pachy... ale było fajnie... Już sobie nie powywijam, trzeba się dopasować do wieku.. i wczoraj zaparłam sie i poszłam znów na ćwiczenia.. trzeba wziąć się za siebie, bo robię sie stary kapelusz... wiec ćwiczyłam 2 godziny.... dziś leczę zakwasy.

Kasiek - liście mam tylko na niektórych berberysach, wisionce Kikucośtam i na wierzbie mandżurskiej, która do tej pory szybko traciła liście, bo ciągle coś te liście brało. W tym roku dostałą kilka oprysków.. i pierwszy rok mnie nie denerwuje. Reszta drzew i krzewów łysa jak kolano... dobrze, że mam zimozielone i iglaki.. to nie jest pusto.. Byliny niewysprzątane może robią bałagan na rabatach, ale też .. coś sie dzieje.. tojeść orszelinowata.. ładnie sie przebarwia..
Mala_Mi 10:56, 15 lis 2013

Mariusz napisał(a)

Najgłębsza półka nadaje się na lilie wodne z grupy 40-70(80) - jedna bądź trzy odmiany. 120 cm to na odmiany silnie rosnące, ale polecam w oczkach płycej niż w stawie.
Jeśli folie masz w zapasie, to płyciznę warto zrobić większą, bo to własnie na nią jest sporo pięknych i ciekawych roślin. Najlepiej obłożyć ją kamieniami i w szparach posadzić rośliny nadające się do uprawy hydroponicznej, bezpośrednio w żwirowym gruncie.

Jeszcze się odezwę, bo teraz muszę już zniknąć, pozdrówka

Mariusz lilii mam dużo... tylko je trochę zagłodziłam.. i postawiłam na głębszej półce na zimę i tam je zostawiłam.. głębokość też byłą dla nich za duża.. Jak je przesadziłam do lepszej ziemi (tej od Ciebie co przywiozłam) to przestawiłam je trochę płycej.. i na zimę nie przestawiłam, niech stoją gdzie są.. Eksperymentuję, cy przeżyją zimę na płytszej wodzie.. wiosną nie mam jak wejść do tej wody.. bo za zimna... Muszę poszukać jakiś woderów .. czy jak się to nazywa ..... bo za każdym razem muszę prosić synusia by mi wchodził do wody... ja jestem ciepłolubna i do zimnej wody nie wejdę

Strefy płytkiej nie mam jak poszerzyć.. bo ogranicza mnie folia, brakuje jej już z szerokości Ale w przyszłym roku będziemy patrzeć gdzie jeszcze da sie coś z tym zrobić... ale nie dość, że folia już jest na pełna szerokość to i miejsca nie ma, bo z jednej strony skalniak, a z drugiej przejście koło tulipanowca.. To oczko miało być mniejsze......... a wyszło jak wyszło... czyli jak zwykle
Mala_Mi 11:05, 15 lis 2013

Madżen - wiosną wszędzie jest najpiękniej
To samo miejsce w maju Damy radę... to tylko pół roku do takich widoków ..