Dobrze, ze wspominacie tę datę. Ja niestety tego dnia jeszczrvnic nie rozumialam i cieszyłam się, że nie pójdę do szkoły... Tylko tych przemówień Wrony nie rozumiałam!
Marzenko....... w moim wieku licealistki... też za dużo się nie rozumiało..... bo najgorsze to było siedzenie w domu... ale kto by młodzież w domu długo utrzymał ...
Wszyscy pokazują pierniki, a ja pokażę mazurki
Misiek wymiatasz ... nie wiecz czy koleżanka piesa widziała ale w takich posłaniach też gustuje ... gonie ... a tak taka niedobra jestem ...
a tamten 13 bez teleranka ... pamiętam ... wolne od szkoły pamiętam ... i całą ulicę czołgów też ... nie jeden kilka i samochody wojskowe i żołnierzy, którzy rozdawali suchary ... i nigdy dotąd nie zastanawiałam się dlaczego tyle ich było ... tych czołgów ??? ... trzeba było ogrodowiska żebym się zastanowiła ... czego to się tu jeszcze nie odkryje ...
Anuś wrzucaj zdjęcia wiesz, że ja uzależniona od tego ogrodu a zwłaszcza obie wiemy
Śliczne mazurki a Miśka wzrok wygoni nie wygoni? fajny podrap go za uszkiem, a stan wojenny nawet nie będę pisała, za bardzo to przeżyłampamiętam tylko strach
Wzrok psinki jak dla mnie rób mi to zdjęcie,rób ...
Mazurki kurcze ja ich nie odróżniam już,ale te akurat mają chyba bardziej wyraziste kontrasty w upierzeniu ?
Tak sobie pomyślałam Aniu kochana ja gotuję ,sprzątam,a ty na tym awatarze jakbyś od stołu świątecznego odeszła...
Upsss. napiszę po Izowemu... tofam Was.. ale odpiszę innym razem.. idę spać
Po piesa śpi na moim miejsc.... ale dalczego nie.... jak ja śpię przed kompem... łózko wolne stoi
....................uffff
ja w niedzielę nie mogłam się zorientowac o co chodzi poza strachem - straszliwym strachem co będzie
a pogoda w poniedziałek - był mróz i słońce wstawało w czerwieni- mega czerwieni - magicznie i demoniczne - to spotęgowało nastroje
pojechałam / nie pamiętam jak / do pracy - to było straszne bo mnie wysłali do Urzędu Wojewódzkiego po dyrektywy w sprawie sprzedaży piwa o krótkim terminie - a przed urzędem stali pod ostrą bronią żołnierze
i musiałam dostać ekstra przepustkę i było bardzo poważnie , smutno i strachliwie -
idzie noc i kolejny zimowy dzień
życzę żeby było miło i spokojnie - Tobie Aniu i wszystkim i zawsze
no i żeby było ogrodowiskowo