Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Martek 17:03, 13 gru 2012

No u nas strach było łazić.Pusto na ulicach.Ja mieszkałam na 9 piętrze więc całe osiedle prawie na widoku...
Madzenka 19:14, 13 gru 2012

Dobrze, ze wspominacie tę datę. Ja niestety tego dnia jeszczrvnic nie rozumialam i cieszyłam się, że nie pójdę do szkoły... Tylko tych przemówień Wrony nie rozumiałam!
Mala_Mi 19:24, 13 gru 2012

Marzenko....... w moim wieku licealistki... też za dużo się nie rozumiało..... bo najgorsze to było siedzenie w domu... ale kto by młodzież w domu długo utrzymał ...
Wszyscy pokazują pierniki, a ja pokażę mazurki
Konstancja30 19:28, 13 gru 2012

asc napisał(a)
Nie pamiętam jak było zimno tzn ile stopni mrozu, ale pamiętam, że było zimno...... i było duuuuuuzo śniegu. Miałam kurs taternicki...... w ramach ćwiczenia z asekuracji lotnej pojechaliśmy na pagórki ćwiczyć upadki z góry i wyłapywanie na linie takiego delikwenta.... Umoczyliśmy się w śniegu okrutnie.... wtedy nikt nie miał ubrań nieprzemakających..... byliśmy jak bałwanki.... i okazało się, że autobusy nie kursują, okazji nie złapaliśmy... oj daleko i zimno było do domu i te głupie czekania na przystanku i zdziwienie, że nic nie jeździ.... Dlatego dobrze pamiętam ten dzień..... I potem zabawa w nocne powroty z imprez... w radiu teraz mówią jakie były konsekwencje jak takiego nocnego marka przyłapano.... Oj nie raz nas przyłapano ...... ale nigdy nas nie zamknięto i nie spałowano Za to poznaliśmy wszystkie tajne przejścia, by nie iść ulicą I forma zabawy, komu się uda wrócić do domu bez złapania Taaaa młodość ma swoje prawa........
A starość też

Misiek wymiatasz ... nie wiecz czy koleżanka piesa widziała ale w takich posłaniach też gustuje ... gonie ... a tak taka niedobra jestem ...

a tamten 13 bez teleranka ... pamiętam ... wolne od szkoły pamiętam ... i całą ulicę czołgów też ... nie jeden kilka i samochody wojskowe i żołnierzy, którzy rozdawali suchary ... i nigdy dotąd nie zastanawiałam się dlaczego tyle ich było ... tych czołgów ??? ... trzeba było ogrodowiska żebym się zastanowiła ... czego to się tu jeszcze nie odkryje ...

Anuś wrzucaj zdjęcia wiesz, że ja uzależniona od tego ogrodu a zwłaszcza obie wiemy
Rench 19:42, 13 gru 2012

Chyba wszystkie pieski lubią się wślizgnąć w Pani pielesze
Pozdrawiam Aniu,
Ptaszki super,ja sobie kupiłam 5 szt
monteverde 21:48, 13 gru 2012

Śliczne mazurki a Miśka wzrok wygoni nie wygoni? fajny podrap go za uszkiem, a stan wojenny nawet nie będę pisała, za bardzo to przeżyłampamiętam tylko strach
Martek 22:45, 13 gru 2012

Wzrok psinki jak dla mnie rób mi to zdjęcie,rób ...
Mazurki kurcze ja ich nie odróżniam już,ale te akurat mają chyba bardziej wyraziste kontrasty w upierzeniu ?
Tak sobie pomyślałam Aniu kochana ja gotuję ,sprzątam,a ty na tym awatarze jakbyś od stołu świątecznego odeszła...
Urszulla 22:59, 13 gru 2012

Martek mnie rozbawiłaś
Mala_Mi 23:43, 13 gru 2012

Upsss. napiszę po Izowemu... tofam Was.. ale odpiszę innym razem.. idę spać
Po piesa śpi na moim miejsc.... ale dalczego nie.... jak ja śpię przed kompem... łózko wolne stoi
mira 00:06, 14 gru 2012

asc napisał(a)
Dziś rocznica wybuch stanu wojennego.. była dokładnie taka sama pogoda jak dziś...
Ot taka refleksja......

....................uffff
ja w niedzielę nie mogłam się zorientowac o co chodzi poza strachem - straszliwym strachem co będzie

a pogoda w poniedziałek - był mróz i słońce wstawało w czerwieni- mega czerwieni - magicznie i demoniczne - to spotęgowało nastroje
pojechałam / nie pamiętam jak / do pracy - to było straszne bo mnie wysłali do Urzędu Wojewódzkiego po dyrektywy w sprawie sprzedaży piwa o krótkim terminie - a przed urzędem stali pod ostrą bronią żołnierze
i musiałam dostać ekstra przepustkę i było bardzo poważnie , smutno i strachliwie -
idzie noc i kolejny zimowy dzień
życzę żeby było miło i spokojnie - Tobie Aniu i wszystkim i zawsze
no i żeby było ogrodowiskowo

pozdrawiam