Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

leon60 06:34, 08 lip 2014

Ahhhh te jeżówki !
Bogdzia 06:47, 08 lip 2014

Jestem na bieżąco, miłego dnia.
AgnieszkaW 07:00, 08 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Aga, u Ciebie jest piękne, a u mnie taki grajdoł.. ale za to wesoło i jest co pokazywać.. natomiast pięknie.. hmm .. uroda pojęcie względne. zależy od epoki
Marmaladki.. nie twój kolor.. wiem Ale tak wychodzi z rodzielnika

Anek, no już nie narzekaj, bo ja żadnego grajdołu nie widzę, a jeżówki morelowe piękne - też lubię ten kolor odpowiednio zestawiony Piękno? Fakt, niejedno ma imię, np. kobieta widziana oczami Rubensa a Picassa...
Hogata 08:02, 08 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ty wczoraj machałaś, a ja dziś.. dżem nie jest potrawą niskoenergetyczną.. a niby owoce... już w słoikach.... ile to ma kalorii.. szok.
Ta jeżówa ma duże kwiaty... ale odmiana nn...

Dzięki Tobie pokochałam jeżówki, a ta najbardziej mi się podoba i u mnie też kwitnie
Mirka 08:02, 08 lip 2014

Wiedziałam kiedy do ciebie zawitać taki pokaz jeżówek to tylko u Ani.Pozdrawiam w upalny wtorek
Edi00 08:13, 08 lip 2014

Moje jeżówki od Ciebie też zaczynają kwitnąć i wydaje się, że też będą wieeeelkie A w czwartek jadę do mojego zaprzyjaźnionego sprzedawcy bylin, bo ma dla mnie jakieś ekstra jeżówki- krzyżówki własnej produkcji...jestem ciekawa strasznie co on tam nakrzyżował Buziaki
Urszulla 09:13, 08 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Można.. ale dziś zrobiliśmy analizę składu zerdzewiałego gwożdzia..
Analizę składu nawozu do hortensji niebieskich...
I przeżyłam szok....
Hortki które maja być niebieskie... potrzebują gleby z odczynem zasadowym!!! W kwaśnej będą różowe, a nawet białawe.. niebieskie są w glebie zasadowej!! A ja ciągle czytam, że hortensje do ziemi kwaśnej .... ot człek sie cale życie uczy... zardzewiałe gwoździe robią glebę zasadową.

Anek, toś mi życie uratowała bo ja też tak ciągle myślałam....żadnej kory do hortensji ogrodowych i ciemierniki mogą zostać człek się całe życie uczy....oprócz gwoździ co jeszcze???: skorupki jajek, dolomit, wapno??????
U mnie obawiam się że gwoździe nie pomogą.

czekam na dobrą koncepcję zobojętniania ziemi- może ktoś podpowie
Mala_Mi 09:13, 08 lip 2014

Edi - też jestem ciekawa
Moje siewki najczęściej są białe lub różowe.. np takie

Mirka - bardzo upalnie jest...
Białe pospolite ruszyły...

A ogromne miniatury szaleją.. reszta zaczyna, bo gorąco jest... za gorąco..

Hogata - jeżówek nie da sie nie kochać.... nie dość że przyjazne pszczółkom, to długo kwitną
Tu pozbierałąm część moich siewek... też zaczynają... kilka trafiło sie tu białych, a miały być same różowe Foto w cieniu i pod słońce/... nic nie widać

Mala_Mi 09:20, 08 lip 2014

Ula - u mnie skuteczne na niebieskość hortki to nawóz do niebieskich hortensji Po jednym podlaniu zmiana ogromna... poczekam kilka dni i znów zapodam.. by nie przenawozić..

Agnieszka - każdy lubi co innego i mamy dzięki temu różnie.. wolałabym większy łąd, ale co ja zrobię że podoba mi sie wszytko.. ale pooli zacznę ograniczać i zostaną sie tylko najlepsze okazy.. ja chyba jak dziecko... zabawki sie niektóe nudzą i zostaną sie tylko ulubione

Mikst kolorystyczny z jednej i drugiej strony... czasami mam ból zębów... ale powoli zacznę ograniczenia.. poczekam co padnie, a co nie zda egzaminu..

Bogdzia - ja nie jestem nigdzie na bieżąco... trudno, trzeba z tym żyć..

Firletka i perwoskia to dobry duet... teraz kwitna razem, ale to przez krótki okres.. świetnie sie uzupelniają z kwitnieniem, polecam każdemu do bylinowych rabat.

Mala_Mi 09:23, 08 lip 2014

leon60 napisał(a)
Ahhhh te jeżówki !

Nio....

A Grahamek zakwitł na szczycie krzaka