Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

gierczusia 15:58, 14 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Tym razem doczytałam wczoraj.. historia klona..... i nie wierz, że będzie mały.. u mnie ma przyrosty ok. 1,5 metra w rok Nazywam go klon potfffór..

Ale też mam dwie hortki na patyku.... lokalizacje nie najlepsze, ale hortki super..

I mam jaszczurki, w stałych miejscach.... zawsze tam są Szara bardziej płochliwa i zawsze ucieka..

Dwa elementy już wspólne.. a klon będzie trzeci.... i coś może sie znajdzie..

Anulka .. A jesteś pewna że masz crimsona ????.. Bo widziałam i u Kindzi i u Domi..i nie są wielkie.... Teraz juszzz zgłupiałam

Twoją jaszczura też inna , ma takie fajne zielone boczki .... Bossska .. Musze sobie ja porównać z moja , bo nie umie rozróżnić zwinek od żyworódek.. Na googlach kazali patrzeć na tarczki koło ryjoka , a ja się zastanawiam , kto te jaszczurę namówi , cobym ja sobie jej paszczę z centymetrowej odległości pooglądała ściskam

Wrzyć tego klona plizz , bo mi to spokoju nie daje
Edit: znalazłam chyba.. To ten koło narożnika domu ????!!... Bożeszzzz, mam nadzieję ,że nie.... I to chyba raczej crimson bo listeczki malutkie ... Może ten szczepiony serio będzie rósł wolniej ... Bo jak nie , to jak ja mam takiego potfffora fcisnąć ????
Mala_Mi 16:05, 14 lip 2014

monteverde napisał(a)
Aniu przepiękne zdjęcia kwiatuchów, żadnego nie wyróżniam, bo wszystkie cudeńkaoglądam i wzdycham i uśmiecham się do nich Bogdzia dzisiaj u mnie napisała, że Anki maja dar upychania kwiatków, może to i racja, pozdrówka serdeczne aha mam też takiego jednego giganta dobrze ponad 2 male kolorowy chyba to będzie nepalska, bo nie cala się rozwinęła

Bo Anki lubią kwiatki Wiec muszą upychać

Mus iść do Ciebie i pooglądać giganta..

Sporo lilii szlag mi trafił.. posadziłam w miejscu gdzie jest mokro zima.. i klops

Muszę trochę przetasować rabatę.. .. i teraz było takie uffff... wczoraj przesadziłam jarzmiankę, floksa.... wyciepałam trzykrotkę, dziewanny, coś co nie wiedziałam co to.. chyba nawłoć.. ogromna kępa.. a posadziłam w jej miejsce vernonie.. testuję jak sie to będzie sprawować
Wyciepałam to co leżało..... i myślę co zrobić z tym fantem, bo dziura na rabacie straszy.

WIec aby upchać coś nowego , trzeba wyciepać to co jest.. koniec upychania... jest maks.
leon60 16:11, 14 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Papallo double white.. ma być zielono-biała, pełna. Kępy wyglądają fajnie, takie pękate, zwarte i dużo kwiatów.. mają szanse sie nei pokłądać tak jak Picollino

o mamo jaka cudna ! kolejne chciejstwo na liście..
u pana bylinowego kupiłaś ?

edit//// znalazłam post z maja i już wszystko wiem
Edi00 16:47, 14 lip 2014

Aniu, zaznaczam wątek, bo cały czas jestem na bieżąco, ale nie piszę, bo to nudne by było- za każdym razem pisać: super, piękne, cudne,zajeb..te itd. Buziam
Mala_Mi 16:55, 14 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Anulka .. A jesteś pewna że masz crimsona ????.. Bo widziałam i u Kindzi i u Domi..i nie są wielkie.... Teraz juszzz zgłupiałam

Twoją jaszczura też inna , ma takie fajne zielone boczki .... Bossska .. Musze sobie ja porównać z moja , bo nie umie rozróżnić zwinek od żyworódek.. Na googlach kazali patrzeć na tarczki koło ryjoka , a ja się zastanawiam , kto te jaszczurę namówi , cobym ja sobie jej paszczę z centymetrowej odległości pooglądała ściskam

Wrzyć tego klona plizz , bo mi to spokoju nie daje
Edit: znalazłam chyba.. To ten koło narożnika domu ????!!... Bożeszzzz, mam nadzieję ,że nie.... I to chyba raczej crimson bo listeczki malutkie ... Może ten szczepiony serio będzie rósł wolniej ... Bo jak nie , to jak ja mam takiego potfffora fcisnąć ????

To ten klon co na rogu domu rośnie.... jest mocno cięty co roku.. tylko w tym nie, bo nie było zimy i klony płakały.
Kupiony w 2007 roku w listopadzie, przestał zimę w donicy... co widać na foto... Co roku tnę go ponad metr...

Tak powinien być przycięty..

A szerokość ma 3,5 metra Tyle, że mój nie szczepiony Wiec szczepiony może wolniej rośnie??
Juzia 17:57, 14 lip 2014

Wyszyskie szczepione wolniej rosną. Chociaż mój Crimson też wcale nie mały się zrobił, a mam go trzeci rok
Muszę go bardziej przyciąć
Mala_Mi 18:08, 14 lip 2014

leon60 napisał(a)

o mamo jaka cudna ! kolejne chciejstwo na liście..
u pana bylinowego kupiłaś ?

edit//// znalazłam post z maja i już wszystko wiem

U Pana Bylinowego.. czekam jaka będzie jak się rozwinie, bo to na razie w pąku jest

Po długiej walce, gdzie jednego jałowca wyciepałam w nerwie.. udało sie przekonać M, że rosomaka trzeba przyciąć... Mówią, że jak baba sie uprze.. w tym wypadku chłop sie zaparł, by nie przycinać... ale jednak baba sie jak uprze..to dopnie swego
Rosomak przed fryzjerem

I po.. trochę wymaga korekty..ja bym mocniej upierdutała, ale M i tak zasłaniał własna piersią, że za dużo

Mala_Mi 18:17, 14 lip 2014

Edi00 napisał(a)
Aniu, zaznaczam wątek, bo cały czas jestem na bieżąco, ale nie piszę, bo to nudne by było- za każdym razem pisać: super, piękne, cudne,zajeb..te itd. Buziam

A ja prawie nigdzie nei zaglądam.. tylko do siebie.. nie wyrabiam.. przed deszczem eMuś skosił trawę i dobrze, bo była już wielka...

Lawenda kończy. pora przyciąć ... szkoda...

Mala_Mi 18:20, 14 lip 2014

Juzia_G napisał(a)
Wyszyskie szczepione wolniej rosną. Chociaż mój Crimson też wcale nie mały się zrobił, a mam go trzeci rok
Muszę go bardziej przyciąć

Szczepione wolniej, ale nie zmienia to faktu, że to rośnie szybko i duże Jak to klony.

Uciekam, bo mam gościa Muminka

Hortka w tym roku daje czadu... i już wiem, że moja pierwsza hortensja to nie Great Star jak pisało na metce.. bo to jest Great... jest cudna i kwiatostany wielgaśne.. kwiaty ogromne..

JulkAd 18:38, 14 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Niedziela była na wyciepywanie... leżenia u mnie nie ma... ja nie leżę, i kfiatuchy też maja zakaz.. Wyciepałam też co prawda nie leżące, ale.... trzykrotkę... trochę koleżance jeżówek kwitnących, może przeżyją przesadzenie..

I hortka.. 2 metry ma jak nic.. gigant

Nie masz serca do tej trzykrotki...a hortki to chyba nie cięłaś wiosną w ogóle?, jeżeli taki gigant urósł