Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ane3ka 17:03, 09 sie 2014

Sympatyczna rodzinka, ale najmłodszy najfajniejszy.

Aniu, czy mogłabym się Ciebie poradzić?
Moje dwie rozplenice zimą wygniły w środku. Nie wygląda to nazbyt estetycznie. Dziewczyny poleciły mi, żeby je podzielić. Czy mogłabym się u Ciebie dowiedzieć, kiedy najlepiej wykonać taki zabieg, żeby nie zrobić krzywdy trawom?
Ślę słoneczne pozdrowienia znad łopaty
Dzidka 19:51, 09 sie 2014

O wizycie,w twoim ogrodzie, ekipy Mai dowiedziałam się od Ewy.
Niestety nie miałam możliwości by Ci wcześniej pogratulować. Czynię to teraz
i choć spóźnione, ale wielkie brawa za ogrodowe dokonania.
popcorn 20:46, 09 sie 2014

Ania, szacun! To się nazywa mądrość życiowa! Super rodzinka, jaki Twój syn podobny do Ciebie!

Malinki od Cię zostały zjedzone, dojrzewa kolejny rzut Buziam!!
Kasiek 20:52, 09 sie 2014

No prosze prosze, ruch 24 na dobe Za Toba nadazyc to trza sobie turbo zamontowacWsycko ogladnelam, poczytalam, i teraz siedze i podziwiam. Kawal super roboty odwalilas, brawa sie naleza Mala Mi
kitek81 21:45, 09 sie 2014

i ja zaglądam codziennie, ale ileż można chwalić jeżówki od Ciebie odżyły, bo te upały im dały w kość, ale chyba jesteśmy już na drodze do sukcesu jestem ciekawa ich kolorów, ale pewnie już nie pamiętasz, jakie słałaś?
pozdrawiam całą przesympatyczną rodzinkę
Mala_Mi 22:21, 09 sie 2014

ane3ka napisał(a)
Sympatyczna rodzinka, ale najmłodszy najfajniejszy.

Aniu, czy mogłabym się Ciebie poradzić?
Moje dwie rozplenice zimą wygniły w środku. Nie wygląda to nazbyt estetycznie. Dziewczyny poleciły mi, żeby je podzielić. Czy mogłabym się u Ciebie dowiedzieć, kiedy najlepiej wykonać taki zabieg, żeby nie zrobić krzywdy trawom?
Ślę słoneczne pozdrowienia znad łopaty

Dla mnie jeden i drugi młody jest

A trawy najlepiej dzielić wiosną... zanim ruszą... teraz jak podzielisz to padnie Ci nawet to co jest (duża szansa).. wiec lepiej z dziurą niż wcale.
ane3ka 22:23, 09 sie 2014

Domyślam się, że wszyscy ukochani

Dziękuję Aniu za poradę.
W takim razie poczekam do wiosny i teraz będę cieszyć się piórkami, których póki co na tych okazach nie widać.

Jeszcze raz dziękuję!
Mala_Mi 22:27, 09 sie 2014

kitek81 napisał(a)
i ja zaglądam codziennie, ale ileż można chwalić jeżówki od Ciebie odżyły, bo te upały im dały w kość, ale chyba jesteśmy już na drodze do sukcesu jestem ciekawa ich kolorów, ale pewnie już nie pamiętasz, jakie słałaś?
pozdrawiam całą przesympatyczną rodzinkę

Mnożą sie tylko różowe (w różnych odcieniach i wielkości kwiatu) lub białe... jeżówki nawet jak całe padną, to i tak jest szansa że odbiją ze środka.. młode siewki znoszą przeprowadzki.. co prawda wiszą kilka dni.. ale potem odzywają. Dziś oglądałam u koleżanki moje siewki... porosły giganty.. a były takei maciupkie... cześć może nie zakwitnie w tym roku, ale kępy ogromne, a te co zakwitły są po prostu śliczne..
Kocham jeżówki

Kupiłam pomarańczowe.. te co chciałam (nazwa trudna).... teraz pomarańczowe róże.. i trawę w miejsce hibiskusa.. czerwona.. będzie super W wolnej chwili rewolucja na rabacie z cyckami
kitek81 22:33, 09 sie 2014

u mnie w CO mają jeżówki, ale tylko 3 rodzaje i to te najpopularniejsze takich piękności jak Wasze to nie ma, może kiedyś się pojawią
raz jeszcze dziękuję za wszystko :*

nowa rabatka zapowiada się pięknie, oczywiście będę podglądać
Mala_Mi 22:36, 09 sie 2014

Dzidka napisał(a)
O wizycie,w twoim ogrodzie, ekipy Mai dowiedziałam się od Ewy.
Niestety nie miałam możliwości by Ci wcześniej pogratulować. Czynię to teraz
i choć spóźnione, ale wielkie brawa za ogrodowe dokonania.

Maja wspomniała o dwóch wspaniałych siostrach Od razu wiedziałam o kogo chodzi.. Rozmowa dotyczyła jakiejś roślinki którą też mam a była u Was