Malkul - co nie zabije to wzmocni
Aneta, Mira, Pszczółka - mój grujecznik rośnie na pełnej patelni i od upałów stracił wszystkie liście, przypaliło.. liczę, że za jakiś czas przyzwyczai się do słoneczka.. nie mam gdzie przesadzić

A teraz nie ma co wąchać... ale w zeszłym roku zapachniało mi ciasteczkami, musi być chyba odpowiednia pogoda, odpowiednie liście .. ale na zapach nie ma co liczyć, za to wiosna te młode listeczki w słoneczku są cudne .. a może to jaki grzyb , a nie słońce ?? Nie martwię sie, za rok będzie znów ładny, a tera i tak już lecą liście z drzew.. jesień. nie ma na to rady.
Agnieszka - fotki nie usuwaj... będzie dydaktycznie

Ta trytoma ma właściwy rozmiar.. jest szansa, że moja nowa te będzie taka..
Donia -
Sebek ma rację.. o to chodzi. Przypomnij sie potem to ci wyśle nasionka, wrzucisz w grunt wiosna i wyrosną.. w domu sadzonki zimują bez problemów i mozna ukorzeniać z zielnych, wtedy kwitną szybciej niż te z nasion.. Muszę zrobić instrukcję na wątku o werbenie.
Admete - vernonia to u nas wernonia... to nie nasza roślinka wiec i polskiej nazwy nie ma.. tylko spolszczenie. Melduję, że dzięki uprzejmości kolegów forumowych.. mam brakujące sadzonki.. do odbioru w Wojsławicach... kupione u Szmitów

Forum czyni cuda, a to dzięki forumkom... takich nigdzie nie ma
Ula - kobiety dzisiejsze to są lepsze nież te w PRL-u.. i bardzo zaradne, przynajmniej tu na forum
Tusiala - na każdej rabacie potrzebuję miejsca

A Muminka pokazywałam tyle razy, że chyba wystarczy... ogólnie jak nie chciał raczkować tak raczkuje.. za szybko i za dużo... a główny cel to jak ugryźć psa w nogę.. pół dnia może leźć do psa..
Mirka - jak będzie ciepło to zdążą, jak nie ...to nie.. ale za rok 99% kwitnie

U ciebie to chyba i patyk zakwitnie i urośnie

Masz rękę do chabazi.
Magdalenka - jak nie ty to kto???? nadrobisz...
Aniu MOnte - włąsnie tę różę u Ciebie widziałam i by mi pasowała kolorem, dlatego sie pytam co więcej możesz o niej napisać.. Mam koleżance zamówić róże przez internet, wiec przy okazji bym się podpięła i na pomarańczową rabatę jakaś różyczkę wcisnęła jeszcze

Kolejnego kłujoka

Nie wiem co będzie w sklepie, dlatego macam wszystkie pomarańczowe
A teraz robię wyślij... do trzech razy sztuka...