Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

admete 06:46, 24 wrz 2014

Aniu bardzo dziękuję .
Pod tą nazwą znalazłam w dwóch miejscach - tylko na zdjęciach są fioletowe ( np tu http://kwietnik.com.pl/pl/p/wernonia-sina-lac.-Vernonia-glauca-kod-8694/9286) - a Twoje niebieskie - takie zdjęcie czy są w dwóch kolorach?.

Cieszę się że znalazły się brakujące kwiatuchy - i zgadzam się forum i osoby stąd są magiczne

Buziaki z rana wysyłam
Anita1978 08:49, 24 wrz 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Nikita odpisze za Anię jedziemy hurra
Mam nadzieję , że pogoda pozwoli na zwiedzanie

Hurra!
Właśnie na niedziele ma się rozpogodzić! Bynajmniej ja już pogodę zamówiłam.....duzo wcześniej....i dałam przedpłatę.....wiec chyba będzie....
Mala_Mi 09:09, 24 wrz 2014

admete napisał(a)
Aniu bardzo dziękuję .
Pod tą nazwą znalazłam w dwóch miejscach - tylko na zdjęciach są fioletowe ( np tu http://kwietnik.com.pl/pl/p/wernonia-sina-lac.-Vernonia-glauca-kod-8694/9286) - a Twoje niebieskie - takie zdjęcie czy są w dwóch kolorach?.

Cieszę się że znalazły się brakujące kwiatuchy - i zgadzam się forum i osoby stąd są magiczne

Buziaki z rana wysyłam

Vernonia jak inne rośliny ma wiele odmian, stąd są te potem dziwne i trudne nazwy łacińskie. Tę co pokazujesz to vernonia glauca, a moja to vernonia arkansana zwana też Vernonia crinita. W dodatku Vernonia crinita ma też różne odmiany, ta moja to Mammuth.

Kolor mojej to taki fiolet wpadający w biskupi i niebieski... ale jakbym miała określić kolor jeden podstawowy to powiedziałabym, że fioletowy

W ofercie Szmita w polskiej wersji jest podana nazwa jako Wernonia włosowata Mammuth.
Jak często nawy łacińskie pozwalają na odszukanie rośliny... nazwy trudne, ale jakie życie prostsze Taki międzynarodowy język kwiatów

agniecha973 09:10, 24 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Niezależne traktorzystki ... . Dobre.

Ja dosłownie Ale wbrew pozorom to trudniejsze zadanie od niż jazda samochodem
Mala_Mi 09:11, 24 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)

Hurra!
Właśnie na niedziele ma się rozpogodzić! Bynajmniej ja już pogodę zamówiłam.....duzo wcześniej....i dałam przedpłatę.....wiec chyba będzie....

Zimno, ale nie pada, a rano nawet było słonecznie, teraz chmurki latają po niebie... ale raczej nie deszczowe..
Anita, mam nadzieję, że dałaś przedpłatę na pogodę w Wojsławicach a nie u mnie.. chociaż u mnie też sie przyda
Mala_Mi 09:12, 24 wrz 2014

Reszta potem bo muszę uciekać z kompa.. zajrzałam na minutkę, wyszło 15
Agania 10:09, 24 wrz 2014

Miłego zwiedzania w Wojsławicach życzę i pogody
Margarete 10:12, 24 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ale starej nie będzie... królowa śmieciuchowa idzie gdzie indziej... mam dość sprzątania tarasu. Nawet eMuś jest zgodny i nie ma żadnych pertraktacji

A ja nawet wiem dokąd idzie śmieciuchowa królowa..ha, ha, ha.....ale sliczna jest, skubana, to trzeba jej przyznac... ...i wielka......szkoda by było gdzyby skutkiem tej przeprowadzki cos jej sie stało niedobrego...
Margarete 10:18, 24 wrz 2014

Ale fajnie będzie że sie znów z Toba i z Twoimi dziewczynami zobaczymy...!!! Hurra !
Do spotkania w Wojsławicach !!
monteverde 10:55, 24 wrz 2014

mira napisał(a)
A ja z pytaniem o zapach grujecznika - pamiętam że masz - ja co roku mój wącham i żadnego zapachu wanilii, piernika czy czego tam nie wyczuwam - może zbyt serio chcę zapach wyczuć - a jak u Ciebie?

U mnie to samo tylko robaki coś muszą czuć bo listki wygryzają o róży napisałam u mniewarto ja mieć u siebiea Wojsławic Wam zazdroszczę