Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ewa004 18:21, 30 maj 2013

Aniu jaka piękna ta Twoja lawenda ,jakie ogromne krzaki !!!
Mala_Mi 18:21, 30 maj 2013

Baptysja raz jeszcze..

Skalniak gożdziki i astry alpejskie

Goździki i goździki...

MarekW 18:23, 30 maj 2013

Aniu to najważniejsze, że Tobie się podoba bo to Twój ogród jest i basta Nieustannie podziwiam zapał i te zmiany, bo ja jak już coś posadzę to mi się nie chce przesadzać zazwyczaj
Madzenka 18:24, 30 maj 2013

Ania ja bym widziła ten zakątek z kulami bukszpanowym u Ciebie jako kopia złotego medalisty CHFSH
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3294-chelsea-flower-show-2013
Mala_Mi 18:30, 30 maj 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu jaka piękna ta Twoja lawenda ,jakie ogromne krzaki !!!

Ewa.. ogromne i jestem w szoku..... bo jak rosłą pod katalpą, gdzie wiecznie miała sucho..... była licha i co roku dużo krzaków padało, wiosną do maja ledwo dawała znaki życia.....
I aż sam nie wierzę, że przetrwała na skalniaku 2 zimy, bez okrycia, i bez strat
Musi mieć słońce, sucho.... i to że na wygwizdowie jej nie przeszkadza

Koło ścieku wysiała się naparstnica.... i nawet zaczyna kwitnąć.. ale na szczęście dla mnie n ma kolr cały biały wiec przekwitnie i idzie won... innego koloru byłoby mi żal...

I tojeść zaczyna kwitnąć... przyjęła się nad ściekiem, wiec spróbuję się jej pozbyć z reszty skalniaka....

Mala_Mi 18:35, 30 maj 2013

Marek, bo Ty masz przemyślane nasadzenia, a ja .... nie.. teraz chciałam przemyślanie, ale trzeba było przenieść szklarnię, wykopać wsiowy, sadzonki schną w doniczkach, podlewać nie ma kiedy wiec znów upycham jak leci...... a to oznacza, że kiedyś to będę chciała poprawić

Wielosił..... pstrokaty, fajny, a ten zwykły dziś wyrywałam jak chwasta... ależ sadzonek się porobiło i najgorzej, że wielkie już....

Bodziszek max biały i krzewuszki... muszę wzytkie w tym roku przyciąć, bo jak tego nie zrobię, to za rok już nic nie będzie kwitło Znając życie znów braknie czasu

To lepszy fragment, reszta jak drapak

barbara_kraj... 18:36, 30 maj 2013

A mnie by szkoda było tak zdrowo rosnącej naparstnicy. Dobrze, że pozwolisz jej spokojnie przekwitnąć
A z tojeści w tym miejscu będziesz zadowolona, ona jest bezproblemowa, tylko pilnować jej trzeba. No, ale ma jeszcze sporo miejsca do pokrycia
Mala_Mi 18:42, 30 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ania ja bym widziła ten zakątek z kulami bukszpanowym u Ciebie jako kopia złotego medalisty CHFSH
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3294-chelsea-flower-show-2013

Marzenka.
... nawet mam materiał do wypełnienia pomiędzy kulami..... obejrzałam wiecej fotek z tego ogrodu.. Gabriela dała linka dalej ..... Marzen to jest to.. buziam za pomysł.... Robię wielki ogród z kulami i bylinami... czyli mam gdzie poupychać moje dobro

Basiu - ja naparstnic to mam zatrzęsienie, cały zeszły rok pieliłam by znów nie było plagi... wycinałam przekwitłe.. bo u mnie najwięcej chawstów do pielenia to z jeżówek i naparstnic.. Dziś jak KOpciuszek wydłubywałam jeżówki z rojników...... masakra..

Justyna 19:56, 30 maj 2013

Aniu,
obfitość Twojego ogrodu zachwyca.
Ja wczoraj kupiłam naparstnice, a Ty swoje musisz plewić. No, ale u mnie to inny etap.
Spodobała mi się charakterystyka Bogdzi. Najpierw przesadza się większe egzemplarze, kolejny etap to sanacja i gradacja według ulubionych roślin.
Myślę, ze inspiracja Marzenki, to dobry pomysł.
Madzenka 20:26, 30 maj 2013

asc napisał(a)

Marzenka.
... nawet mam materiał do wypełnienia pomiędzy kulami..... obejrzałam wiecej fotek z tego ogrodu.. Gabriela dała linka dalej ..... Marzen to jest to.. buziam za pomysł.... Robię wielki ogród z kulami i bylinami... czyli mam gdzie poupychać moje dobro

Basiu - ja naparstnic to mam zatrzęsienie, cały zeszły rok pieliłam by znów nie było plagi... wycinałam przekwitłe.. bo u mnie najwięcej chawstów do pielenia to z jeżówek i naparstnic.. Dziś jak KOpciuszek wydłubywałam jeżówki z rojników...... masakra..

Aniu zatem plan ogrodu Będzie pięknie niby naturalnie a z pięknymi kulami
http://www.telegraph.co.uk/gardening/chelseaflowershow/9870575/Chelsea-Flower-Show-2013-designs-for-the-15-show-gardens.html?frame=2481174