Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Moje spełnione marzenie

Ogród - Moje spełnione marzenie

Gosiniak 18:25, 19 lut 2013

Dziękuję za wsparcie, cieplej się na duszy robi...
U mnie zima na całego, dobrze że w domu coś kwitnie, łatwiej jest przeczekać..
A....i nie waż się rezygnować!
Buziaki
Welka 18:33, 19 lut 2013

Witam!
Ostatnio Ani Monte pytałam się czy jej fuksje wypuściły już listki, bo moje się "puściły". Dziś sprawdziłam swoje, nawet kwiaty się pojawiły, nie wiem czy to normalne czy nie, ale skoro dożyły u mnie do połowy lutego, to liczę że już ich nie uśmiercę do maja
Pozdrawiam
dorkow0 18:41, 19 lut 2013

Gosiu, cieszę się, że choć tak można się wesprzeć, to nam potrzebne, jak rośliny...
dorkow0 18:46, 19 lut 2013

Ewelinko, to super... Na pewno dadzą radę, a jak już kwitną, to i wiosną kwiaty będą wcześniej...
A wrzuć fotkę, jak Twoja teraz wygląda, bo moje to długie białe kikuty i stoją w piwnicy, z zupełnego braku miejsca w domu... U mnie możesz wrzucić...
Kindzia 09:06, 20 lut 2013

U mnie zimują tylko bulwy dalii i cebule mieczyków. Ostatnio mieczyki oglądałam i gdzieniegdzie zaczyna się maleńki kiełek pokazywać, niedobrze, za wcześnie, a chłodniejszego miejsca już nie mam Jak przymrozki na dobre ustąpią, przeniosę je do domku gospodarczego...
wiunia 11:28, 20 lut 2013

Dorotko pozdrawiam serdecznie, u mnie zima na całego! Kilka krokusów posadziłam jesienią do małaj doniczki, żeby w domu mieć wcześniej wiosnę, ale chyba miały za chłodno, bo tak jakoś wybujały i takie cieniutkie, choć zakwitły powinnam je pewnie trzymać w ciepłym, a nie w nieogrzewanej łazience na parapecie W przyszłym roku zrobię inaczej
Welka 16:22, 20 lut 2013

Witam!
U Ciebie tylko ten najładniejszy, u siebie wrzucę resztę

Pozdrawiam
dorkow0 07:22, 21 lut 2013

Kindzia napisał(a)
U mnie zimują tylko bulwy dalii i cebule mieczyków. Ostatnio mieczyki oglądałam i gdzieniegdzie zaczyna się maleńki kiełek pokazywać, niedobrze, za wcześnie, a chłodniejszego miejsca już nie mam Jak przymrozki na dobre ustąpią, przeniosę je do domku gospodarczego...

Witaj Kasiu... U mnie z bulwami Mieczyków to samo, niektóre kilka cm mają... Datury rosną, Fuksje rosną, Begonie rosną... Rośliny czują wiosnę w powietrzu, chociaż u mnie to piwnica... Bulwy Dalii, to już liście puściły... A tu zima za oknem nie odpuszcza...
dorkow0 07:33, 21 lut 2013

wiunia napisał(a)
Dorotko pozdrawiam serdecznie, u mnie zima na całego! Kilka krokusów posadziłam jesienią do małaj doniczki, żeby w domu mieć wcześniej wiosnę, ale chyba miały za chłodno, bo tak jakoś wybujały i takie cieniutkie, choć zakwitły powinnam je pewnie trzymać w ciepłym, a nie w nieogrzewanej łazience na parapecie W przyszłym roku zrobię inaczej

Wiuniu, jak dobrze Cię widzieć... W tym roku nie mam w domu ani jednego wiosennego kwiatka, nawet nie wiem czemu... Ale mam w planach kupić sobie pełne Prymulki i czekam tylko, gdzie się pojawią...
Od chłodu Krokusom pewnie nic nie było, bardziej brak światła mógł spowodować takie wyciągnięcie liści...
Dziękuję za pozdrowienia i wzajemnie, Wiuniu...
dorkow0 07:35, 21 lut 2013

Ewelinko, wspaniale przezimowała Ci Fuksja... Jak masz miejsce, to daj ją bliżej światła i będzie szybciej cała zielona... A i zakwitnie Ci szybciej...