na chwileńkę wpadłam na forum i od razu na porządki w zdjęciach - uwielbiam takie porządki i u siebie i u kogoś - Pszczółka też działa porządkowo i to fajne
tę cepeliadę liliowcową możesz pokazywać znacznie więcej no i co wyrosło z tych pięknych sadzonek irysów
muszę się wrócić jeszcze do dereni ale to na inny raz
A ja tak lubię takie widoki! To nie cepeliada ale natura, która jest różnokolorowa, różno-fakturowa. A poza tym teraz w modzie powrót do ludowych wzorów.
Pszczółka ma relacje w formie "rok w ogrodzie" bardzo spójną, ja tylko wyciągam zdjęcia roślin i wkładam do właściwych tematów albo tutaj . Mira, część irysów dałem do tematy jakiś czas temu https://www.ogrodowisko.pl/watek/425-kosacce-irysy-iris?page=18#post_8 , ale to nie wszystkie, jeszcze wrócę
Dla Ciebie Kosaciec syberyjski 'Joanna Lotaryngii', niestety nie z mojej kolekcji.
Zima też jest piękna, nawet w moim powstającym ogrodzie jakaś marna fotka się znajdzie , ale od kilku dni jest tak ponuro i mżyście, że nie chce się aparatu wyciągać. Ptaki umiarkowanie lgną do krążków słoniniwo-słonecznikowych , zdecydowanie przeważają bogatki, ubogie i modraszki przylatują sporadycznie.
Tutaj kupuje ziarno .
Miejsce barwne ale do przeróbki ... liliowce są tylko piękne jak kwitną, tak więc trzeba je wkomponować w inne rośliny, ta sprawa jeszcze wisi, ważniejsze są inne miejsca. Zostawiam portrety i pozdrawiam
Dzieki za informacje o weroniach, w takim układzie zostają tak jak posadziłem. Będzie je widać tylko od połowy, brzydki dół będzie zasłonięty przez rośliny na przodzie. Na tyle są trzy trzcinniki, co jeszcze tam dać. Fiolet czy zieleń, żółć, a może wyraźniej pomarańcz?
Trochę Kasia mnie przystopowała z wyjazdem dalej nie wiem jak rozwiną się sprawy z odwiedzinami, za dużo czasu nie będzie,
żeby dotzeć dalej.....jedziemy w odwiedziny do Malej, a chcemy przede wszystkim sprawić radość Ani z naszego przyjazdu
Kasiek jest organizatorem i ona narzuca organizację wycieczki, a ja to się rozpędziłam z tej radości, tak już mam