Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mariusz 09:59, 03 sie 2015

Formalność załatwiona, w zasadzie historia broni się sama .

A teraz bardzo dziękuję Wam za cudowną atmosferę, cenne spostrzeżenia, uśmiech i zabawę.
Jak widzicie, ogród w trakcie, a miejsca i pomysłów nie brakuje. Wrzosy przy brzozach pewnie już zostaną, silnie ten pomysł do mnie przemawia. Dziękuję raz jeszcze
I ja również ma to zdjęcie .

Mala_Mi 10:08, 03 sie 2015

Czyli profesor Piórecki wpadł na pomysł uprawiania Gunnery w arboretum. I to on jest ojcem tego pomysłu.... a Ty jesteś wspaniałym opiekunem.

I informuję że tych gunner naliczyłam w arboretum 4 kępy.. jednej na foto brak..
I muszą mieć trochę lat.. to giganty
Największa

druga

I trzecia

I stare metody czasami są najlepsze.. ekologia to też najstarszy sposób..

I czekam też na info co to może być za trawka... zestawienie jej z rudbekią jest rewelacyjne.. nie lubię kopiować, ale to biorę jak swoje

Mala_Mi 10:09, 03 sie 2015

Agania napisał(a)
Pożegnania mogą być wesołe

I najlepsza z Mam

Agania proszę o focię w pełnej rozdzieczosci na email. Pójdzie do zbioru fotek rodzinnych
Mariusz 10:12, 03 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Czyli profesor Piórecki wpadł na pomysł uprawiania Gunnery w arboretum. I to on jest ojcem tego pomysłu.... a Ty jesteś wspaniałym opiekunem.

I informuję że tych gunner naliczyłam w arboretum 4 kępy.. jednej na foto brak..
Największa

druga

I trzecia

I stare metody czasami są najlepsze.. ekologia to też najstarszy sposób..

I czekam też na info co to może być za trawka... zestawienie jej z rudbekią jest rewelacyjne.. nie lubię kopiować, ale to biorę jak swoje

Dokładnie, profesora patent, a moje podopieczne
Pszczelarnia 10:48, 03 sie 2015

.
sylwia_slomc... 10:52, 03 sie 2015

Orzesz ale giganty porosły, z gunnerą na zdjęciach jest tak, że jak nie ma z czym porównać wzrostem to nie widać jej wielkości, w realu jest inaczej, ogród masz przepiękny, bajecznie kolorowy, ja niestety nie poszłam po rozum do głowy i porwałam się na całe pół ha. Ciężko jest, ale posuwamy się do przodu po trochu. Najgorzej z podlewaniem.
Mariusz 10:54, 03 sie 2015

alinak napisał(a)
Mariusz ,ja zawsze przybiegnę tam gdzie fajne spotkania .ale widok ogrodu mnie powalił . zestawienie roślin po prostu genialne . własnie sie przymierzam do rabaty ognistej .
gunnere podziwiałam 3 lata temu u ciebie w Bolestraszycach .mam nadzieje że kiedyś tam jeszcze zawitam a wtedy nie omieszkam wprosić się na te piękne rabaty

Każdego roku jest jakieś nowe założenie, wiosną tego roku powstała nowa pergola z pnączami Sz. Marczyńskiego, znanego hodowcy, otwarcie tego miejsca zaszczycił własną obecnością. Kościółek po remoncie oddano do zwiedzania w czerwcu tego roku - pozostałość po starym zameczku z przełomu XVI z XVII wiekiem, podczas remontu odkryto też polichromie pochodzące z początku XVII. Zapraszam i na swoje prywatne, wciąż jeszcze skromne rabatki.

Iggia 11:00, 03 sie 2015

Mariusz napisał(a)

Zapraszam i na swoje prywatne, wciąż jeszcze skromne rabatki.

Mariusz, twoje rabatki skromne wcale nie są
Są super
Malgosik 11:03, 03 sie 2015

fajne te zdjęcia w gunnerach
Iggia która to Ty?
Agania 11:11, 03 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Największa

trzecia

i znowu druga

i czwarta najmłodsza sie znalazła