Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mala_Mi 12:51, 21 kwi 2013

Mariusz napisał(a)
Może i tak , ale nie są idealne, wieczorem wstawię foty z innego miejsca, nie z przyjaznego ogrodu, tak dla porównania.
Fotka z arbo na dobry dzień

Pięknie..... jeszcze te błekitne też mus posadzić
Mariusz 06:27, 23 kwi 2013

Bardzo fajne te iryski, bo cieszą oko wczesną wiosną.
Magnolie szykują się do kwitnienia, moja jest w odmianie 'Lennei' , ponadto pięknie kwitną bergenie i derenie, zaczynają kwitnąć narcyzy.

AgnieszkaW 06:48, 23 kwi 2013

Jak pięknie u ciebie Mariuszu, masz śliczne bergenie - muszę sobie je chyba sprawić, ale taki cały łan (boje się tylko przesychajacego dość mocno latem podłoża - czy dadzą radę). Serdeczne pozdrowienia
Madziarzeszow 07:11, 23 kwi 2013

Witam,
piękna wiosna u Ciebie w arboretum pewnie zachwyca widok , na majówkę muszę tam zaglądnąć
Czy już zaczynają kwitnąć w arbo różaneczniki i azalie ? obawiam się ,że później nie będę miała kiedy pojechać , a jeszcze tych roślin w arbo nie widziałam

Pozdrawiam wiosennie
Mariusz 18:03, 24 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Jak pięknie u ciebie Mariuszu, masz śliczne bergenie - muszę sobie je chyba sprawić, ale taki cały łan (boje się tylko przesychajacego dość mocno latem podłoża - czy dadzą radę). Serdeczne pozdrowienia

Troszkę były wymiętolone przez długo zalegający śnieg.
Latem niestety mi omdlewają i wymagają podlewania.

Mariusz 18:07, 24 kwi 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Witam,
piękna wiosna u Ciebie w arboretum pewnie zachwyca widok , na majówkę muszę tam zaglądnąć
Czy już zaczynają kwitnąć w arbo różaneczniki i azalie ? obawiam się ,że później nie będę miała kiedy pojechać , a jeszcze tych roślin w arbo nie widziałam

Pozdrawiam wiosennie

Na azalie jeszcze pora, do kwitnienia dopiero szykują się magnolie. Jasne, maj jest cudowny, czekam na info kiedy?
Pozdrawiam
Bogdzia 07:36, 25 kwi 2013

już się zastanawiam czy jest coś czego nie masz i przypuszczam że wszystko masz i w dodatku w najlepszym wydaniu.Pozdrawiam.
Mariusz 21:10, 25 kwi 2013

Eee..tam Bogdziu, tylko złudzenie fotograficzne (nie mam krokusów, bo wszystkie prawie trafiło, po zimie wyszło trzy albo cztery ). Faktem jest, że lubię kolekcjonować rośliny, no ale jeden zbiera stare zegarki, drugi puszki po piwie, każdy ma tam jakiegoś życiowego fioła. W zasadzie brak mi jakiś nadzwyczajnych ciekawostek, ciągle jednak kusza mnie wasze ogrody, a notes puchnie.
Jednak to kolekcjonowanie przeszkadza w nadaniu ogrodowi jakiegoś kierunku, spójności elementów kompozycyjnych, no coś za coś. Samych żurawek Bogdziu mam 50 odmian i nigdzie ich nie widać.
A dzisiaj pod wieczór posadziłem lipę Mam nadzieję że się przyjmie, ma już listki.

Bogdzia 21:40, 25 kwi 2013

Dziwne nie otwieraja mi się zdjęcia i to nawet te które juz wczesniej widziałam np bergenii. Pozdrówka Mariusz.

Edit :Jak ponarzekałam to sie nagle otworzyły.
ZbigniewG 16:10, 26 kwi 2013

Mariusz napisał(a)
..Jednak to kolekcjonowanie przeszkadza w nadaniu ogrodowi jakiegoś kierunku, spójności elementów kompozycyjnych, no coś za coś. Samych żurawek Bogdziu mam 50 odmian i nigdzie ich nie widać. ..

Mariusz to zamiast drobnicy walnij sobie np grupkę trzech buczków
buk pospolity 'Black Swan , Purple Fountain i Dawyck Gold miejsca masz dużo