Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

justi 09:48, 17 wrz 2013

Syla a z rudych żurawek to masz Caramel o ile dobrze pamiętam? One się ładnie krzewią ? Bo zamierzam sobie narozmnażać jakiś rudych. A może jakieś inne rude mi polecisz, co ładnie się rozrastają.
Syla 19:12, 17 wrz 2013

justi napisał(a)
Syla a z rudych żurawek to masz Caramel o ile dobrze pamiętam? One się ładnie krzewią ? Bo zamierzam sobie narozmnażać jakiś rudych. A może jakieś inne rude mi polecisz, co ładnie się rozrastają.

Ja mam Caramel - na słońce .... mnie się bardzo podoba ..... Podobna jest żurawka creme brulee ale nie mam jej i nie wiem jak zachowuje się na słońcu .....
Syla 19:13, 17 wrz 2013

atena35 napisał(a)
Popodziwiałam jesienny poranek słodkości ominęłam z premedytacją

również powinnam omijać szerokim łukiem słodkie obiekty no ale na razie jestem słaba w te klocki
anna_g 09:18, 19 wrz 2013

Sylwuś - dzięki za odpowiedź u mnie w sprawie darni Takie trzy grosze to ja przyjmuję z wdzięcznością zawsze Zapytam jeszcze - możesz mi tak orientacyjnie powiedzieć jak długo czekasz aż to się tam pod spodem przerobi? myślisz że wiosną można będzie już sadzić?
I jeszcze mam jedno- ania asc mi zwróciła uwagę że to bajzel będzie i ziemia po której biega sobie psiak - a potem do domu - noooo, to pewien problem być może jak myślisz czy można taką darn odwróconą czymś przykryć - typu folia albo włóknina? Zeby błocka nie było... czy to się pod tym tez fajnie rozłoży?
Jakbyś mogła jeszcze ze trzy albo cztery grosze wtrącić na ten temat.... - może u mnie??? pliissss

Co do dżemiku pt. brzoskwinia z amaretto to sama jestem zadziwiona ale moje chłopaki wyjątkowo chętnie go zajadają (jak na dżem oczywiście, bo ogólnie tak czy siak wolą co innego ) Eksperyment się udał
Pozdrawiam cieplutko i jesiennie
gierczusia 18:41, 19 wrz 2013

Brzoskwinia z amaretto .... Moje ślinianki szaleją ... Sylwia .. U Ciebie to same maszkety ... Buziaki
gierczusia 18:43, 19 wrz 2013

Syla napisał(a)

u mnie w pełnym słońcu rosną :
Obsidian
Kassandra
Marmalade
Lime Marmalade

Seriooooo ???.... Wszystkie wytrzymują ??... Bo gdzieś czytałam ,że im ciemniejsza , tym łatwiej znosi słońce... Ale widzę ,że są wyjątki od reguły ....

Dziękuję
Syla 19:22, 19 wrz 2013

gierczusia napisał(a)

Seriooooo ???.... Wszystkie wytrzymują ??... Bo gdzieś czytałam ,że im ciemniejsza , tym łatwiej znosi słońce... Ale widzę ,że są wyjątki od reguły ....

Dziękuję

serio, serio i nie wszystkie ciemne wytrzymują słońce .... te wymienione rosną u mnie na pełnym słońcu .....
Mala_Mi 21:50, 19 wrz 2013

Ja sobie zakupiłam Cherry Cola na ten mój przedogródek.. są niższe.. i pisze że trochę słońca wytrzymają Finka mi pomogła dobrać ładne czerwone Już przyszły, ale kartonu nie rozpakowałam
Chyba pójdę po ciemku zajrzeć ..
Syla 22:28, 19 wrz 2013

asc napisał(a)
Ja sobie zakupiłam Cherry Cola na ten mój przedogródek.. są niższe.. i pisze że trochę słońca wytrzymają Finka mi pomogła dobrać ładne czerwone Już przyszły, ale kartonu nie rozpakowałam
Chyba pójdę po ciemku zajrzeć ..

Jak Finka przyłożyła swoją rączkę do wyboru to możesz być spokojna
grembosia 22:32, 19 wrz 2013

U mnie Marmalade w półcieniu lekko przypalone.