Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z przeszłością

Ogród z przeszłością

Dzidka 19:30, 11 sty 2012

Joku napisał(a)
Jola, dziękuję.

Cieszy mnie to że będę na moim kawałku ziemi rządzić się sama (no, jest jeszcze mąż) i że ogród będę miała przed oczami częściej niż teraz - na dole są duże drzwi tarasowe i narożne okno. A na tarasie będzie można zjeść śniadanie i posiedzieć wieczorem.

Tak, możliwość przebywania na tarasie z bezpośrednim wyjściem jest czymś wspaniałym.
Będziesz wychodziła na taras z kubkiem kawy by odpocząć, a za chwilę spostrzeżesz, że już zajęta jesteś jakąś pracą

Jesteś w tej dobrej sytuacji, że masz własną ,ogrodową szkółkę z rozrośniętymi roślinami.
Szybciutko zagospodarujesz nowe włości.
No i masz pierwsze drzewo.
Joku 22:48, 11 sty 2012

Cieszę się że mam tyle gości
Justyna wiem, wiem...

Irenko cieszę się że wpadłaś. Na brak drzew w moim ogrodzie nie mogę narzekać. Przysporzyły mi sporo kłopotu, żeby coś chciało pod nimi rosnąć.

Madlen, nie wiem czy do mnie było pytanie o lobelie. Ja sama ich nigdy nie siałam. Potrzebuję niewiele, więc kupiłam "gotowe". Kiedyś dostałam od sąsiadki, własnej produkcji. Mówiła że pikowała po prostu kępkami do doniczek.
Niage 20:33, 12 sty 2012

Jolu, nie powiem, że nie, jestem zaskoczona, ale bardzo pozytywnie, Waszą decyzją Kilka lat temu ja podjęłam podobne wyzwanie, będąc już po 50-ce, zaczynałam od zera, budowa domu i tworzenie ogrodu Żal mi było starego ogrodu, ale to trwało krótko. Teraz jestem tutaj szczęśliwa Dasz radę. Trzymam mocno kciuki
Joku 22:34, 12 sty 2012

Geniu, często sobie właśnie ciebie przypominałam, bo już gdzieś chyba pisałaś. Ja też po 50 - tce . Nie wiem czy u ciebie tak było, bo ja mam nadzieję że nie popełnię błędów jakie zrobiłam sadząc niektóre rosliny, szczególnie krzewy i drzewa. Jesteś dla mnie pozytywnym przykładem.

Aha, marzy mi się taki domek ogrodnika jak u ciebie.
hania 00:01, 13 sty 2012

Musiałam cofnąć się do tyłu,żeby się połapać w tym wszystkim zamieszaniu u Ciebie Jolu ale uważam ,że na zmiany nigdy nie jest za póżno i gratuluję wyboru ...i odwagi....u mnie z tym gorzej,...żal mi też Twojego pięknego,zadbanego ogrodu,ale myślę że na nowym miejscu stworzysz coś pięknego. Będę kibicować!
Sebek 09:11, 13 sty 2012

Ja też musiałem się cofnąć o kilka stron, bo wczoraj nie zajarzyłem

No ale szczerze gratuluję - będę kibicować i trzymać kciuki, aby plany się powiodły
Niage 21:33, 25 sty 2012

Jolu, co u Ciebie ? Projektujesz nowy ogród ? A jak nowy domek ? Pozdrawiam serdecznie
Joku 22:44, 26 sty 2012

W domku już mamy ciepełko, prace wewnątrz posuwają się do przodu. Szef ekipy zapewnia że pod koniec lutego będzie można się przeprowadzać. Z przeprowadzką problemu nie powinno być, bo odległość niewielka, a mąż ma bagażówkę. Nad planem ogrodu się zastanawiam. Nie wiem czy tym razem pójść w linie proste, czy znowu kręte, łagodne. Jakieś upatrzone krzewy już mam, oczywiście w głowie bo na zakupy za wcześnie.
Moje nowe miejsce do życia wygląda tak od frontu

od tyłu

Joku 22:47, 26 sty 2012

Chaszcze prezentują się okazale , śmieci trzeba będzie pozbierać.

Ciekawa jestem co w sobie kryją te badyle. Ponoć wcześniej była tu łąka.
marzena 22:50, 26 sty 2012

witaj Jola, czyli nowy dom pokazujesz ? bardzo sympatyczny
no, to pewnie masz głowę pełną pomysłów dotyczących urządzania domu i ogrodu ? fajne uczucie to jest !