Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z przeszłością

Ogród z przeszłością

kaisog1 16:39, 09 sty 2012

Joku napisał(a)
Jola, dziękuję.
Haniu, pewnie że mam wątpliwości. Wiem że na efekt trzeba będzie poczekać. O przenosinach zadecydowało co innego. Zaczęło się od dość niespodziewanej wyprowadzki naszych sąsiadów z góry. My nieco spanikowani ich decyzją znaleźliśmy domek (znowu połowa bliźniaka, ale podział w pionie a nie w poziomie) na wsi kilkanaście km od naszego miasta. No i ani się obejrzeliśmy - klamka zapadła.

Marzena, działka jest nieduża, w całości 520 m kw. Część odchodzi na dom, podjazd, do obrobienia pozostaje około 300 m. O lokalizacji pisałam wyżej. Cieszy mnie to że będę na moim kawałku ziemi rządzić się sama (no, jest jeszcze mąż) i że ogród będę miała przed oczami częściej niż teraz - na dole są duże drzwi tarasowe i narożne okno. A na tarasie będzie można zjeść śniadanie i posiedzieć wieczorem.

Jolu gratuluję! Trzymać będę mocno kciuki za nowy ogród i podglądać jak będzie powstawał
Z tego co piszesz to czekają Was zmiany tylko na lepsze i to jest super!
shrekol 17:48, 09 sty 2012

Jolu gratuluję i kibicuję Liczę wkrótce na cudny cukiereczek, który wyjdzie z pod Twoich rąk
olga_szopa 18:00, 09 sty 2012

Jolu gratuluje takiej decyzji Sama uwielbiam zmiany ,więc troszkę zazdroszczę .Będę kibicować
Gardenarium 18:01, 09 sty 2012

Jolu, ja także jestem zaskoczona, no ciekawe co z nim będzie. Nie oszukujmy się, pójdzie na 80% na zmarnowanie, jeśli nie trafi na kogoś takiego, jak Ty.

Ale życie toczy się dalej, ogród pozostanie u nas jako pamiątka Twojej systematycznej pracy i pomysłów, jakie w nim realizowałaś.

Jolu, załóż nowy wątek o innym tytule i rozpocznij swoją historię od nowa, prowadząc jednocześnie stary watek. co robisz z roślinami. Wiem, że kiedyś jak już będziesz miała nowy azyl, zajrzysz tam z ciekawości i opowiesz nam o tym co widziałaś, Będzie więc okazja do pokazania nowych zdjęć, czy ogród ma się dobrze lub czy tęskni za Twoimi rękami i sercem

Instagram Ogrodowiska
Syla 18:51, 09 sty 2012

Jolu , gratuluję i ja decyzji oraz życzę powodzenia w tworzeniu i upiększaniu nowego miejsca Będę mocno kibicować aby poszło sprawnie i szybko abyś mogła usiąść na upragnionym tarasiku i spoglądać na dzieło swoich rąk
an_tre 22:24, 09 sty 2012

Jolu kibicowałam Ci w tworzeniu wizytówki ogrodu do późnej godziny, wymiękłam po 01:05 myślałam, że wstawisz jeszcze zdjęcia zimowe a dzisiaj dowiaduję się, ze będziesz zagospodarowywała nowy obszar pod ogród
Życzę Ci pięknych planów i ich realizacji
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 22:35, 09 sty 2012

Nie wiem co powiedzieć (napisać). Nie spodziewałam się takiego zainteresowania. Dziękuję wszystkim!
Aniu (An_Tre) masz bardzo ładny nowy awatarek. Wiem że mi kibicowałaś, ty, Hania i chyba Ania. Niestety, padłam o takiej późnej godzinie i wizytówki nie skończyłam. Z zimy mam niewiele zdjęć, bo nie lubię ogrodu zasypanego śniegiem.
an_tre 22:40, 09 sty 2012

Wstawiałaś tak piękne zdjęcia swojego ogrodu, że nie mogłam doczekać się następnych
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 22:55, 09 sty 2012

klarysa 23:35, 09 sty 2012

Jolu, wpadłam na chwilkę i ...takie zmiany.
Gratuluję odwagi.
Ogrodu szkoda, bo to bombonierka.
Na pewno masz już plany.
Zdradź tajemnicę, czy zmniejszyła się odległość między naszymi ogródkami czy przeciwnie??