Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Kindzia 11:25, 19 lut 2013

Sośnica piękna jest, u Was cieplej, u nas najczęściej zimy nie przetrzymuje
Ale zapędy na nią miałam...
Pozdrawiam
Milka 12:03, 19 lut 2013

Sprawdzam czy minęła choroba i wyjazd nadal aktualny
Gosiniak 17:35, 19 lut 2013

Irenko- córka ciągle gorączkuje, chyba sobie jednak odpuszczę, musiałabym pociągiem albo autobusem jechać, a w taką pogodę i sama to jakoś mi się nie widzi, ale będę przed kompem was podglądać, dużo zdjęć proszę

Kindzia- no właśnie z tą sośnicą to raczej trudno żeby nie przemarzła, zobaczę co Nebel na ten temat napisze, może się zdecyduję, bo do mojego japończyka by pasowała
Milka 17:40, 19 lut 2013

Gosiu, córcia ważniejsza, na kompie nas uwidzisz
Gosiniak 17:41, 19 lut 2013

Basia_1987 napisał(a)
Ja też mam dwie sosny i chciałabym zrobić z nich bonsai ,ale najpierw muszą wyrosnąć na docelową wysokość.Ponoć sosna nie jest za dobra na topiary,bo się sypie.

Myślę że sosna świetnie się w tej roli spisze, ja wiem że Danusia poleca cis i bukszpan, ale to nie moje kategorie cenowe, w Japonii to głównie z sosen robią i nie narzekają, a są w tym specjalistami. Sosny zrzucają stare igły, ale mi to nie przeszkadza, zobacz sobie filmik, może nie widziałaś:
http://majawogrodzie.tvn.pl/169,Formowanie-sosny,porada.html
dorkow0 17:42, 19 lut 2013

Witaj Gosiu... Trzymam kciuki, żeby choróbsko szybko córci przeszło, bo ciężko wszystkim, jak w domu choroba...
Pozdrawiam serdecznie...
Gosiniak 17:42, 19 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Gosiu, córcia ważniejsza, na kompie nas uwidzisz

Będę z wielką niecierpliwością czekała na zdjęcia
Welka 17:43, 19 lut 2013

Witam!
Wpadłam sprawdzić co nowego u Ciebie, doczytałam o chorobie córci,u mnie Kinia też gorączkuje i mimo że nie wybierałam się na Gardenię to też tak jak ty pozostanie siedzenie przed komputerem i czekanie na zdjęcia.
Pozdrawiam
Gosiniak 17:47, 19 lut 2013

Dorotko- a ja w niedzielę miałam gości i wychwalałam, że mi córki w ogóle nie chorują, no i masz w poniedziałek zastałam już inny stan, powoli jej przechodzi, jest lepiej niż wczoraj, ale taka słabiutka, ledwo się rusza, i ciągle obniżamy bo gorączkuje. Młodsza na razie zdrowa i my też (ja i M), już się boję żebyśmy się nie zarazili.

Ewelinka- tak to już jest, że czasami los decyduje za nas, do tego tak pogoda się popsuła, już prawie było sucho, tylko słonka brakowało, a teraz na nowo śnieg i błoto, jak patrzę przez okno to nawet ładnie to wygląda, ale ja chciałam już wiosnę a nie powtórkę zimy.
Dobrze że relacja z Gardenii będzie, to trochę promyków radości i wiosny do nas przyniesie.
dorkow0 17:52, 19 lut 2013

Tak jest już, że jak jedno choruje, to i następne... Sama pamiętam, że czasem, to mi się aż ryczeć chciało, bo jak zaczynało jedno chorować, to potem drugie, potem trzecie, potem M i sama nie wiedziałam, jak się nazywam... Najlepsze w tym było to, że ja nie chorowałam nigdy, jak oni byli chorzy i mogłam się nimi zajmować...
Uściskaj córcię ode mnie, delikatnie, oby już było dobrze...