Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

agata19762 20:33, 28 gru 2012

Witaj Małgosiu
baaaaaaardzo ładnie u Ciebie..........
masz dar ogrodnika....rękę do roślin, szczególnie tych igiełkowych
będę do Ciebie zaglądać.........
Jabeska 23:33, 28 gru 2012

Gosiniak napisał(a)
Marzena- macierzankę cytrynową też mam u siebie i jestem z niej bardzo zadowolona, jeszcze nie zimowała, ale w przeciwieństwie do karmnika sucha ziemia i słońce bardzo jej odpowiadają i rozrosła mi się bardzo. A z karmnikiem się nie poddam, dam go w inne miejsce, u mnie nic dosłownie nic się nie ruszył od posadzenia, a było to na wiosnę, myślę teraz a raczej wiem- miał po prostu za sucho, nie podlewałam go a rośnie na suchym i słonecznym stanowisku.

O widzisz! a ja się zastanawiałam dlaczego mój karmik ciągle zmienia miejsce. Nie chciał rosnąć na ścieżce między kamieniami i przenosił się na podlewane rabaty. No to mam odpowiedź. Dziękuję
MUZA 00:34, 29 gru 2012

Witaj Małgosiu.
Podziwiam Twój piękny igiełkowy ogrodeczek. Zazdroszcze widoku z okienka , uwielbiam sosny.
anieszka 09:37, 29 gru 2012

A mnie sie te polaczenia z plytami strasznie podobaja,wiec chyba musze upolowac troche macierzanki i karmika
Zeta 12:21, 29 gru 2012

Dzisiaj na spokojnie przejrzałam Twój wątek , bardzo mi się podobają sosny ......widzę też dużo kamieni i żwiru co bardzo lubię......ale zdjęcie z hortensjami i ławeczką magiczne.
Magda70 12:41, 29 gru 2012

anieszka napisał(a)
A mnie sie te polaczenia z plytami strasznie podobaja,wiec chyba musze upolowac troche macierzanki i karmika

ja też poluję na wiosnę... i na płytę i karmnik i macierzankę hihihi

Pozdrawiam poświątecznie
Madzenka 17:50, 29 gru 2012

Magda70 napisał(a)

ja też poluję na wiosnę... i na płytę i karmnik i macierzankę hihihi

Pozdrawiam poświątecznie

Płyty do kupienia w markecie budowlanym Minimum 3 cm grubości
Gosiniak 18:04, 29 gru 2012

Julia- dzięki, że zaglądasz, ja do Ciebie też i będę Cię tak męczyć aż coś tam wydumasz
Agatko19762- miło mi bardzo, będę Cię nawiedzać tak samo jak Julię.
Jabeska- cieszę się, że to odkryłam bo dużo planuję zarówno karmnika i macierzanki:
Muzo- ja też uwielbiam sosny i nie przeszkadza mi to, że jesienią troszkę łysieją, ale za to na wiosnę...
Agnieszko- ja też chcę dużo macierzanki cytrynowej i karmnika na wiosnę kupić i właśnie między takie płaskie kamieni je dać, mam nadzieję, że będzie podobny efekt jak z płytami.
Zeta- ty u mnie a ja u Ciebie, jak zawsze
Magda70- widzę, że te zadarniające roślinki wszystkim przypadły do gustu
Gosiniak 18:48, 29 gru 2012

nieszka napisał(a)
Witaj Gosia!

Ja też mam problem ze zbyt dużym podjazdem i ciekawa jestem jak ty go zmniejszyłaś

Nieszka specialnie dla Cienie: instukcja zmniejszania podjazdu

Po pierwsze trzeba najpierw zaplanować bardzo duży podjazd, żeby później móc go zmniejszyć, co za radość najpierw się układa kosteczkę a potem ją wyciąga Muszę nadmienić, że projektant był jeden - ja oczywiście, tylko działka mi się jakoś kurczyć zaczęła, więc trzeba było coś wykombinować, przyszło na nieszczęsny podjazd. I tak się zaczęło, ale najpierw było bardzo długie namawianie mojego M jak to wiele zyska nasz podjaz i jak będzie pięknie. Wierciłam dziurę, w końcu się zgodził, reszta rodzinki dziwnie mi się przyglądała jak się dowiedziała o pomyśle, reakcje były różne i niektórym ów pomysł nie przypadł do gustu, zresztą po robocie też nie wszystkim się podoba, niektórym żal biednego podjazdu, który doczekał się dwóch dziur i z podziwu wyjść nie mogą jak my teraz ciężko mamy żeby wyjechać z garażu i gdzie tu stawiać auta jak goście się zjeżdżają (oczywiście raptem dwa no może trzy razy do roku ma to miejsce, ale przecież tak wygodnie było, każdy miejsce parkingowe posiadał, na szczęście kolizji jak dotąd nie odnotowano) może nie jest aż tak źle, mnie się podoba i sąsiadka nawet chwali, a wy ocenicie sami:

Rzut oka na podjazd:

Moje rysunki

I do roboty

cdn.

Gosiniak 19:01, 29 gru 2012

Ziemia została dowieziona i szybko wzięłam się za sadzenie, ponieważ nie było wszystkiego co zaplanowałam to posadziłam to co udało się kupić. Z tyłu miały być świerki serbskie nana, chciałam mieć takich dwóch strażników, ale jak mi zaśpiewali w szkółce po 300 stówki za jednego jeszcze takiego malutkiego 70cm -to zrezygnowałam i kupiłam w to miejsce hortensje, po drugiej stronie też są, więc mam nadzieję, że fajnie to będzie wyglądać. Z czasem okaże się czy to dobry pomysł był. W środek między bukszpanami mają dojść jeszcze kulki na pniu (chciałam ze szmaragda) ale jak zwykle nie ma czekam na przyszły sezon to coś tam dosadzę na kijku
Tak wyglądały moje rabatki zaraz po posadzeniu w czerwcu:

cdn.