Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 22:17, 08 maj 2013

zawitka napisał(a)
Witaj Gosiu u Ciebie pięknie a ja też z grabkami latam .Zapraszam są zdjęcia .Wzdycham kiedy u mnie tak będzie A no i żon się spisał z tym wierceniem ..Pozdro

Zaraz wpadnę
Gosiniak 22:19, 08 maj 2013

EPODLAS napisał(a)
No to po tych zabiegać migdałek wygląda imponująco. To jedno z piękniejszych kwitnących krzewów wiosną. Żeby jeszcze pachniał. Ale widocznie ta uroda musi mu wystarczyć.

Miałam dwa, jednego straciłam w zeszłym roku, był nawet ładniejszy, bo bardziej prosty pień miał, no cóż, zmiany są jednak też potrzebne.
Gosiniak 22:21, 08 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Ale migdałki macie! Cudniaste!!!! U nas koło szpitala rosną, kwitną bardzo obficie...czyżby je ktoś tam tak namiętnie pielęgnował???

Przycinać pewnie przycinają, bo inaczej słabo kwitną. Ale pryskać to na pewno nie, pewnie się już zadomowiły i dobrze im tam więc nie potrzebują takiej troski.
GorAna 22:22, 08 maj 2013

Z ciurkadełka to najbardziej będą zadowolone ptaszki, coś o tym wiem
Pozdrawiam
Gosiniak 22:22, 08 maj 2013

JulkAd napisał(a)

Gosiu skąd taką kratownicę zdobyłaś...u mnie pilnie potrzebna...nadrabiam zaległości, ale pismo obrazkowe obejrzałam i cudnie jest, a do równoległego zawijaska z szafirków lub hiacyntów też swoje ZA dodaję...słonka życzę

Julka w casto chyba była kupowana, ale w LM też powinni mieć.
Szafirkom mówię tak
Gosiniak 22:26, 08 maj 2013

irena_milek napisał(a)

jestem pod wrażeniem pomysłowości, rewelacja

Irenko dziękuję bardzo, ja zawsze myślę nad wykorzystaniem tego co się ma, szukam takich rozwiązań, a ile zaoszczędzę przy tym, i Żon może się wykazać
Gosiniak 22:31, 08 maj 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Na innym forum mają swój wątek i lubię sobie do nich zaglądać, bo mają dużo ciekawych igiełek, a że są w pobliżu Ciebie to też kiedyś sprawdzałam, bo miałam coś kupować i szukałam kogoś kto mieszka blisko, bo byłaby szansa że ich zna i może polecić lub odradzić. Ostatecznie kupiłam u siebie w Ol, ale jak coś na przyszłość- polecasz zakupy u nich (może być na PW)?
Pozdrawiam

Na pewno są kompetentni i wiedzę mają ogromną, ceny różne, ja lubię żeby już widać było choć troszkę tego iglaczka, oni sprzedają głównie siewki roczne, dwuletnie, podobno schodzą jak świeże bułeczki, jednak na efekt wówczas trzeba poczekać dość długo. Starsze są dość drogo, można znaleźć z powodzeniem w innych szkółkach, trzeba się troszkę naszukać i mieć szczęście, ale to cała radocha w wyszukiwaniu takich perełek. Ogólnie oceniam pozytywnie
A oto moje zakupy sobotnie od nich- a przypomniało mi się że moją największą dumę sosnę schwerinii wiethorst też u nich kupiłam:

Abies pinsapo Aurea:

Picea pungens Hermann Naue:

I to wszyscy znają Glauca Globosa:

Gosiniak 22:37, 08 maj 2013

GorAna napisał(a)
Z ciurkadełka to najbardziej będą zadowolone ptaszki, coś o tym wiem
Pozdrawiam

Pewnie masz rację
Będę obserwować
Gosiniak 22:39, 08 maj 2013

Zdjęcia z dziś:
Sadzenie i przesadzanie w toku: