Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 15:53, 09 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Dobrze Pani Generał .. Delikatniusio listeczkami mają się stykać

Tak mi mów
Gosiniak 15:54, 09 maj 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Pięknie u Ciebie , kolorowo i wesoło tak jak lubię , a przy tym bardzo wszystko zadbane
Pozdrawiam

Dzięki, bardzo się staram żeby było zadbanie, ale bez chwaścika tu i ówdzie się nie da, ale to się chyba nie liczy, bo na zdjęciach nie widać
Gosiniak 15:55, 09 maj 2013

Zeta napisał(a)
Pięknie u Ciebie ...niezła budowla kamienna
Skoro wiosna i człowiek dostaje kopa do roboty i zmiany i zmiany i zmiany hahaha
Buziam mocno

Zeta ja mam ostatnio takieeeeegoooo....powera, dobrze że ogród nie jest tak duży jak twój, bo już w ogóle by mnie w domu nie było
Gosiniak 15:57, 09 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Gosiu u mnie tylko casto i brico, ale tam Żon był i kratownicy niet...szukam dalej. Milego dnia

Julka to jest taka kratownica jakby wycieraczka, szukałaś dokładnie?, Żona pytałam mówił że są, na pewno gdzieś znajdziesz.
Gosiniak 15:58, 09 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie Gosiu, pozdrawiam

Dzięki bardzo
Dziś sadziłam kolejne zakupy, ale jeszcze nie obfociłam, bo deszcz mnie przegonił.
ka1sia 17:32, 09 maj 2013

Gosia, daj trochę tego powera ale piękniusio u Ciebie
Welka 18:36, 09 maj 2013

Gosiniak napisał(a)

Na pewno są kompetentni i wiedzę mają ogromną, ceny różne, ja lubię żeby już widać było choć troszkę tego iglaczka, oni sprzedają głównie siewki roczne, dwuletnie, podobno schodzą jak świeże bułeczki, jednak na efekt wówczas trzeba poczekać dość długo. Starsze są dość drogo, można znaleźć z powodzeniem w innych szkółkach, trzeba się troszkę naszukać i mieć szczęście, ale to cała radocha w wyszukiwaniu takich perełek. Ogólnie oceniam pozytywnie
A oto moje zakupy sobotnie od nich- a przypomniało mi się że moją największą dumę sosnę schwerinii wiethorst też u nich kupiłam:

Abies pinsapo Aurea:

Picea pungens Hermann Naue:

I to wszyscy znają Glauca Globosa:

Szkółki w mojej okolicy raczej nie mnie nie zachwycają i często nie ma tego, co sobie upatrzyłam, dlatego niejednokrotnie kupowałam przez internet. Tę Twoja dumę sosnę też chcę sobie kupić, ale jeszcze nie szukałam u siebie, jak nie znajdę zamówię u nich. Zakupy godne pozazdroszczenia
Pozdrawiam
ZbigniewG 18:47, 09 maj 2013

Gosia zakupy a po zakupach jak zwykle przesadzanie, w niedziele jedziemy na duży kiermasz ciekawe czy dopadnę jakąś perełkę w rozsądnej cenie

ten świerczek Hermann Naue super to będzie chyba takie "skrzyżowanie" Puscha z Lucky Strike
Madzenka 20:30, 09 maj 2013

Gosiu dzisiaj sobie przerwę zrobiłam bo miala być burza i przeszła obok...
Piekniem u Ciebie... Aż sie dziwie, że w tak pieknym ogrodzie można rewolucję robić....
bociek 11:05, 11 maj 2013

Gosiu, odciskam palucha i zostawiam pozdrowienia. Leje A ja bym tak poszla pielic