Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Madzenka 06:52, 23 lip 2013

Pusto...
Gosiniak 11:05, 26 lip 2013

Witajcie po dłuższej przerwie, trochę sobie odpoczęłam od kompa, ale długo bez Was nie da się wytrzymać więc wracam ciekawa co też się dzieje w waszych ogródkach

Marzenko - chyba mnie wywołałaś

Donia72 napisał(a)
Jejku, jaki Ty masz piękny ogród A dlaczego tak tniesz tawuły? nie chcesz żeby Ci kwitły?
Gosiu, udanego wypoczynku Ci życzę

Przycięłam je po kwitnieniu, bo były takie rozczochrane już.

giza napisał(a)

Gosia, Ty powojniki prowadzisz bez podpór, jak "bylinówki"????
Daj no ich zdjęcie na szerszym planie, pliiizzz!!!

Teraz już trochę gorzej wyglądają bo większość przekwitła, ale za jakiś czas znowu zasypią kwiatami, są niezawodne:

Gosiniak 11:21, 26 lip 2013

Fotki, fotki, foteczki......

Najpierw zacznę od tego co było- dzień przed moim wyjazdem otrzymałam niemiłą niespodziankę z nieba, przyznam się że jednak dzieciaki miały z tego powodu niezłą zabawę, ja trochę gorzej to zniosłam, a roślinki no cóż przeżyły, trochę poszarpane, ale dały radę, igiełkom nic się nie stało, tylko liściaste dostały.

Hosty do dziś wszystkie brzydkie:

A teraz już cieplejsze foteczki:
Jestem bardzo zadowolona z róż, które poleciła mi Ania, zostawiłam je kwitnące, przyjechałam dalej kwitną, są super

Magda70 11:25, 26 lip 2013

No dawaj fotki...spektakl się zaczyna
Gosiniak 11:31, 26 lip 2013

Bobo zaczynają- to sadzonki tegoroczne:

A tu już dwuletnie- są znacznie szersze:

Jedna wysunęła się na prowadzenie i już pokazuje cały swój urok, na pozostałe trzeba jeszcze parę dni poczekać:

Magical Moonlight w tle, już się też szykują, Limki natomiast w zależności od stanowiska są w różnej fazie rozwoju, najbardziej rozwinięte kwiatostany mają te w rabatkach przy wejściu- trochę mnie to dziwi, bo tam raczej półcień.
Gosiniak 11:37, 26 lip 2013

Rozplenice mnie niezmiennie zachwycają, kłosy pomału się pokazują:

W większości Bonica przycięta, czekam na kolejne kwiaty, ale coś tam jeszcze zostało:

Perukowiec- trochę go widać z boku, to istne szaleństwo- rośnie gigant
Gosiniak 11:43, 26 lip 2013

Jukkom pasuje to nieustanne słońce:

Mój nowy nabytek- sosna parviflora Fukai, ma piękne igiełki, kupiłam ją w zastępstwie za Negishi, która padła, na szczęście reklamacja została uwzględniona:

Gosiniak 12:05, 26 lip 2013

Trawki są super:

A i koniecznie pochwalę się co zrobiłam przed wejściem, było tam chwastowisko, postanowiłam coś z tym zrobić, pomysł zrodził się już dawno, tyle że za diabla- mimo mojego uporu- nie udało się wbić tam szpadla, żeby to wszystko przekopać. Przyznam się że już w zeszłym roku podchodziłam do tego zadania niestety z zerowym skutkiem i w tym również, myśląc że będzie inaczej, na szczęście Żon dał się przekonać i choć za bardzo nie wierzyłam, że jemu się uda....skoro mi się nie udało cieszyłam się jak dziecko kiedy bez większych oporów podarował mi nowe miejsce do sadzenia
Rosną tam już róże New Dawn i rozchodniki:

Hogata 12:11, 26 lip 2013

Gosiniak napisał(a)
Rozplenice mnie niezmiennie zachwycają, kłosy pomału się pokazują:

U mnie jeszcze kitek rozpalenice nie mają

A ten powojnik to ...? Generał Sikorski może?
MartaS 12:44, 26 lip 2013

Gosiniak napisał(a)
Bobo zaczynają- to sadzonki tegoroczne:

A tu już dwuletnie- są znacznie szersze:

Jedna wysunęła się na prowadzenie i już pokazuje cały swój urok, na pozostałe trzeba jeszcze parę dni poczekać:

Magical Moonlight w tle, już się też szykują, Limki natomiast w zależności od stanowiska są w różnej fazie rozwoju, najbardziej rozwinięte kwiatostany mają te w rabatkach przy wejściu- trochę mnie to dziwi, bo tam raczej półcień.

Gosiu
jestem u Ciebie po raz pierwszy bardzo ładny ogród

powiedz mi czy to na zdjęciu śliwa pissardi? jeśli tak czy ty ją tniesz może ? bo nie wiem czy ją można formować.
pozdrawiam Marta