Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

EPODLAS 10:09, 27 cze 2013

Gosiu, to ogród profesfonalny, żadnej przypadkowości, też bym chciała dojść do takiej perfekcji. Gratulacje.
AniaDS 10:27, 27 cze 2013

Ile tam bukszpaników na tej nowej rabatce , też muszę kupić w końcu, ale nie mogę trafić na fajną cenę a sporo ich potrzebuję.
Magda70 10:34, 27 cze 2013

Jak oglądam takie ogrody to chce mi się z pracy uciekać...i sadzić u siebie
Wspaniale masz Gosiaczku....
Marta7 11:25, 27 cze 2013

Gosiu nadal spaceruję i podziwiam i pozdrawiam
Kindzia 19:53, 27 cze 2013

I nic nowego znowu Ci nie napiszę...pięknie masz...skąd Ty to bierzesz...te pomysły? Wszystko takie dopasowane, dopracowane...czy ja się kiedyś tego nauczę??? !!!

Pozdrowionka
grembosia 00:52, 28 cze 2013

Wspaniała ogrodniczka i niesamowity fotograf! Ja też chcę takie fotki robić, ale ze mnie w tej kwestii- cielak, niestety.
Gosiniak 16:09, 01 lip 2013

Marta7 napisał(a)
Gosiu ależ Twój ogródek jest dopracowany! No cudny! Widzę że kupiłaś piękny okaz buczka-to jest chyba Pendula ?
Pozdrawiam

Tak to pendula na razie jakby stał w miejscu, ale mam nadzieję, że się weźmie w garść
Pozdrawiam
Gosiniak 16:15, 01 lip 2013

ZbigniewG napisał(a)
Gosia też zauważyłem takie objawy cześć to słoneczne przypalenie młodych przyrostów, część podgryzanie przez rozmaite robactwo (nawet chrabąszcze- podgryzają moją kalifornijkę), może być też grzyb właśnie zauważyłem dzisiaj u siebie potfornego grzyba

Grzybki dobre w lesie, ale w ogrodzie to już gorzej
A ja znowu mam problema, kolejna sosna zamiera- tegoroczny majowy nabytek z Pisarzowic, złożyłam reklamację, ciekawa jestem jak to się skończy i czy oddadzą kasę, wygląda teraz fatalnie, rudzieje cała, domyślam się że zmarznięty system korzeniowy, oczywiście w trakcie zakupu nic nie było widać, czekam i mam nadzieję na dobry finisz tej sprawy.
Mimo wszystko nie zniechęcam się do sosen, bo je uwielbiam, już sobie wypatrzyłam zastępstwo, ale na razie się wstrzymuję z zakupami, bo wyjeżdżam w środę na wakacje z rodzinką.
Pozdrawiam
Gosiniak 16:24, 01 lip 2013

asc napisał(a)

Gosia..... piękne foto, piękny ogród... masz cudnie....... do ciebie nie mogę zaglądać, bo potem mnie mój ogród denerwuje

A odnośnie zamierania pędów (nowe przyrosty) w iglakach... miałam to samo, na wszystkich drzewach... myślałam, że już po nasadzeniach.... wtedy to ryczałam patrząc co sie dzieje, to nie jedno czy 2 drzewa, czy jakie bylinki które wiatr czy grad poniszczył.. część padło, część jeszcze dziś wygląda okropnie.... ale dużo uratowaliśmy.. i też już była walka i na grzyby i na robale, bo nie mieliśmy pojęcia co to.... i tak było co roku jak tylko drzewka dostawały nowe przyrosty.. najpierw więdły a potem brązowiały..... i nie miało znaczenie czy gorąco czy nie......... oj rozumiem co czujesz..

Aniu to ja też do ciebie nie powinnam wchodzić bo za dużo chciejstw się pojawia...hihihiiii, ale raczej nie dam rady sobie odmówić takiej przyjemności.

A co do zamierania pędów,. dzięki za słowa wsparcia, ja też nie wiem co to dokładnie jest, ale to na pewno to samo co u ciebie, teraz jakby się uspokoiło, jak już zaczynają drewnieć te nowe przyrosty to już choróbsko znika.
Pozdrowionka
Gosiniak 16:35, 01 lip 2013

ewa004 napisał(a)

Gosiu jak patrzę na Twój śliczny ogród to jedno przychodzi mi do głowy

jak tu żyć !!jak żyć !!! jak wiadomo że nigdy takiego mieć nie będę a ja kcem kcem kcem

Każdy z nas ma inny ogród i to jest właśnie wspaniałe, zacznij doceniać swój bo też masz śliczny, coraz śliczniejszy