Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

iwonaz 08:21, 16 kwi 2014

Przepięknie
Mala_Mi 11:47, 16 kwi 2014

Gosia... Twój ogród jest prześliczny... i czekam co znów stworzysz. Powtórzę sie ale jak spod igiełki
Zeta 21:23, 16 kwi 2014

Hmm a gdzie ten buksik stożkowy ...szukam i nie widzę???
A on polskiej hodowli czy Amerykancky???
Gosiniak 21:29, 16 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Idealny trawnik Mąż uwielbia Twój ogród Jestem bardzo ciekawa i dziury i podjazu

No niestety jeszcze fotek brak, a właściwie fotki bo jedna ku pamięci jak było starczy, a później mam nadzieję będzie tylko lepiej. Trawnik mam już do koszenia, ale ciągle opady, dziś już słonko ale zimno bardzo.

Agnieszko- bardzo ci dziękuję, to mnie bardzo dopinguje, niestety nie wszyscy mnie rozumieją, tym bardziej cieszę się, że jest ogrodowisko

Zbyszek- chciałabym same takie dostawać

Paulina- szafirki zeszłoroczne, myślę że z czasem się rozrosną i będzie ich więcej, tulipany dopiero zaczynają, liczę na spektakl w święta, dzięki za miłe słowa

Marzenko - ja zrobiłam sobie przerwę ogrodową, bo zimnica na maksa, dziś u mnie lepiej niż wczoraj, czyli odwrotnie niż u ciebie, ale nadal zimno, aż się nie chce wychodzić.

Wiuniu- jak miło Cię gościć, róże i inne rośliny w korze, lawenda też będzie pokryta korą, ale dopiero w tym roku sadziłam, jeszcze nie rozsypana, ba... nawet nie kupiona kora oczywiście. Z czasem jak rośliny zarastają to i kora jest prawie niepotrzebna, jak się boisz że zakwasi za bardzo, moim zdaniem nie ma takiej możliwości, ale gdybyś miała np. zbyt kwaśną glebę to podsyp wapnem dla roślin które to lubią np. lawendzie, ja w zeszłym roku sypałem też dla perukowca, lilaka. Ogólnie mam zasadową glebę więc jakiś nagłych zmian po korze bym nie oczekiwała u siebie, pozdrawiam
gusiarz 21:29, 16 kwi 2014

Gosiu jak pięknie u ciebie na wiosnę... co igiełki to igiełki
Gosiniak 21:32, 16 kwi 2014

Iwona- jest mi niezmiernie miło

Aniu- staram się w końcu tytuł zobowiązuje, a i ogrodowiskowy standard trzeba trzymać

Zeta- kupiony, ale jeszcze nie przywieziony, nie zmieścił się do auta niestety,
dopisuję polskiej hodowli, kopany, ale u mnie ciężko z jakimkolwiek stożkiem, więc jak zobaczyłam to już musiałam kupić, było 5 po dwóch dniach jak pojechałam zostały tylko dwa, już nie takie idealne, ale cóż mogę narzekać jak u mnie taki deficyt.

Aga- no faktycznie, ale kwiatki też muszą być i trawki i.......sam a wiesz, lista coraz dłuższa mi się robi
wiunia 22:50, 16 kwi 2014

Gosiu wielkie dzięki za odpowiedź w sprawie kory Zawsze po wizycie u Ciebie (a jestem dość często cichaczem) mam nieprzespaną noc tak tu ślicznie ! Pozdrawiam serdecznie!
Madzenka 00:36, 17 kwi 2014

Gosia życzę nam jutro ładnej pogody, dla Ciebie do kontynuacji rewolucji, dla mnie do okien...
agata19762 20:18, 17 kwi 2014

Gosiu pooglądałam kolejne wiosenne fotki

pięknie !!!!!!

ciekawa jestem tych rewolucji ...
Gosiniak 14:58, 18 kwi 2014

Wiuniu- jesteś Kochana

Marzenko- rewolucje to może za duże słowo, ale jak na razie dziura jest i nie znika, coś panowie z ziemią nie przyjeżdżają, pewnie przez tą pogodę, tak się cieszyłam że cieplej będzie i faktycznie jest, ale razem z ciepłym powietrzem deszcze przybyły i cóż zrobić, pewnie po świętach dopiero zacznie się dalsza część przeróbek, a z oknami to chyba dasz radę, co?

Agatko- wklejam zdjęcie, ale ostrzegam na razie nie będą to piękne widoki

Moje wykopaliska- zdjęcia wczorajsze, bo dziś leje

I coś przyjemniejszego:

To moja angelique- czy wasze też takie blade, myślałam że bardziej różowe są: