Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

marta_d 19:52, 03 kwi 2015

Piękne są te sosenki na pniu, pamiętasz może Gosiu co to za odmiana? Pozdrowienia zostawiam i życzę Wesołych Świąt Wielkanocnych
iwonadm 20:03, 03 kwi 2015

U Ciebie jak zwykle przepięknie wszystko wigliglane ☺po prostu ideał
a te krokusy poezja
pozdrawiam świątecznie życzę pogody ducha i na zewnątrz też
AgnieszkaW 21:22, 03 kwi 2015

Śliczne fotki ogrodowe, a kotek jest taki słodki
Gosiniak 16:43, 04 kwi 2015

Marta- nie dam sobie głowy urwać, ale chyba brepo, właściwie to wszystkie zaszczepione na pniu odmiany wyglądają super- przynajmniej dla mnie bo ja igiełki kocham
Iwona- udało mi się cyknąć fotki między śniegiem a gratem, ale jak widać są też chwile ze słonkiem.
Agnieszko- na zdjęciach kotek córeczki, jest też drugi- dachowiec, jednak ten rasowy znacznie lepszy charakter ma, jest jak piesek prawie.
Iwk4 23:58, 04 kwi 2015

MirellaB 14:21, 06 kwi 2015

Witam się na początku
Wygooglowałam trzcinnik ostrokwiatowy overdam ogrodowisko i trafiłam do Twojego wątku, tylko nie mogę odszukać gdzie jest coś napisane o tej roślinie.
Czy masz u siebie w.w. trzcinnika? Ja bym chciała u siebie na rabacie z hortensjami między kulkami trzmielinowymi na pniu i szukam informacji. Kulki 1,20 i nie wiem jak ta trawa faktycznie się rozrasta i jak wysoko rośnie?
Ogród Twój bardzo mi się podoba. Wszystkiego przy tak dużej ilości stron nie przejrzałam,ale to co widziałam wybiórczo jest super.
Na początku piszesz o związywaniu cyprysików, fajny pomysł, ja biegam z miotłą i zczepuję śnieg. Ze zdjęcia wydaje mi się, że mam tę same cyprysy lawsona columnaris, podobnie jak u Ciebie kupione w markecie po atrakcyjnej cenie, dość wysokie z pociachanymi korzeniami w małej doniczce. Mam nadzieję, że przeżyją, bo bardzo mi się podobają. Czy te które u Ciebie przetrwały tniesz?
MirellaB 14:23, 06 kwi 2015

Cieszę się, że trafiłam do Twojego ogrodu Od teraz będę u Ciebie stała bywalczynią
Gosiniak 19:12, 06 kwi 2015

Iwonko- dziekuję za życzenia

Mirella- Cieszę się z Twoich odwiedzin, trzcinnik o którym piszesz mam, choć nie raz przeszła mnie myśl żeby go wywalić, wciąż jednak urzeka mnie na wiosnę, bo ma śliczne żółto zielone liście, ale potem bardzo szybko zakwita i staje się bardzo wysoki i jak dla mnie nie wygląda już aż tak atrakcyjnie. Zdecydowanie wolę rozplenice, ale jak wiemy gusta są różne, każdy ma inny ogród i inne wyobrażenie o nim, tak więc najlepiej jak znajdę zdjęcie i wkleję, abyś sama oceniła.
Uśmiałam się jak czytam że latasz z miotłą, otóż też już ostatnie zimy nie związywałam cyprysików, śniegu prawie nie było, a jak kilka dni przysypało to też miotła poszła w ruch- także widzę że mamy te same pomysły. Moja rada- koniecznie musisz je ciąć, zagęszczają się i są nie do poznania, może po cięciu nie wyglądają pięknie, ale warto to robić i to ze dwa razy w sezonie minimum, inaczej będą bardzo zozłożyste i wiotkie, podatne na uszkodzenia w zimie- nawet miotła nie pomoże, a do tego tracą ładny pokrój. Jestem z nich ogólnie zadowolona, wymajają jednak pewnego nakłądu pracy.
Ale się rozpisałam, lecię szukać zdjęcia- dołączę jak znajdę.
Pozdrowienia
Gosiniak 19:29, 06 kwi 2015

Z marca zeszłego roku:

Z kwietnia zeszłego roku:

Za kamieniem- zdjęcie z 1 lipca 2013r

Łatwo można go dzielić, przecięłam go na pół i mam dwie rośliny.
ewa004 19:59, 06 kwi 2015

Piękna to róża
Pozdrawiam