Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

gierczusia 22:10, 14 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Qurcze w lubuskiem taki śnieg? Pikasnie!!!

Nicenie tez kupiłam bo z 10 opuchalków mi żurawki sztuk 3 wyżarło ale nie użyłam stoją nadal a ja się boję znaczy sie nicieni się bojem albo po ogrodowiskowemu bojam...
Madzenko nicienie muszą być żywe ... Jak je przechowujesz w nieodpowiednich warunkach , to już truposzami są i opuchlaków Ci nie zjedzą
Toszka 22:12, 14 sty 2013

Marzenko, to ja nie wiem czy te twoje nicienie jeszcze żyją Ten preparat musi byc specjalnie przechowywany (w lodówce) inaczej nicienie umierają. One bez zywiciela wymierają po kilku tygodniach. Te nicienie są wąsko wyspecjalizowane, a to oznacza, że potrzebuja opuchlaka i niczym innym sie nie zadowolą. To nie są potwory z horroru

O widzę,że z Gierczusią to samo pisałyśmy
Madzenka 22:14, 14 sty 2013

Toszka napisał(a)
Marzenko, to ja nie wiem czy te twoje nicienie jeszcze żyją Ten preparat musi byc specjalnie przechowywany (w lodówce) inaczej nicienie umierają. One bez zywiciela wymierają po kilku tygodniach. Te nicienie są wąsko wyspecjalizowane, a to oznacza, że potrzebuja opuchlaka i niczym innym sie nie zadowolą. To nie są potwory z horroru

O widzę,że z Gierczusią to samo pisałyśmy

No to moje stoją w lodówce, znaczy się w garażu
od roku.....
Toszka 22:25, 14 sty 2013

od roku...
Gosiniak 22:27, 14 sty 2013

To już po nicieniach, ja też czytałam, że zaraz po zakupie należy użyć, a czemu się ich Madżenka bojasz? Przecież ty nie opuchlak jesteś
Juzia 22:38, 14 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
To już po nicieniach, ja też czytałam, że zaraz po zakupie należy użyć, a czemu się ich Madżenka bojasz? Przecież ty nie opuchlak jesteś[/quote

Marzenka raczej jak nicień a nie opuchlak
dorkow0 22:42, 14 sty 2013

Te nicienie na opuchlaka są z tych pożytecznych nicieni i jak już zjedzą larwy i namnożą się to idą dalej w poszukiwaniu żywiciela, potrafią oczyścić cały ogród jak mają wilgotno, bo w słońcu i suchym zginą... A potem idą dalej... One nie żywią się naszymi roślinkami, jak ta reszta nicieni w glebie... Te dobre, to są w mniejszości, dlatego nie ma ich za wiele w naszych ogrodach...
Madzenka 22:50, 14 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
To już po nicieniach, ja też czytałam, że zaraz po zakupie należy użyć, a czemu się ich Madżenka bojasz? Przecież ty nie opuchlak jesteś

bo się bałam, że mi z ogródka do lodówki wlezą
Jakoś ta broń biologiczna mnie stresuje..... Wolę konwencjonalne strategie...
Toszka 23:02, 14 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Te nicienie na opuchlaka są z tych pożytecznych nicieni i jak już zjedzą larwy i namnożą się to idą dalej w poszukiwaniu żywiciela, potrafią oczyścić cały ogród jak mają wilgotno, bo w słońcu i suchym zginą... A potem idą dalej... One nie żywią się naszymi roślinkami, jak ta reszta nicieni w glebie... Te dobre, to są w mniejszości, dlatego nie ma ich za wiele w naszych ogrodach...

I dlatego takie cenne (czyt. drogie)
Gosiniak 10:18, 15 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

bo się bałam, że mi z ogródka do lodówki wlezą
Jakoś ta broń biologiczna mnie stresuje..... Wolę konwencjonalne strategie...

Marzena nic się nie bój, chyba że opuchlaki w lodówce trzymasz