Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Loosiuu 00:36, 26 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Bociuś.. Zeolit jest do piaskowania specjalnie , na opakowaniu pisze ,że jest do pielęgnacji i regeneracji trawki.. U mnie glina jak byk i liczę na to ,że zeolit choć ciutek pomoże .. Rozlużni, poprawi warunki tlenowe... Zresztą .. Mam jeszcze jedną paczkę ukrytą na " zaś "

Poprawienie stosunków powietrzno-wodnych wspomaga rozwój mikro i makroorganizmów glebowych, dzięki czemu gleba ma poprawianą strukturę i pulchność Zwiększa on również pojemność sorpcyjną gleby, dzięki czemu więcej pierwiastków z nawożenia zostaje w warstwach dostępnych dla trawy....Będzie trawnik angielski jak nic!!!
gierczusia 07:55, 26 kwi 2013

Filip... To jest odpowiedz , której ńie powstydziłby się rasowy sprzedawca zeolitu ... Dzięki

A co z tym trawnikiem angielskim będzie , to jeszcze się zobaczy
gierczusia 08:13, 26 kwi 2013

Chciałam Was zapytać

, czy ktoś się gdzieś nie natknął na kominek ogrodowy w podobnym kształcie..a najlepiej jeszcze z funkcją grilla.. Ja widziałam taki dawno temu w sklepie , po którym już śladu nawet nie ma.. Szukałam już i nic ...

Teraz zobaczyłam fotkę w gazecie ,wrzucę , bo sam opis by niczego nie dał ....

gierczusia 09:09, 26 kwi 2013

To jest niesamowite ile radochy można mieć z tych maleńkich pojawiających się listeczków...

Runianka kwitnie

Mozga dostała chyba jakowegoś obłędu

A bergenia ... No co ja Wam będę mówić ... .

anna_g 09:34, 26 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Dziewczynki.. Chłopina to musiał zrobić , to była konieczna koneczność .. Bo ja ze swoją wagą to nie byłam w stanie się w tą glinę wogóle wbić .. A co dopiero myśleć potem o wyciąganiu .. Musiałby mnie eM w całości wyrywać

Ha ha ha "dajcie mi człowieka a zrobię to" Eluś - słusznie A już myślałam że to Twoje takie seksi nóżki
Jak ta rabata ma niecały metr - to pewnie że ten bluszcz będzie fajny. Już nie kombinuję. W razie czego spokojnie sobie to możesz przerobić jak Ci się nie spodoba.
Pozdrawiam
gierczusia 09:47, 26 kwi 2013

Nooo Aniuś.. Biorąc pod uwagę ,że ja mam rozmiar 36 a monsz 43 , toś mi strzeliła komplement
Mala_Mi 13:35, 26 kwi 2013

A ja od 3 dni próbuję doczytać... zanim skończę przybywa.... poddłąm się i tak po łebkach wyczytam, że M ma seksi buti, masz kłopoty co posadzić i ile....... i że jesteś rozmiaru 36 Masz glinę jak ja... ale ja zamiast zeolitu nasypałam piachu Taniej i też dobrze Trawka rośnie jak głupia.. Acha my rozluźnialiśmy trawnik widłami...... M miał stopy popuchnięte jak na rozmiar 63..... po małym kawałku... do następnych kawałków trwnika podeszliśmy juz bardziej profesjonalnie..
Mala_Mi 13:58, 26 kwi 2013

Acha.... latają u mnie w bylinowym jaszczurki... tak już sucho sie zrobiło.. ale nie podlewam bo to za dużo czasu pochłania..... naturalna selekcja, a jaszczurki się cieszą
anna_g 14:23, 26 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Nooo Aniuś.. Biorąc pod uwagę ,że ja mam rozmiar 36 a monsz 43 , toś mi strzeliła komplement

To stópka też "mikro" - dopasowana do ogródeczka jesteś
gierczusia 15:55, 26 kwi 2013

asc napisał(a)
Acha.... latają u mnie w bylinowym jaszczurki... tak już sucho sie zrobiło.. ale nie podlewam bo to za dużo czasu pochłania..... naturalna selekcja, a jaszczurki się cieszą

Ja uwielbiam jaszczurki , troszkę szkoda ,że do ręki nie dają się złapać ... Ale po ogonku to ewentualnie ... Ja teź jeszcze nie podlewałam , bo na przeróbkę rabaty czekam z odpaleniem systemu nawadniającego..ajjjj ..

Buziam Aneczko .., nie martw się , że nie nadążasz , ja czasem teź nie ....,a podobnego pieco- grilla nie widziałaś ???
A tak poza tym .. Kwintesencję wyłapałaś