Zbyszek dzięki za wyczerpującą odpowiedż,zaraz idę do ogrodka poprzykrywać tą piwonię,może w końcu uda mi się z nią.W Bolestraszycach widzialam ogromne,piękne okazy i tak się na nią uparłam,chociaż co rusz przegrywam-teraz powiedzialam sobie że to już ostani zakupiony egzemplarz....zobaczymy co będzie dalej.Tak się prezentowała jak kupilam na wiosnę.
Witaj Martus Czytam, ze u Ciebie tak zimno jest? a u nas wiosna A snieg macie? U nas tez byl silny mroz ale niestety bez sniegu, dzis jak wrocilam to przeszlam po ogrodzie no i roze co listki nowe wypuscily pomarzniete tak jak horti ogrodowe i inne krzewy echh, ciagle sie czlowiek martwi co mu ta natuira poniszczy. Martus a co jeszcze juz kupilas do ogrodu do sadzenia? Oprocz Rubensa Pozdrawiam serdecznie i przesylam ciepelko z poludnia kraju
Danusiu u nas chłodno,mrożno,zima jeszcze nie ustępuje.A o roślinki się nie martw,dadzą radę
Pytasz się co jeszcze zamowiłam oprocz Rubensów,lepiej byś się zapytała czego nie zamówiłam,
a więc:12powojnikow,miskat chiński Kaskada,wistera Prolifik,winnik zmienny Elegans,pełnik chiński,zawilec hupeheński,4 hosty,6liliowcow,3piwonie chińskie,borowkę amerykańską czerwoną i jeszcze inne......
Danusia pozdrawiam serdecznie i biegnę zaraz do Ciebie,wiem już wrociłaś
Agcia cieszę się z każdej Twojej wizyty,ja też jestem ciekawa Twoich wyczynów ogrodniczych i fotograficznych,jest to prawdziwa uczta........
Pozdrawiam rownież