Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Marta7 13:08, 01 lut 2014

aksamitka napisał(a)
Fajnie jest w tak zimne dni oglądać zdjęcia z lata.

Od razu obniżony nastrój mija bo jest na co czekać,to szaleństwo ogrodowe wyzwala tyle pozytywnych emocji,ach -byle do wiosny
Marta7 13:49, 01 lut 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Pytasz Marta o piwonię krzewiastą. One bardzo się rozrastają ( a żyją podobno 500 lat) to i tak w zimie już za chwilę nie będzie jak okrywać. Ale póki co to robię tak: mam przygotowaną agrowłókninę ale nie taką czarną jak niektórzy dają na rabatki, tylko białą (okrywa się taką ogórki he he he). Jak nadchodzą mrozy to nakrywam całą. Na końce włókniny na ziemi daję cegły, kamienie, kostkę- co tam masz. I tak sobie śpi do wiosny. W marcu zaglądam i czasem się zdarza że już puszcza nowe pędy. Jak nie ma przymrozków to odkrywam i włóknina leży obok w pogotowiu. Wiesz jak to jest na wiosnę że przymrozki zaskakują i trzeba trzymać rękę na pulsie.
Przykryj to co pozostało i się nie martw bo ona odbije od korzenia. Najważniejsze aby nie przymroziło pąków.

Też nie bardzo wierzę w te mrozy ale zobaczymy. Pozdrawiam.

edit: kolorki piękne pokazujesz.

Zbyszek dzięki za wyczerpującą odpowiedż,zaraz idę do ogrodka poprzykrywać tą piwonię,może w końcu uda mi się z nią.W Bolestraszycach widzialam ogromne,piękne okazy i tak się na nią uparłam,chociaż co rusz przegrywam-teraz powiedzialam sobie że to już ostani zakupiony egzemplarz....zobaczymy co będzie dalej.Tak się prezentowała jak kupilam na wiosnę.

danuta_szwajcer 17:28, 01 lut 2014

Witaj Martus Czytam, ze u Ciebie tak zimno jest? a u nas wiosna A snieg macie? U nas tez byl silny mroz ale niestety bez sniegu, dzis jak wrocilam to przeszlam po ogrodzie no i roze co listki nowe wypuscily pomarzniete tak jak horti ogrodowe i inne krzewy echh, ciagle sie czlowiek martwi co mu ta natuira poniszczy. Martus a co jeszcze juz kupilas do ogrodu do sadzenia? Oprocz Rubensa Pozdrawiam serdecznie i przesylam ciepelko z poludnia kraju
AgataBC 20:43, 01 lut 2014

Marta7 napisał(a)

Agcia ale podniosłaś moje "morale" Ja wogóle nie znam się na robieniu zdjęć,nawet nie wiedzialabym jak się za to wziąść no i chyba trzeba mieć jakiś fajny sprzęt,a ja bazuję tyko na najzwyklejszych aparatach i komorce-ale nie martwię się tym-artystki ze mnie i tak już nie będzie
A Twoje zdjęcia naprawdę chwytają za serce!Będę zagladac do Ciebie zeby nasycić oko Twoją łączką i interesuje mnie też Twój mini lasek brzozkowy-też o takowym marzę
Pozdrawiam bardzo serdecznie

to w końcu forum ogrodnicze a nie fotograficzne Ja mam już zaznaczony Twój wątek, coby nie przeoczyć wiosny u Ciebie
Pozdrawiam
GorAna 20:51, 01 lut 2014

Martuś pozdrawiam....jak tam obiad dla ptaszków
an_tre 12:56, 02 lut 2014

Martuś pogoda nam się stabilizuje, będzie dobrze, roślinki przeżyją a piwonia śliczna
pozdrawiam miłej niedzieli
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Asia 14:48, 02 lut 2014

Marta, cieszę się, że już jesteś pozdrawiamy wszyscy bardzo serdecznie
Marta7 20:27, 02 lut 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Witaj Martus Czytam, ze u Ciebie tak zimno jest? a u nas wiosna A snieg macie? U nas tez byl silny mroz ale niestety bez sniegu, dzis jak wrocilam to przeszlam po ogrodzie no i roze co listki nowe wypuscily pomarzniete tak jak horti ogrodowe i inne krzewy echh, ciagle sie czlowiek martwi co mu ta natuira poniszczy. Martus a co jeszcze juz kupilas do ogrodu do sadzenia? Oprocz Rubensa Pozdrawiam serdecznie i przesylam ciepelko z poludnia kraju

Danusiu u nas chłodno,mrożno,zima jeszcze nie ustępuje.A o roślinki się nie martw,dadzą radę
Pytasz się co jeszcze zamowiłam oprocz Rubensów,lepiej byś się zapytała czego nie zamówiłam,
a więc:12powojnikow,miskat chiński Kaskada,wistera Prolifik,winnik zmienny Elegans,pełnik chiński,zawilec hupeheński,4 hosty,6liliowcow,3piwonie chińskie,borowkę amerykańską czerwoną i jeszcze inne......
Danusia pozdrawiam serdecznie i biegnę zaraz do Ciebie,wiem już wrociłaś
Marta7 20:37, 02 lut 2014

Agcia napisał(a)

to w końcu forum ogrodnicze a nie fotograficzne Ja mam już zaznaczony Twój wątek, coby nie przeoczyć wiosny u Ciebie
Pozdrawiam

Agcia cieszę się z każdej Twojej wizyty,ja też jestem ciekawa Twoich wyczynów ogrodniczych i fotograficznych,jest to prawdziwa uczta........
Pozdrawiam rownież
Marta7 20:42, 02 lut 2014

GorAna napisał(a)
Martuś pozdrawiam....jak tam obiad dla ptaszków

No mówię Ci Aniu -ptaszki dalej nie chcą się u mnie stołować,ignorancja zupełna moich wydawanych posilków!
Pozdrawiam