Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 20:26, 28 sie 2013

GorAna napisał(a)
Basiu, podziwiam Twoją pracowitość...ja dzisiaj zbijałam bąki... a teraz wieczorkiem naszło mnie na mycie okien...ot i takie moje wypoczywanie
Pozdrawiam

Hahaha, Aniu, ja też dzis leniuchowałam, nawet po zakupy nie wyszłam
Jedynie co, to z aronii zaczęłam robić sok I nie skończyłam...
barbara_kraj... 20:27, 28 sie 2013

kaisog1 napisał(a)
Basieńko piękne róże i cudne zdjęcia Buziaczki zostawiam

Gosiu, miło mi
jotka 20:35, 28 sie 2013

Basiu, oglądam, czytam, uśmiecham się A na zdjęcie kropelek wody na pajęczynie mogłabym patrzeć bez przerwy Ograniczenie ekspansji roslinkek wiadrem bez dna bardzo mi się spodobało - być może zastosuję
marzena 21:07, 28 sie 2013

Basiu, świetnie dają sobie radę Twoje róże...nie straszne im żadne chemikalia
Kristall i The Fairy też mam, są dość bezproblemowe i bardzo wdzięczne, lubię ten delikatny zapach kristall
pozdrawiam
barbara_kraj... 21:57, 28 sie 2013

jotka napisał(a)

Ograniczenie ekspansji roslinkek wiadrem bez dna bardzo mi się spodobało - być może zastosuję

To bardzo proste i skuteczne rozwiązanie, Jolu, warte zastosowania
barbara_kraj... 21:58, 28 sie 2013

marzena napisał(a)
Basiu, świetnie dają sobie radę Twoje róże...nie straszne im żadne chemikalia
Kristall i The Fairy też mam, są dość bezproblemowe i bardzo wdzięczne, lubię ten delikatny zapach kristall
pozdrawiam

Muszę dokupić The Fairy białą. U córki kwitnie na okrągło i bardzo obficie
Celina 12:06, 29 sie 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Dzisiaj zajęłam się kompostownikiem. Zrobiłam porządek z roślinnymi odpadkami - a sporo ich się nazbierało - i z zadowoleniem stwierdziłam, że mam bardzo dużo dobrego kompostu. Przyda się na jesienne sadzenia

Basiu a co tam działałaś w kompostowniku? mój był prawie opróżniony na wiosnę . całe lato zbierałam odpady. Teraz chcę podsypać takim przyśpieszaczem.Myślisz ,że do wiosny coś z tego będzie?
barbara_kraj... 12:38, 29 sie 2013

Celina napisał(a)
Basiu a co tam działałaś w kompostowniku? mój był prawie opróżniony na wiosnę . całe lato zbierałam odpady. Teraz chcę podsypać takim przyśpieszaczem.Myślisz, że do wiosny coś z tego będzie?

Mam trzy komory, w dwóch do połowy był zeszłoroczny, przerzucony wiosną. Na niego wrzucałam tegoroczne odpadki, bo trzecia komora była zajęta. Teraz te odpadki wrzuciłam do trzeciej komory, którą w końcu opróżniłam z worków z nawozem, torfem. W ten sposób dostałam się do właściwego komnpostu Mam go sporo, i dobry, bo dużo w nim ściętej trawy, którą z koszenia trawnika podrzucał mi syn

Celinko, ja nie stosuję przyśpieszaczy, jedynie późną jesienią, jak układam pryzmę, sypię co kilka warstw mocznik. Tobie proponuję przerzucić wszystko tak, aby to co na wierzchu znalazło się na spodzie. Co kilka warstw posyp przyśpieszaczem, dorzucaj też trochę ziemi. Na wiosnę może się już nadawać do użytku, przynajmniej ta wierzchnia warstwa
Mala_Mi 14:55, 29 sie 2013

Masz kompost.. a ja swojego nie podlewałam całe lato i chyba znów wiosna nic nie będę mieć
an_tre 21:31, 29 sie 2013

Basiu oglądałam twoje śliczne fotki nie pisalam nic, bo ten tydzień ma ciężki w pracy, wracałam wypluta i wieczorami tylko czytałam wątki, dziś trochę lżej było
ogród czeka aż nabiorę sił, to pewnie w sobotę się doczeka, jak trochę w nim popracuję
sucho zaczyna się robić, a deszczu nie widać
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies