Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 13:05, 02 sie 2013

Maria667 napisał(a)
Witam serdecznie!
Praca wre, plany w trakcie realizacji. Pogoda piękna, więc jak są chęci to i długo nie trzeba będzie czekać na efekty. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Witaj Marysiu
no na ruch to ja liczę od połowy sierpnia, bo wtedy zaczynam urlop i nie mam zamiaru się byczyć tylko ostro pracować w ogrodzie! więc wtedy mam nadzieję, że pogoda dopisze, trawka urośnie, skalniak powstanie i ten bok od strony bud. gospodarczego sąsiadów, no i sad oby tylko sił na to wszystko wystarczyło!
pozdrawiam :*
kitek81 13:07, 02 sie 2013

dziś przyjeżdża do mnie rodzinka na parę dni, więc może być mnie mniej na O. chociaż w głowie pewnie będę planować tą stronę obok domu
miłego weekendu wszystkim
pozdrawiam
regli 13:46, 02 sie 2013

Kasiu, zdjęcia które pokazałaś są super! Popieram Debrę, żeby żywcem brać co jest. Ale przy oknach zrobiłabym taką szerszą, wysuniętą rabatkę. Z tyłu posadziłabym tuje lub cisa, żeby mieć szczelny żywopłot w tym miejscu. Żeby osłonić dom sąsiadów. I nie chodzi mi, że masz się od nich odizolować, tylko o prywatność w swoim własnym domu Przed tym żywopłotem pomyśl nad posadzeniem roślin, które będą cieszyć cały rok.
Sebek 13:54, 02 sie 2013

kitek81 napisał(a)
dziś przyjeżdża do mnie rodzinka na parę dni, więc może być mnie mniej na O. chociaż w głowie pewnie będę planować tą stronę obok domu
miłego weekendu wszystkim
pozdrawiam

Najlepsze pomysły na planowanie ogrodu wpadają, gdy się nie myśli tylko o ogrodzie Także może Cię olśnić w każdej chwili - przy grillu, kawie czy robieniu obiadu
Ja również pozdrawiam
16:28, 02 sie 2013
No muszę się pochwalić bo właśnie wożą nam ziemię. Już 5 aut, jaka to radość!!! Dzisiaj więcej do szczęścia mi nie potrzeba. No może jeszcze tylko 7 aut i euforia ma sięgnie zenitu
Marlenaa 21:03, 02 sie 2013

Kasiu, koniecznie rób misz-masz, same thuje to zdecydowanie nuda. Moim skromnym zdaniem
Debra 10:46, 03 sie 2013

Kasiu, dzisiaj zobaczyłam ten wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2651-najlepsza-thuja-na-zywoplot?page=4#post_8

Może coś tu ciekawego dla siebie wyczytasz. Jak będziesz miała czas )))

Miłego weekendu z gośćmi
nieszka 12:18, 03 sie 2013

regli napisał(a)
Kasiu, zdjęcia które pokazałaś są super! Popieram Debrę, żeby żywcem brać co jest. Ale przy oknach zrobiłabym taką szerszą, wysuniętą rabatkę. Z tyłu posadziłabym tuje lub cisa, żeby mieć szczelny żywopłot w tym miejscu. Żeby osłonić dom sąsiadów. I nie chodzi mi, że masz się od nich odizolować, tylko o prywatność w swoim własnym domu Przed tym żywopłotem pomyśl nad posadzeniem roślin, które będą cieszyć cały rok.

To bardzo dobry pomysł żeby tak szczelniej zrobić na wysokości okien. I wogóle żeby rabata była takim miksem ale powtarzających się jakoś roślin
Ewa4 22:30, 05 sie 2013

W dobrym kierunku idziesz mi te fotki też przypadły do gustu tylko zabrać się ciężko żeby tak zrobić ale Ty robisz od zera to naprawde dobry pomysł.Pozdrawiam
kitek81 08:49, 06 sie 2013

regli napisał(a)

Cześć Renatko
chyba już zostanę przy tego typu roślinkach, jakieś tujki, świerk, bordowe drzewko masz rację, nie każdy musi potem widzieć co się u mnie dzieje! chcę się swobodnie czuć w swoim ogrodzie, nawet jak pójdę się opalać - może kiedyś nastąpi ta piękna chwila
o takiej wysuniętej rabacie też myślałam, najpierw o 2 "cyckach" naprzeciwko okien, a potem, zeby zrobić połączoną jedną
a o jakiś roślinach myślisz na tą rabatkę?
pozdrawiam