Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kasiek 20:10, 10 maj 2014

Pieknie wyprowadzona powierzchnia pod trawnik! Jak przeprasowana żelazkiem!

Za kilka lat będziesz wspominać z mężem - a pamiętasz jak staralismy się o trawnik?... I rozmową nie będzie końca - Wasza własna ogrodowa historia!
Pola 20:25, 10 maj 2014

No kochana prace idą trawka posiana a jak się zazieleni to będzie ogrodowo
kitek81 22:27, 10 maj 2014

Kalamandyna napisał(a)
Kasiu, wpadłam do Ciebie bo mnie chwilkę nie było ale u Ciebie taki ruch jak na dworcu centralnym. Trzymam kciuki za Twoją trawkę a Ty trzymaj za moją przeprowadzkę.

że niby gdzie u mnie ruch? wszystko pomału jakoś idzie i zawsze z opóźnieniem, jak na pkp-chyba że o to Ci chodziło
kciuki się przydadzą, a za przeprowadzkę już kciuki zaczynam trzymać-będzie super, a pierwsza noc na nowym-niezapomniana
pozdrawiam :*
kitek81 22:31, 10 maj 2014

kasiek napisał(a)
Pieknie wyprowadzona powierzchnia pod trawnik! Jak przeprasowana żelazkiem!

Za kilka lat będziesz wspominać z mężem - a pamiętasz jak staralismy się o trawnik?... I rozmową nie będzie końca - Wasza własna ogrodowa historia!

idealnie nie jest, ale pewnie nie będzie, ale mi i tak się podoba i cieszę się, że Tobie też
ale to jest mój kawałek ziemi i sprawia mi wiele radości, chociaż nerwów już też trochę było a teraz będzie już tylko lepiej, bo najgorsze już prawie za nami
kitek81 22:31, 10 maj 2014

Pola napisał(a)
No kochana prace idą trawka posiana a jak się zazieleni to będzie ogrodowo

i na to teraz czekam
aż się zazieleni
Nikita 08:04, 11 maj 2014

Kasiu, ale się na oraliście…ale za to jaki efekt !!! Warzywnik gigant ogromniasty…będę przejazdem to na marchewkę się wproszę…ha ha.
A jak tam trawka…już się zieleni ? Żarcik oczywiście…. Za dwa tygodnie będzie już piękna.
Ja zawsze po 2 tygodniach od posiania robię pierwsze koszenie …ręcznie, delikatnie, nożyczkami oczywiście, bo kosiarka mogłaby zniszczyć młodziutką trawkę, ale u ciebie to raczej nie możliwe…przy takiej powierzchni…chyba tydzień byś cięła…. Musisz poczekać jak trawka dobrze się ukorzeni i dopiero poszaleć z kosiarką
Pozdrawiam weekendowo
Ewa4 10:14, 11 maj 2014

Kasiu wstawilam horti z patyczków i nie wiem co dalej robić z nimi wpadnij do mnie i poradz co teraz dalej .
zawitka 18:41, 11 maj 2014

A Kobieto a czegosz Ty płaczesz tyle roboty odwaliłaś /fe brzydko powiedziałam / działka pięknieje trawa będzie cudo i zaczynasz grząki ----czego jeszcze chcesz ------ha ha wiem czego kfiotków ---będą ani się obejrzysz jak będą Pozdrawiam i bez beków bo jest cudnie
Ewa4 20:34, 11 maj 2014

Kasiu te horti to są te co i do Ciebie wyslalam tylko inną odmianę bo tą akurat dostalas od innych ale kazalas mi do ziemi posadzić i Cie posluchalam no i tak jak u mnie wstawilam tak wygląda a pokaz Twoje były tez ładne ale cos mowilas ze zmarnialy tak .
kitek81 21:35, 11 maj 2014

Nikita napisał(a)
Kasiu, ale się na oraliście…ale za to jaki efekt !!! Warzywnik gigant ogromniasty…będę przejazdem to na marchewkę się wproszę…ha ha.
A jak tam trawka…już się zieleni ? Żarcik oczywiście…. Za dwa tygodnie będzie już piękna.
Ja zawsze po 2 tygodniach od posiania robię pierwsze koszenie …ręcznie, delikatnie, nożyczkami oczywiście, bo kosiarka mogłaby zniszczyć młodziutką trawkę, ale u ciebie to raczej nie możliwe…przy takiej powierzchni…chyba tydzień byś cięła…. Musisz poczekać jak trawka dobrze się ukorzeni i dopiero poszaleć z kosiarką
Pozdrawiam weekendowo

na marchewkę zapraszam, tylko musi wyrosnąć, a na razie jej jeszcze nad powierzchnią ziemi nie widziałam
trawka rośnie, aż szumi i chyba będzie musiała być twarda, bo nie będę jej tyle czasu poświęcała, żeby ciąć nożyczkami
na razie dużo się modlę, oj dużo, już dawno się tyle nie namodliłam nad dobrą pogodą dla trawy

pozdrawiam