Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:37, 13 maj 2014

regli napisał(a)
U nas chyba trawa nie wzejdzie. Wróble urządziły sobie stołówkę i siedzą całymi stadami. Do tego piaskowe kąpiele i żyć nie umierać, taki mają wypas

wszystkiego chyba nie wydziobią? może jeszcze trawka urośnie?! trzymam za nią kciuki
kitek81 12:51, 14 maj 2014

Nowy nabytek
Mirka 13:11, 14 maj 2014

Hej Kasiula no nie mów że winnicę zakładasz Deszczowo u mnie dziś mam nadzieję że weekend będzie ładnie bo będę sadzić fasolkę i cukinie,komp jeszcze strajkuje
Tess 13:28, 14 maj 2014

Melduję, że też trawkę widzę

Cierpliwości, wzejdzie.
Siałam teraz wiosną nowy trawnik (jakieś 250 metrów, na trzy razy robotę dzieliliśmy) i dopiero po około 14 dniach się zazielenił.
kitek81 14:09, 14 maj 2014

Mirka napisał(a)
Hej Kasiula no nie mów że winnicę zakładasz Deszczowo u mnie dziś mam nadzieję że weekend będzie ładnie bo będę sadzić fasolkę i cukinie,komp jeszcze strajkuje

winnica, to za dużo powiedziane, ale coś tam na własny użytek być musi
u mnie z rana było piękne słoneczko, cieplutko, a teraz coś się zachmurzyło! a już się cieszyłam, że w końcu ładna pogoda, ale nie mam w sumie co narzekać, źle nie jest, trawka rośnie a fasolkę i cukinię pewnie też dziś posadzę
kitek81 14:12, 14 maj 2014

Tess napisał(a)
Melduję, że też trawkę widzę

Cierpliwości, wzejdzie.
Siałam teraz wiosną nowy trawnik (jakieś 250 metrów, na trzy razy robotę dzieliliśmy) i dopiero po około 14 dniach się zazielenił.

no cierpliwa to ja nie wiem, czy jestem ale najważniejsze, że już to najgorsze zrobione, a że na wszystko potrzeba czasu to też pomału się uczę
i chyba też minął mi ten zeszłoroczny szał zakupów, bo potrafię sobie odmówić kupienia roślinki, bo już pare razy przesadzałam to co mam, więc widzę, że bez planu chyba jednak się nie da! tylko sama nie umiem się zdecydować, pomocnika potrzebuję
kitek81 14:16, 14 maj 2014

a doradźcie mi proszę, co zrobić z tymi bratkami, co dostałam w tym roku od wujka i mam w donicach? donice mi są potrzebne i nie wiem, czy dać te bratki gdzieś na rabatki, czy z nich na za rok nic nie będzie i bez żalu wywalić na kompost? bo na razie jeszcze są ładne i szkoda mi je wyrzucić, ale doniczki na pelargonie potrzebuję!
Tess 14:20, 14 maj 2014

Jak potrzebujesz doniczki, a bratki są jeszcze ładne, to daj je na rabatki.
kitek81 14:28, 14 maj 2014

Tess napisał(a)
Jak potrzebujesz doniczki, a bratki są jeszcze ładne, to daj je na rabatki.

i za rok jeszcze coś z nich będzie?
kitek81 14:49, 14 maj 2014

chyba za rok już z nich nic nie będzie, skoro teraz kwitną, to pewnie jest to ich drugi rok "życia" i ostatni?!