Hej Kasiula no nie mów że winnicę zakładasz Deszczowo u mnie dziś mam nadzieję że weekend będzie ładnie bo będę sadzić fasolkę i cukinie,komp jeszcze strajkuje
Cierpliwości, wzejdzie.
Siałam teraz wiosną nowy trawnik (jakieś 250 metrów, na trzy razy robotę dzieliliśmy) i dopiero po około 14 dniach się zazielenił.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
winnica, to za dużo powiedziane, ale coś tam na własny użytek być musi
u mnie z rana było piękne słoneczko, cieplutko, a teraz coś się zachmurzyło! a już się cieszyłam, że w końcu ładna pogoda, ale nie mam w sumie co narzekać, źle nie jest, trawka rośnie a fasolkę i cukinię pewnie też dziś posadzę
no cierpliwa to ja nie wiem, czy jestem ale najważniejsze, że już to najgorsze zrobione, a że na wszystko potrzeba czasu to też pomału się uczę
i chyba też minął mi ten zeszłoroczny szał zakupów, bo potrafię sobie odmówić kupienia roślinki, bo już pare razy przesadzałam to co mam, więc widzę, że bez planu chyba jednak się nie da! tylko sama nie umiem się zdecydować, pomocnika potrzebuję
a doradźcie mi proszę, co zrobić z tymi bratkami, co dostałam w tym roku od wujka i mam w donicach? donice mi są potrzebne i nie wiem, czy dać te bratki gdzieś na rabatki, czy z nich na za rok nic nie będzie i bez żalu wywalić na kompost? bo na razie jeszcze są ładne i szkoda mi je wyrzucić, ale doniczki na pelargonie potrzebuję!
Jak potrzebujesz doniczki, a bratki są jeszcze ładne, to daj je na rabatki.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.