Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Mirka 20:53, 05 sty 2015

Kasiulek gdzieś zabalowała toć już po SylwestrzePozdrawiam w Nowym Roku
anitan 14:58, 06 sty 2015

Nikita napisał(a)
Kasiu nadrobiłam zaległości. Widzę, że o nawodnieniu myślisz... wiem, że nie dokładnie o takie chodzi, ale może coś ci się przyda...służę doświadczeniem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=19
Pozdrawiam wiosennie

Dzień doobry w ten mroźny dzień
przeczytałam sugestie ale mam niedosyt informacji Może znajdziesz czas aby coś podpowiedzieć i nam?
My jeszcze w powijakach ogrodowych, więc planujemy planujemy, planujemy. Wiosną posadzimy trawnik i część roślin, ale wcześniej chcielibyśmy zaprojektować nawodnienie. Przepraszam za jakość wstępnego projektu ale nie mam niestety programu do edycji. Zielone kwadraty to altana, drewutnia i taras. zielone to trawnik i kilka posadzonych roślin. Masz może jakieś podpowiedzi, jak się zabrać za planowanie tryskaczy i linii kroplującej?
Wzdłuż siatki będzie coś posadzone, co nas osłoni od sąsiadów i drogi gminnej. Pośrodku mniej więcej działki będzie palenisko otoczone wysepką z roślin.

Ogródek jest przy naszym domku więc zwykle jesteśmy na miejscu. Ale może się zdarzyć, że gdzieś pojedziemy na max 2 tygodnie, więc też to chcielibyśmy wziąć pod uwagę.
Z góry będę wdzięczna za ewentualne sugestie, co i ile powinno się znaleźć, jakich producentów polecasz, itp.
kasiek 17:42, 10 sty 2015

O - ktos tu się leni
Olili 13:04, 11 sty 2015

Przyszłam się przywitać w Nowym Roku
Zostawiam pozdrowienia.
Maria667 14:00, 16 sty 2015

Wracam po przerwie i widzę, że Kasia też odpoczywa
Mirka 14:12, 16 sty 2015

Pokażesz komplecik na tarasik na f doczytałam że już skręcony Kasiu z Nowym Rokiem pozdrówka zostawiam
kitek81 15:58, 17 sty 2015

dobra, koniec tego dobrego-WRACAM i już biorę się za odpisywanie i pisanie co u nas
malgorzata_s... 15:59, 17 sty 2015

No właśnie myślałam gdzie się podziewasz?
kitek81 16:00, 17 sty 2015

jeszcze najpierw wszyskim razem i każdemu z osobna dziękuję za pamięć i piękne życzenia Bożonarodzeniowe i Sylwestrowo-Noworoczne
jesteście Kochani
kitek81 16:02, 17 sty 2015

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, dzięki za życzenia świąteczne, ja zapomniałam, nie miałam do tym razem do tego głowy. Dlaczego? Dowiesz się w moim wątku.

Bożenko, czytałam i bardzo Wam współczuję, przyjmijcie moje wyrazy współczucia. Łączę się z Wami w tych trudnych chwilach-dobrze, że macie siebie, a tu masz jeszcze nas Trzymajcie się :*