Dzień doobry w ten mroźny dzień
przeczytałam sugestie ale mam niedosyt informacji Może znajdziesz czas aby coś podpowiedzieć i nam?
My jeszcze w powijakach ogrodowych, więc planujemy planujemy, planujemy. Wiosną posadzimy trawnik i część roślin, ale wcześniej chcielibyśmy zaprojektować nawodnienie. Przepraszam za jakość wstępnego projektu ale nie mam niestety programu do edycji. Zielone kwadraty to altana, drewutnia i taras. zielone to trawnik i kilka posadzonych roślin. Masz może jakieś podpowiedzi, jak się zabrać za planowanie tryskaczy i linii kroplującej?
Wzdłuż siatki będzie coś posadzone, co nas osłoni od sąsiadów i drogi gminnej. Pośrodku mniej więcej działki będzie palenisko otoczone wysepką z roślin.
Ogródek jest przy naszym domku więc zwykle jesteśmy na miejscu. Ale może się zdarzyć, że gdzieś pojedziemy na max 2 tygodnie, więc też to chcielibyśmy wziąć pod uwagę.
Z góry będę wdzięczna za ewentualne sugestie, co i ile powinno się znaleźć, jakich producentów polecasz, itp.
Bożenko, czytałam i bardzo Wam współczuję, przyjmijcie moje wyrazy współczucia. Łączę się z Wami w tych trudnych chwilach-dobrze, że macie siebie, a tu masz jeszcze nas Trzymajcie się :*