Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

MarekW 19:30, 11 sie 2013

Już pisałem, że tylko kompostem
Mala_Mi 19:43, 11 sie 2013

Marek.... dałeś po oczach........ też trochę pofociłam, ale aż wstyd przy twoich pokazywać......
Jak chcesz patyczki do ukorzenienia to mam bonicę.. na rabatę zamiast warzywek by była w sam raz
I mam taką o pojedynczych płatkach.... niby płożąca, ale wcale nie jest taka niska, kwitnie non stop... oj, tej nie sfociłam ,bo siedzi za szklarnią..... lecę ja też sfocić
MarekW 20:06, 11 sie 2013

Aniu chętnie patyczki przygarnę Na teraz plan jest taki, aby część grządek przeznaczyć na róże, a jeśli się spodoba to kolejne. Na teraz to mam 2 Queen of Sweden i 2 na razie NN i 2 Tuscany, które chyba muszę przesadzić. A jak się pojawią kolejne patyczki to kto wie może następne NIe śpeiszy mi się na razie.
Mala_Mi 20:33, 11 sie 2013

Oglądałeś te moje co to do obwódki warzywnikowej jak znalazł.... mogę przygiąć gałązki i do wiosny sie ukorzenić powinna... nie przemarza, nie okrywam... nie kopczykuję i kwitnie całe lato.. a co sie rozpełza to tnę.....
w czerwcu jest taka, jak zaczyna kwitna, a potem to taki kameleon

monteverde 21:08, 11 sie 2013

A co to Marku rezygnujesz z warzywnika? właśnie z Marianem oglądaliśmy Twoje róże, są śliczne pozdrawiamy
MarekW 22:18, 11 sie 2013

O Ania, a myślałem że znikłaś. Jakoś Cię nie widać, a z warzywnika pewnie zrezygnuję bo ze mnie kiepski warzywnikarz nic mi nie chce rosnąć a róże jakoś dają radę A te sadzonki to dzięki Tobie, bo Ty mi pokazałaś, że wystarczy badylka nakryć butelką i już jest nowiutka róża Pozdrawiam Marian i miło wspominam pobyt u Was Ciekaw jestem jak się zagospodarzyliście w nowym miejscu .
Milka 16:29, 12 sie 2013

MarekW napisał(a)
Irenko dziękuję za pochwały a co do zmian - to jeszcze nie ten etap na razie jest ciągłe urządzanie, ale prawdę mówiąc chodzi mi po głowie aby cały średniowieczny zakątek zamienić na różankę tzn zlikwidować warzywnik i w kwaterki powsadzać kolejne róże. Nie ciągnie mnie jeszcze do kupowania nowych, ale myślę o rozmnożeniu już posiadanych - pierwsze sukcesy w tym względzie już są czyli mam 2 nowe Queen of Sweden i jeszcze jakieś 2 inne, ale jeszcze nie kwitły. A deszczu ani widu ani słychu dalej pustynia choć dziś pochmurno.

jeżeli warzywniak, nie jest priorytetem, to jestem za ta nową koncepcją i podziwiam twój sukces, 2 nowe przychówki
Tess 16:42, 12 sie 2013

Marku, średniowieczny - cudo
Gratuluję sukcesów w rozmnazaniu róż.
agatanowa 23:54, 12 sie 2013

Marek, naoglądałam się i wiesz co? To bardzo słuszna decyzja z warzywnikiem średniowiecznym. Zamień go na wieloletnią różankę średniowieczną

Masz rękę do tych kwiatów i jak nic - idę o zakład - do nich gadasz, gdy nikt nie widzi. Jak się je ogląda, to ma się wrażenie, że całymi sobą mówią, że im dobrze u Ciebie.
monteverde 00:16, 13 sie 2013

MarekW napisał(a)
O Ania, a myślałem że znikłaś. Jakoś Cię nie widać, a z warzywnika pewnie zrezygnuję bo ze mnie kiepski warzywnikarz nic mi nie chce rosnąć a róże jakoś dają radę A te sadzonki to dzięki Tobie, bo Ty mi pokazałaś, że wystarczy badylka nakryć butelką i już jest nowiutka róża Pozdrawiam Marian i miło wspominam pobyt u Was Ciekaw jestem jak się zagospodarzyliście w nowym miejscu .

Jeszcze się urządzamy, a jak już będzie po wszystkim to przyjedziesz cieszę się, że różyczki się dały ukorzenić