Zima to dobry czas na planowanie i dlatego chodzi mi po głowie wielka rabata w stylu angielskim

Miejsca na nią jest sporo i szkielet też w zasadzie już jest, teraz chodzi o szczegóły. Może ktoś ma jakieś ciekawe pomysły? Przedstawiam teren do zagospodarowania
jest to skarpa bardzo stroma i już trochę urządzona ale to jeszcze nie to co ma być. Długość to ponad 30 m szer. ok 6-8 m. do połowy w cieniu a dalej nasłoneczniona, stok nachylony w kierunku wschodnim. W cienistej części są dwie leszczyny bardzo duże i cis oraz krzewy hortensji i w zasadzie już tutaj nasadziłem co miałem czyli hosty nn takie do 40 cm z białym paskiem na brzegu, dąbrówki purpurowe i takie pstre , pióropusznik strusi, wszystko w grup[ach po kilka szt. Na granicy cienia i słońca posadzona jest grupa różaneczników kolorowych, i w zasadzie ta część słoneczna wymaga najwięcej pracy, choc rośnie tam już: bez czarny i młoda akacja, dodatkowo pojawiły się krzewy pigwy, złotokapu, rokitnika, róży rugosa, i na końcu sporo ziół (głównie mieta w trzech odmianach) i lawenda oraz tawułki