Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Pawlus 22:35, 25 lip 2017

Kiedyś natknąłem się na tą jeżówkową rabatę, później nie mogłem znaleźć.
Teraz mi się udało, zapisuję do obserwowanych bo bardzo podoba mi się Twój ogród
jolka 21:57, 26 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
Uwielbiam zwykle białe jezowki i rozsiewam z zamiłowaniem.

Asia, ja też je lubię Za urok, długie kwitnienie, bezproblemowość. Część mi się pozapylała i jest różowa, ale nawet mi to nie przeszkadza. Czytałam u Ciebie, że różowe wycinasz do wazona

jolka 22:00, 26 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Jolka jeżówki zachwycają, wszystko kwitnie na potęgę.

Gosia, wszystko kwitnie na potęgę, nawet nie do końca ogarniam co i gdzie Jeżówki coraz większe, bujniejsze. Już prawie wszystkie w rozkwicie. Do jeżówek dołączają powoli hortensje...
jolka 22:06, 26 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Uwielbiam Twoje "Ryneczek Lidla" Pamiętasz, że w zeszłym roku kopiowałam od Ciebie? Takiego efektu nie osiągnęłam. Rośliny się rozrosły i częściowo zdominowały jeżówki. Muszę pomyśleć nad zmianą. Jolu pokazywałaś hortensje?

Hehe, widzę że "ryneczek lidla" przypadł Ci do gustu Mirelka Pamiętam, że robiłaś podobną rabatę, muszę zobaczyć jak to w tym roku u Ciebie wygląda. U mnie też trawy częściowo zdominowały jeżówki, ze dwie mi w ogóle wypadły. Mam zamiar w sobotę coś poszukać, chętnie bym ze dwie dokupiła.

Hortensji faktycznie nie pokazywałam, muszę je obfocić, bo vanilki teraz wyglądają chyba najpiekniej. Są już w miarę duże i obecnie bielutki. Limki na razie w seledynkach

malgol 22:14, 26 lip 2017

jolka napisał(a)

U mnie jeżówki się sieją na potęgę, a szałwie wcale
Lubię te kolorowe jeżówki, ale powiem CI, że białe też są niezłe

Jolu, widzę, że e u Ciebie też z białych jezowek zrobiły się różowe? zostawiasz czy będziesz jakoś rozdzielac? Ja nie mogę się zdecydować które wolę a też powstała mi miesznaka na rabacie martwię się, że w ogóle białych nie będę zaraz miala
jolka 22:17, 26 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Śliczne jeżówki Jolu. Też muszę zaopatrzyć się w jeszcze kilka odmian. Pięknie wyglądają w masie. Ja swojej szałwi nie mam kiedy obciąć bo ciągle kwitnie i mi szkoda.

Jeżówki dziękują za uznanie Zaopatrz się Asia w nowe odmiany jak masz gdzie, naprawdę są tego warte. Kwitną długo i obficie, i raczej większego problemu z nimi nie ma. U nas trochę ciężko dostać jakieś ładne odmiany, a przynajmniej ja nic nie widziałam. A szałwia u mnie ciachnięta, mam nadzieję że niedługo o sobie przypomni

jolka 22:18, 26 lip 2017

frezja napisał(a)
Skoro mowa o jeżówkach to zerknij Jola do mnie na stronie 546. Nie wiem, co to za siewka.

Ewcia, byłam - widziałam. I nie wygląda mi to na jeżówkę, ale nie wiem co to jest...
jolka 22:21, 26 lip 2017

Toszka napisał(a)
Nie wsiowo, a modnie, angielsko - na dowód zerknij do Szefowej na wątek i na świeżutkie zdjęcia z Anglii Przy szałwii masz korę? W korze niechętnie się wysiewa. Teraz nasiona się sypią, a na wiosnę siewki wschodzą.

No to wreszcie mnie ktoś uświadomił, że mam modnie i angielsko a nie wsiowo hehe
A przy szałwii mam korę, może faktycznie to jest powód, że się u mnie w ogóle nie sieje

jolka 22:23, 26 lip 2017

ogrodula napisał(a)
Miałam to napisać jak zobaczyłam to zdjęcie jak w angielskim ogrodzie .

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i co że kolorowo? I nie mówi się wsiowo tylko sielsko czarodziejsko

gosika67 napisał(a)
Jolka nie wsiowo tylko cudnie, jeżówki górą, tyle ich,że nie wiadomo które ładniejsze, wszystkie na I miejscu dla mnie.

alis napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród Jola, pięknie.

Tak, wszystko sobie zakodowałam: pięknie-angielsko-sielsko-czarodziejsko
Hehe Dzięki Dziewczyny za miłe słówka!!

jolka 22:28, 26 lip 2017

Gosialuk napisał(a)
Dziękuje za odpowiedź w sprawie szałwi. Caradonnę mam tegoroczną to ją jeszcze zostawię, żeby się rozrosła. Pozostałe ciachnę jak radzicie i podzielę. Kory nie mam, ale Mała Mi pisała kiedyś, że na glinie szałwia słabo się rozsiewa. Dlatego myślałam o zebraniu nasion i wysianiu ich na rozsadniku (z gliną nieco ulepszoną). Na pewno będę tu jeszcze zaglądać, bo już złapałam ogrodowiskowego bakcyla i zachwycam się waszymi ogrodami. Pozdrawiam wszyskich ogrodowiskowo zarażonych.

Gosia, nie ma za co Ciekawe jak Ci się uda powiększanie kolekcji szałwii, bo u mnie, jak już pisałam, słabo to wygląda. Fajnie że się wciągnęłaś w ogród. Powiadają, że dom z chwilą wybudowania niszczeje... a ogród pięknieje Ja się też zachwycam ogrodowiskowymi ogrodami, tylko żałuję strasznie że obecnie mam tak mało czasu, by je oglądać Pozdrawiam również