Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

AngelikaX 06:53, 28 lip 2017

Cudowne połączenie hortek i rozchodników a przy takiej ilości robią jeszcze większe wrażenie
frezja 08:38, 28 lip 2017

jolka napisał(a)

Justynka, ja rozchodniki dostałam 3 kępki od sąsiada, co je wywalał Może nie są jakieś super extra piękne, ale wydaje się, że w tym zestawieniu spełnią swoją rolę. Zresztą zobaczymy jak to się dalej wszystko rozwinie. Dobrze, żeś się na jeżówki nawróciła bo są fajne

Ależ te Twoje rabaty dają pokaz niesamowicie to wygląda.
BasiaLT 09:16, 28 lip 2017

Jakie cudne widoczki... jak przestrzeń... super jest to połączenie hortek i rozchodników. Chyba zgapię
Gosialuk 21:46, 29 lip 2017

A ja już zgapiłam. Wprawdzie hortensje tylko dwie, a rozchodnik jeden, ale widząc takie efekty już w planach mam powiększenie. Ślicznie to wygląda.
jolka 22:51, 29 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Jolka ładna kompozycja, jest tu słonecznie? Nie wspomnę o różach na tle pagórków i gór.W sobotę wpadnę do Ciebie na kawkę,będę podziwiać krajobrazy i kwiatki.

Hej Małgosia.. sobota się kończy, gdzieś TY??

jolka 22:52, 29 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
A krajobraz Ci skradne...kiedyś

Dla wszystkich wystarczy, kradnij do woli
jolka 22:56, 29 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Hihi nie no może 3 lata nie munstead piękna, ale ta po lewej stronie, ciekawa jestem czemu tamta druga się aż tak różni to na pewno munstead? Jolus gdzie kupowałaś bukszpany na obwódkę?

Paulinka, bukszpany obwódkowe (te przy larissach) są mojej osobistej produkcji. Już zdążyłam żywopłocik przyciąć, bo na fotce rozczochrany był jeszcze. A ta jasno różowa munstead to na pewno ONA, bo kwitnie na krzaczku, gdzie pozostałe kwiaty są bardziej typowe Nie wiem dlaczego tak zbladła

DO zobaczenia!
jolka 23:04, 29 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Jola normalnie słów mi brakuje aby wyrazić swój zachwyt Hortensje -rewelacja (czym Ty je karmisz, że takie grubaski ), rozchodniki superowe a jeżówki cudne... Ech, po takich obrazkach tylko człek się sfrustruje patrząc na swoje małe poletko

Jola przy okazji mam do Ciebie dwa pytania (jeżeli mogę )
- czy te jeżówki pełne nie wyradzają Ci się tzn. nie wracają do swojej prostszej postaci (tak mi ostatnio sugerował pan w CO, gdy zapytałam o te pełne, że po 2-3 latach będę miała z nich te zwykłe)

- czym zlikwidowałaś nornice - kiedyś wspominałaś ale wtedy nie zakodowałam bo nie miałam problemu - teraz jakieś cholerstwo (nie jestem pewna czy to nornice, czy coś innego) robi mi podkopy na rabatach i kopie kanały wzdłuż ogrodzenia

PS. To jeszcze jedno: Co Ty kobieto robisz teraz w pracy jak są w a k a c j e ! Pozdrawiam

Małgosia .. co ja robię w wakacje, hmm... może kiedyś będę miała okazję Ci opowiedzieć

Hortensje karmiłam dwa razy "pokrzywówką" (hehe, brzmi lepiej niż gnojówką). I Ty mi nie mów o frustracji, bo masz pięknie. A co więcej, masz szansę wszystko ogarnąć, a u mnie to mrzonki

Co do pełnych jeżówek - absolutnie nie potwierdzam. Owszem, zdarzyło się, że mi ze dwie padły (prawdopodobnie zgniły, bo mokro miały), ale absolutnie się nie wyradzają. Od kiedy je mam (chyba już trzeci rok), są takie same.

Nornice wypłoszyliśmy ropą wlewaną do dziury i zasypywaną ziemią. Nieekologicznie, ale pomogło.

Gosia, piękne masz clematisy. Muszę się u Ciebie trochę podszkolić, bo mój jeden jakiś marnawy.

jolka 23:06, 29 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Jolu ja też w tym roku pozbywam się rozchodników. Po trzech latach takie ogromne urosły, zdominowały nawet rozplenice. Poza tym zaczęły się pokładać. Jeden lub dwa zostawię, resztę wydaje i mam miejsce na nowe roślinki

Mirelka, Ty mi nie mów, że się rozchodników pozbywasz, bo ja nie mam bladego pojęcia co mogłabym posadzić zamiast nich Gdybym oczywiście doszła do takiego wniosku jak TY... Ciekawa jestem co dasz w zamian
jolka 23:09, 29 lip 2017

AngelikaX napisał(a)
Cudowne połączenie hortek i rozchodników a przy takiej ilości robią jeszcze większe wrażenie

Dzięki Angelika Widziałam Twoją wizytówkę ostatnio Wspaniały masz ogród. I zmotywowałaś mnie, żeby się wreszcie wziąć za trawnik. Wsypałam 25 kg nawozu, dziś prysnęłam na dwuliścienne. Będę podlewać, kosić i nawozić. A jak będę miała dość, to znów zerknę na Twoją wizytówkę