Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Magleska 22:23, 27 lip 2017

jolka napisał(a)

Mirelka - rozchodniki będą w różu. Powinny się zgrać z przebarwiającymi się vanilkami. No i też hortki mogą się na nich lekko opierać. Za vanilkami jest werbena, ale mnie zawiodła w tym roku Dopiero kwiatki wypuszcza, a powinna już fioletowy obłoczek przed szmaragdami robić.

Bardzo bardzo lubię szerokie kadry zjawiskowa rabata ,wyobrażam sobie jak wygląda z werbeną
jolka 22:25, 27 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Zachwyca mnie ta roślinność, że jest jej tak duuuużoo! W masie.

Ewusia, ja muszę mieć duużo bo inaczej wszystko się gubi i żadnego efektu nie ma Pozdrawiam trawowo-krajobrazowo

jolka 22:30, 27 lip 2017

wrobelki napisał(a)
Cudne Vanilki u mnie jeszcze nie są aż tak zaawansowane. Na jeżówki się już nawróciłam to może i na rozchodniki się nawrócę Zwłaszcza po takich pięknych zdjęciach

Justynka, ja rozchodniki dostałam 3 kępki od sąsiada, co je wywalał Może nie są jakieś super extra piękne, ale wydaje się, że w tym zestawieniu spełnią swoją rolę. Zresztą zobaczymy jak to się dalej wszystko rozwinie. Dobrze, żeś się na jeżówki nawróciła bo są fajne

PS. Donoszę uprzejmie, że mi się winogrona trochę rozbujały
Mam coś im teraz robić.....??
nawigatorka 22:33, 27 lip 2017

jolka napisał(a)

Dzięki Asia Wiem, że lubisz takie kolory
Zostawiam białe z białym
milo Dziekuje
gosika67 22:33, 27 lip 2017

Jolka ładna kompozycja, jest tu słonecznie? Nie wspomnę o różach na tle pagórków i gór.W sobotę wpadnę do Ciebie na kawkę,będę podziwiać krajobrazy i kwiatki.
nawigatorka 22:34, 27 lip 2017

A krajobraz Ci skradne...kiedyś
jolka 22:34, 27 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Fajnie kolorystycznie wszystko dobrane,białe, miętowe, zielone.

Dzięki Gosia Wszystko miało niby być dobrane, żeby tak jeszcze wszystko chciało mnie słuchać i rosnąć jak należy!! Taka werbena chociażby Macham deserowo

paulina_ns 23:33, 27 lip 2017

jolka napisał(a)

Paula, dzięki za miłe słówka Co do przyszłego tygodnia to się jeszcze dogadamy, może Ci trzy kolejne lata nie zejdzie, hehe Wanilki w tym roku po raz pierwszy są widoczne, pamiętam jakie malutkie je wsadzałam. Twoje pewnie też w przyszłym roku nabiorą masy

Munnstead Ci zostawiam Zaznaczam uprzejmie, że oba kwiatki pochodzą z jednego krzaka, i aparat wcale nie przekłamał kolorów Są kompletnie różne

Hihi nie no może 3 lata nie munstead piękna, ale ta po lewej stronie, ciekawa jestem czemu tamta druga się aż tak różni to na pewno munstead?

Jolus gdzie kupowałaś bukszpany na obwódkę?
m_gocha 00:49, 28 lip 2017

Jola normalnie słów mi brakuje aby wyrazić swój zachwyt Hortensje -rewelacja (czym Ty je karmisz, że takie grubaski ), rozchodniki superowe a jeżówki cudne... Ech, po takich obrazkach tylko człek się sfrustruje patrząc na swoje małe poletko

Jola przy okazji mam do Ciebie dwa pytania (jeżeli mogę )
- czy te jeżówki pełne nie wyradzają Ci się tzn. nie wracają do swojej prostszej postaci (tak mi ostatnio sugerował pan w CO, gdy zapytałam o te pełne, że po 2-3 latach będę miała z nich te zwykłe)

- czym zlikwidowałaś nornice - kiedyś wspominałaś ale wtedy nie zakodowałam bo nie miałam problemu - teraz jakieś cholerstwo (nie jestem pewna czy to nornice, czy coś innego) robi mi podkopy na rabatach i kopie kanały wzdłuż ogrodzenia

PS. To jeszcze jedno: Co Ty kobieto robisz teraz w pracy jak są w a k a c j e !

Pozdrawiam
MirellaB 06:17, 28 lip 2017

Jolu ja też w tym roku pozbywam się rozchodników. Po trzech latach takie ogromne urosły, zdominowały nawet rozplenice. Poza tym zaczęły się pokładać. Jeden lub dwa zostawię, resztę wydaje i mam miejsce na nowe roślinki