Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

iwka 23:57, 30 lip 2017

Jola chyba razem sadzilysmy hortki i rozchodniki. Moje hortki do pięt nie dorastają Twoim. Jutro je postraszę pięknie
wrobelki 08:50, 31 lip 2017

Jolu pytałaś o winorośl, Przycinałaś już coś? Boczne pędy trzeba teraz latem skracać za pierwszym liściem

Ps. No i w pośpiechu zapomniałam napisać, że cudnie u Ciebie
jolka 09:23, 31 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Dopytałam o tę ropę bo pomyślałam, że może chodzi o taką z mojej miejscowości (nie wiem czy słyszałaś o tym, że niektórzy stosowali ją na choroby np. gardła, włosów i to nie tylko we wsi ale niekiedy w dość odległych miejscowościach

Przypominam sobie z lat dziecięcych ten zapach roznoszący się po domu Babcia na włosy stosowała.
I myślę.. że możesz spokojnie tę ropę z Twojej miejscowości użyć do celów ogrodowych
jolka 09:32, 31 lip 2017

iwka napisał(a)
Jola chyba razem sadzilysmy hortki i rozchodniki. Moje hortki do pięt nie dorastają Twoim. Jutro je postraszę pięknie

Iwonka, no to przemów im do rozsądku, bo może nie wiedzą czego się od nich oczekuje
jolka 10:47, 31 lip 2017

wrobelki napisał(a)
Jolu pytałaś o winorośl, Przycinałaś już coś? Boczne pędy trzeba teraz latem skracać za pierwszym liściem Ps. No i w pośpiechu zapomniałam napisać, że cudnie u Ciebie

Nic nie przycinałam, zrobię może im jakąś fotkę i Cię dopytam dokładniej Justynka Boję się, żeby im krzywdy nie zrobić, jak już się lekko rozbujały

PS. Dziękuję
Lulilaj 11:29, 31 lip 2017

jolka napisał(a)

Ale cudnie warzywka obrodziły Moje buraczki z zeszłym roku zjadł jakiś zajączek, a w tym roku plony u mnie takie sobie. Nie ma się czym chwalić . Co raz częściej myślę nad likwidacją tradycyjnego warzywnika i zastąpieniem go skrzyniami...
paulina_ns 11:30, 31 lip 2017

Jolus wiem,że się powtórzę, ale jedyne słowo, które przychodzi mi na myśl PIEKNIE!! A buraczki wow
kerii 17:50, 01 sie 2017

Jola a jak stosowałaś tą ropę na te nornice?? w jakich proporcjach i co rośliny na to?

Choć patrząc na twój ogród to chyba im ta ropa służy ))) piękne hortki
goska 21:10, 02 sie 2017

Dawno mnie nie było. Pieknie wyglądają hortensje ze śliwami.
Kasiolaaa 06:37, 05 sie 2017

Sliczne hortensje i te rozchodniki jak sie pieknie komponują razem widzialam kiedys takie rozchodniki z duzymi kwiatostanami ale nieznam odmiany. Moze macie jakies patenty na zlikwidowanie kretow bo mi wszystkie bukszpany załatwią