Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:37, 25 mar 2018

Magleska napisał(a)
stokrotki cudowne .....muszę je mieć
rodki może się jeszcze ogarną moje też jakieś biedne po zimie ,ale nawet nie miałam czasu się im przyjrzeć dokładniej

Moje rh tak straszą, że ciężko ich nie zauważyć

A Twoje bratki też cudne Muszę sobie takie kupić na placyk z huśtawką. Dziś pierwszy raz ją wytargaliśmy na placyk brzozowy, od razu poczułam, że mi tam bratków brakuje
jolka 20:37, 25 mar 2018

anbu napisał(a)
A co tym rh? Zmarzły?

No właśnie Ania, co im?? ja ich nie rozumiem

paulina_ns 20:40, 25 mar 2018

No u mnie po zimie całkiem, całkiem wyglądają, potrzebują tylko delikatnego cięcia na końcówkach ok zapisuje florovit uniwersalny no właśnie w tamtym roku o tym pisałaś i zaczęłam je podlewać i nawet coś urosły, ale do takich jak Ty, czy inni mają dużo im jeszcze brakuje A stokrotki lepiej schowaj, ja agrowlokniną okryłam róże, które ciachnełam, a zależy mi żeby przeżyły, pozostałe to z B. bezodmianowe to jak przemarzną będzie miejsce na inne, ładniejsze
jolka 20:49, 25 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
No u mnie po zimie całkiem, całkiem wyglądają, potrzebują tylko delikatnego cięcia na końcówkach ok zapisuje florovit uniwersalny no właśnie w tamtym roku o tym pisałaś i zaczęłam je podlewać i nawet coś urosły, ale do takich jak Ty, czy inni mają dużo im jeszcze brakuje A stokrotki lepiej schowaj, ja agrowlokniną okryłam róże, które ciachnełam, a zależy mi żeby przeżyły, pozostałe to z B. bezodmianowe to jak przemarzną będzie miejsce na inne, ładniejsze

Stokrotki wcisnęłam do kominka na tarasie Zacisznie tam, myślę, że się uchowają. A co do ID, zobaczymy jak będzie w tym roku. Mam nadzieję, że i moja i Twoja się ogranie Zrobię fotkę przed cięciem to zobaczysz jakie mam z niej siano teraz Róż jeszcze nie tykałam, więc tu jestem spokojna. Ale myślę, że i Twoim nic nie będzie.

Ps. bzyki się uwijają we wrzoścach - znaczy wiosna jest
sylwia_slomc... 20:53, 25 mar 2018

jolka napisał(a)

Paulinka, jestem ale mało na O. Lubię sobie wieczorkiem zajrzeć do znajomych ogrodów, choć czasami bez logowania. Krokusy u mnie rosną od południowej strony, jak dziś słońce przyświeciło, to się momentalnie otwarły Ale, tak jak piszesz - wszystko jest spóźnione o ok pół miesiąca w stosunku do ub roku. Jak oglądam fotki z ub roku, to 2 kwietnia miałam już rzodkiewkę w skrzyniach na wierzchu i całkiem sporą sałatę. A teraz .. ziemia w skrzyniach jeszcze zamarznięta

Ale stokrotki zgapiłam od Ciebie Urocze są i trudno się im się oprzeć.
Dla Ciebie stokrotkowej sesji c.d.

Stokrotki na tle dzisiejszego bezchmurnego nieba

Nawet nie chce sobie wyobrażać do jakiego parteru zeszłaś, żeby cyknąć tą fotkę, cudna
jolka 20:57, 25 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nawet nie chce sobie wyobrażać do jakiego parteru zeszłaś, żeby cyknąć tą fotkę, cudna

Sylwusia... i tu się mylisz hehe
Stokrotki stoją na stole na tarasie, w donicy.
Wystarczyło usiąść na krzesełku i "pstryk"

PS. Dzięki za miłe słówka

Kawa 08:57, 26 mar 2018

Joluś
no hellloł
ooooo szkoda tych twoich rodków
tyle koło nich skaczesz a one mają cię gdzieś
no nieładnie

stokrotki i ja muszę zakupić bo w donicach wrzosy straszą

MalGosia 23:30, 31 mar 2018

Joluś
z tymi kwasolubami to nie utrafisz - mi też rh i kalmia szerokolistna wypadły, co najlepsze kalmia była jedną z trzech rosnących obok siebie i do tego - środkową, eh... ale polecam Ci do półcienia pierisy oraz enkianta (ma takie różowe dzwoneczki, tylko szkoda, że nie jest zimnozielony)
rh - CW - może rosnąć w pełnym słońcu - jako jeden z niewielu - da radę
a widoczki wiosenne masz piękne!
mi dopiero zakwitły kroskusy - pojedynczo, to znak, że po świętach musowo wziąć sekator w rękę i spacer ze zwierzakami (pies i kot) na działkę (mi nie niszczą roślin!), w celu obcięcia hortensji

pięknych Świąt Ci życzę!

Kawa 14:09, 03 kwi 2018

no hellooooooooołlłłłłłłłłłłłłłłłł

Jolaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wiosna jest
gabriela_kra... 09:59, 04 kwi 2018

Kawa napisał(a)
no hellooooooooołlłłłłłłłłłłłłłłłł

Jolaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wiosna jest

Jola na pewno działa w ogrodzie