Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

boguslawa_ma... 21:37, 28 mar 2014

Róże ładne sadzonki dostałaś,a ta w doniczce to wysoka rośnie?
gierczusia 21:46, 28 mar 2014

Przyleciałam róże pooglądać ... Już nie umię się doczekać , jak będą rosły i wyglądały ... Albo wujka Google zapytam

Ps...ale kochać się w heidi Klum ???..... Nooo ,toć to przeca Kobitka ...

Buziaki Aniu

Ps. Wytrzymasz jeszcze bez tych nożyc ??? Jakiś tydzień czy dwa ????
gierczusia 21:47, 28 mar 2014

ka1sia napisał(a)
Anusia, lecę z info o pomidorkach sadzilam po jednym do donic o średnicy 30cm, dość duże, w tym roku zamierzam posadzić w 20cm, chyba wystarczy, tym bardziej, że oszalałam i wysiałam chyba z 10 odmian , gdzieś to trzeba ustawić Hydrożelu nie dawałam, tylko dobrą gotową ziemię do warzyw i podlewalam systematycznie gnojówką z pokrzyw i chyba tyle nic nie obrywałam, nie pryskałam, jakieś takie bezobsługowe były
W tym roku przygotowałam się bardziej merytorycznie, to pewnie sukcesu nie będzie no i tamte kupiłam już naprawdę duże, owocki już zawiązywały, a teraz od nasionka...
Powodzenia, Ania buziole

Bożeszzz ... Gnojówka z pokrzyw .... Aniu .. Robimy ????.... Bo mnie sie samo słowo jakoś kojarzy.......
malgorzata_s... 23:28, 28 mar 2014

Aniu róże cudne ale ja się na nich nie znam to nie doradzę Jadę jutro do Wrocka hurrra
Buziaki
anna_g 09:38, 29 mar 2014

Wczoraj już nie dotarłam do komputera wieczorkiem... A dzisiaj widzę, że tu taaaaki odzew na wołanie o pomoc... Kochane jesteście Wszystkim razem i każdemu z osobna dziękuję bardzo

Róże się moczą od wczoraj - jak tylko je rozpakowałam. Heidi stoi na balkonie w miejscu zacisznym, w nocy było na plusie więc tam została, ale nie posadzę jej na razie, bo się o nią boję. Pierwsze ją zahartuję przez jakiś czas - tak jak piszecie. W dzień na ogród w nocy spać do garażu

Czekam na poprawę pogody bo na razie to jest 8 stopni i mgła, ale ma być ładnie więc myślę, że ok południa wyruszę sadzić. Mam obornik granulowany i skórki z bananów Łopatę i róże - więc powinno być ok

Jeszcze raz dzięki za porady
anna_g 09:40, 29 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Hej
Sadzonki bardzo ładne, widać ze dobrej jakości- mają solidne korzenie, a to najważniejsze
Heidi klum ponieważ jest w donicy przetrzymaj jeszcze, nie sadź, nic jej nie będzie. Na ten stan kalendarza nie powinna miec takich liśći, tylkomraczej wyglądać jak te z gołym korzeniem. Na dzień wystawiaj, na noc chowaj do garażu

Dziękuję że zaglądnęłaś - i za info o jakości róż. Pierwszy raz kupowałam róże więc przyznaję, że nie wiedziałam. Teraz już mam pojęcie (choc jeszcze blade) Pozdrawiam
anna_g 09:42, 29 mar 2014

maggie_82 napisał(a)
Widzę, że zamawiamy róże od tego samego hodowcy Aniu ja swoje dostałam dwa tygodnie temu, Rosenfee też miała liście, wsadziłam mimo iż ostatnio były przymrozki wygląda dobrze ja bym sadziła

Hodowcę forum chwali to kupiłam a poza tym mieli wszystkie które chcialam. Z Heidi poczekam jednak. Trochę się obawiam. A na pewno zapomniałabym ją okrywać w razie przymrozków. Dzięki, że mnie odwiedziłaś Pozdrawiam
anna_g 09:44, 29 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Róże ładne sadzonki dostałaś,a ta w doniczce to wysoka rośnie?

Bogusiu ta w donicy to Heidi Klum - ma mieć jakies 50 cm - czyli... mała Pozdrawiam
anna_g 09:45, 29 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu róże cudne ale ja się na nich nie znam to nie doradzę Jadę jutro do Wrocka hurrra
Buziaki

Gosia - to Ty już albo w drodze albo na miejscu. Fajnie się masz. Wrocek jest piękny a i zakupy się szykują. Ale sie będzie działo - normalnie zazdraszczam Na szczęście mam swoje róże do sadzenia to trochę mnie zazdraszczam Buziol
anna_g 09:46, 29 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Bożeszzz ... Gnojówka z pokrzyw .... Aniu .. Robimy ????.... Bo mnie sie samo słowo jakoś kojarzy.......

Ela - a które słowo ci się kojarzy??? gnójówka czy pokrzywa? Nooo ja się nastawiam na robienie... Ogrodniczkowanie wszak zobowiązuje