Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 21:08, 17 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Ten do cięcia to jałowiec , czy tak ??... Gdzieś widziałam taką instrukcję cięcia go w chmurki .. Spróbuj przez wyszukiwarkę, sądzę ,że powinnaś znależć

Znalazłam Eluś - https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/341-jak-zrobic-bonsai-ze-starych-iglakow podaję bo może i innym co tu wpadają się przyda Tak czy siak - przeczytałam, coś wiem, ale... doświadczenia to mi nie dodaje i choć czuję się ciut pewniej to jednak nie za bardzo... z drugiej strony co jednak złego się stać może - najwyżej mi jałowiec wypadnie z ogrodu

Ela no strasznie mnie korcą domki dla owadów - w wyobraźni już się z nimi zaprzyjaźniam i nie mam mszyc tralala Jak mi tylko czas pozwoli to sobie spróbuję zrobić. Wątpię by był to pałac - myślę, że bardziej chałupa... no ale i to od czegoś trzeba zacząć

Co do hortensji bobo to owszem tak wyczytałam w ofercie Pisarzowickiej szkółki - tylko kurcze teraz zapaomniałam czy to Pudełko czy Pudełek... Nie wiem jak tam u Kapiasów - może do nich napiszę z zapytaniem - jak się dowiem to mogę dać Ci znać. I pojedziemy sobie na zakupy co?

Pozdrawiam
anna_g 21:15, 17 mar 2013

Kondzio napisał(a)
Świetne zakupy hi hi hi

Kondzio - miło Cię widzieć, fajnie że wpadłeś pohihać
Kondzio 21:32, 17 mar 2013

anna_g napisał(a)

Kondzio - miło Cię widzieć, fajnie że wpadłeś pohihać
ja wpadam i oglądam co uciebie ale nie zostawiam po sobie znaku ale sie porawie hi hi hi
Kasiek 00:31, 18 mar 2013

Aniu wreszcie nadgonilam troche zaleglosci u Ciebie,bukiety z jabloni i bazie superasne,na smierc o baziach zapomnialam,musze troche w tym tygodniu nadrobic Zycze troche ciela w nadchodzacym tygodniu,i spokojnej nocy
anna_g 12:17, 18 mar 2013

Kondzio napisał(a)
ja wpadam i oglądam co uciebie ale nie zostawiam po sobie znaku ale sie porawie hi hi hi

No ja myślę Kondzio że się poprawisz Czasami byś mógł mi tu zahihać i nie tylko Miłego
anna_g 12:18, 18 mar 2013

Kasiek napisał(a)
Aniu wreszcie nadgonilam troche zaleglosci u Ciebie,bukiety z jabloni i bazie superasne,na smierc o baziach zapomnialam,musze troche w tym tygodniu nadrobic Zycze troche ciela w nadchodzacym tygodniu,i spokojnej nocy

Dziękuję Kasiu że wpadłaś Ciepełka u mnie na razie niet... ale czekam cierpliwie Tobie też życzę
Kondzio 12:26, 18 mar 2013

Hi hi hi
Gosiniak 12:36, 18 mar 2013

Aniu mnie w zeszłym roku tak do roboty pchało, a że było ciepło, to zdarzyło się kilka roślin przed ruszeniem wegetacji kupić, między innymi te bobo, ale także śliwy wiśniowe z LM, które nic a nic nie wypuściły i poszły do spalenia, bobo oddałam i wymienili mi na nowe, bo w szkółce były kupowane, to jest właśnie ta zasadnicza różnica, choć też nie miałam paragonu. Ja się teraz troszkę wstrzymuję z zakupami pogoda w tym pomaga.
Podobno od zachodu dziś deszcz ze śniegiem, makabra, na razie nie pada i jest na plusie, ale wiosny to zupełnie nie przypomina. Kiedy ona do nas dotrze?

gierczusia 13:41, 18 mar 2013

Aniu .. Jeśli tylko będziesz miała ochotę to możemy wspólnie kawę wypić przy okazji zakupów..

Co do buksików .. U nas jest farma w okolicy wodzisławia .. Sprawdż sobie jak to daleko od Ciebie ,ale na pewno bliżej niż na farmę do Wrocka.. Tym bardziej ,że tam to nie jest w samym Wrocku tylko jeszcze kawał drogi w stronę Poznania .. Mnie się wydawało bardzo daleko,...

Ja się jeszcze bardzo wstrzymuję z kupowaniem , bo tak jak Gośka Igiełeczka mówi to może być strzał w kolano .. Buziam
anna_g 15:25, 18 mar 2013

Gosia, Ela - wstrzymuję się... siłą się wstrzymuję, już się zastanawiam czy się do kaloryfera nie przykuć Wolałabym w szkółkach, bo można obejrzeć i pomacać i kawusię z Elusią wypić tak na przykład co jest już bonusem absolutnym. Po buksiki na razie się nie wybieram, ale jak się ociepli i zrobi się ta wiosna...(kurde ciekawe kiedy) to do szkółek jadę natentychmiast. Ela - mam gigantyczną ochotę wypić z Tobą kawkę (zwłaszcza że doszłyśmy do wniosku że obie kawy NIE pijamy ) - a co - będziemy "niegrzeczne"
Pozdrawiam - u mnie pochmurno, zimno, byle jak... eh. Dobrze że jesteście.

I ten Konrad Hihacz dobrze, że mi hihotki przesyła...