Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Maria667 15:35, 18 mar 2013

Aniu!
Widzę, że całe Ogrodowisko jest hortensjowo zakręcone. Muszę dołączyć do grona. Co prawda mam w posiadaniu 1 (słownie: jedną) hortensję bukietową i 1 pnącą !
anna_g 15:39, 18 mar 2013

Maria667 napisał(a)
Aniu!
Widzę, że całe Ogrodowisko jest hortensjowo zakręcone. Muszę dołączyć do grona. Co prawda mam w posiadaniu 1 (słownie: jedną) hortensję bukietową i 1 pnącą !

No to mamy tyle samo z tym że inne - bo ja mam 1 ogrodową i 1 też ogrodową I to wcale nie ja je sadziłam tylko moja teściowa już jakiś czas temu, problem z nim jest ten że faktycznie trzeba je okrywać bo przemarzają - w zeszłym roku nie kwitły - w tym tez nie wiem jak będzie bo co prawda okryłam je włókniną ale w cieplejsze dni które kiedyś tam nastały teść odkrył i już tak zostały - przy ostatnich mrozach pewnie klapa... zobaczymy. Dlatego szukam czegoś bardziej trwałego. Podobają mi się te które się przebarwiają. A pnąca chciałabym na pergolę do cienia. Długo kwitną i nawet w zimie te baldachy mogą zdobić to na pewno ich plus.
A Ogrodowisko jest zakręcone - hortensjowo-bukszpanowo-żurawkowo-trawowo - nie do wszystkiego jeszcze dorosłam ale kto wie... bo to zaraźliwe.
Pozdrawiam Marysiu.
grazyna 15:39, 18 mar 2013

Maryś witaj w klubie - mam też jedną bukietową Sundae Fraise, ale kolekcję zwiększam

Aniu dzięki za linka u mnie

Kondzio 16:08, 18 mar 2013

no mam nadzieje że hihaczki mi wystarczą u nas zaczęło sypać śniegiem Mam już dość cholera
anna_g 16:33, 18 mar 2013

Kondzio napisał(a)
no mam nadzieje że hihaczki mi wystarczą u nas zaczęło sypać śniegiem Mam już dość cholera

Kondziu rany bąbel nie poddawaj się... !!! Nie możesz... wszyscy mamy już dość jak cholera... trzymaj się trzymaj.
Kondzio 16:41, 18 mar 2013

anna_g napisał(a)

Kondziu rany bąbel nie poddawaj się... !!! Nie możesz... wszyscy mamy już dość jak cholera... trzymaj się trzymaj.
muszę dać radę ale ten śnieg nie odpuszcza tak fajnie sobotę i w niedzielę topniał ale u mnie jeszcze dosyć dużo śniegu jest a tu jeszcze sypie już myślałem że nie będzie sypać
anna_g 16:59, 18 mar 2013

Kondzio napisał(a)
muszę dać radę ale ten śnieg nie odpuszcza tak fajnie sobotę i w niedzielę topniał ale u mnie jeszcze dosyć dużo śniegu jest a tu jeszcze sypie już myślałem że nie będzie sypać

Eh, Konrad - mam to samo - co chwilę nadzieja, i zaraz... po nadziei... no masakra z tą zimą - strasznie długo trzyma ale na pogodę nic nie poradzimy. Możemy się co najwyżej wzajemnie pocieszać i inspirować Pozdrawiam
AgnieszkaW 17:07, 18 mar 2013

A u nas znowu zasypało wszystko na biało. Czy to jest normalne? się pytam. Aniu, daj coś ku pokrzepieniu serc....
Mala_Mi 17:26, 18 mar 2013

Aniu, ja też pod wpływem ogrodowiska zamiast wyrzucać jałowca, postanowiłam go zrobić na bonzaj dla ubogich..... zabrałam sie do tego nieprzygotowana, pod wpływem impulsu i w piżamce.. wyszłam rano naładować akumulatorki z kawusią... I poszło....... trochę skopałam (no dobra sporo skopałam), ale mówią, że odrosną nawa nowe gałązki, tylko znów potrzeba tych kilku lat.... wiec bonzaj zostaje, poprawię mu tylko sąsiedztwo... I mam już drugiego kandydata.. w tym roku go też zrobię na jakiego Irokeza.. czy punka
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1401-ogrodnik-mimo-woli?page=823

mój świeżo po cięciu...
Jabeska 21:37, 18 mar 2013

U mnie dziś trochę snieg stopniał i zaczęły się znów pokazywać kwitnące przebiśniegi i śniezyce Nie zdążyłam nimi nacieszyć oczu podczas cieplejszych dni tej wiosny, więc teraz chodzę po ogrodzie i zaglądam w kąciki. Robi sie troszkę cieplej