Aniu!
Widzę, że całe Ogrodowisko jest hortensjowo zakręcone. Muszę dołączyć do grona. Co prawda mam w posiadaniu 1 (słownie: jedną) hortensję bukietową i 1 pnącą !
No to mamy tyle samo z tym że inne - bo ja mam 1 ogrodową i 1 też ogrodową I to wcale nie ja je sadziłam tylko moja teściowa już jakiś czas temu, problem z nim jest ten że faktycznie trzeba je okrywać bo przemarzają - w zeszłym roku nie kwitły - w tym tez nie wiem jak będzie bo co prawda okryłam je włókniną ale w cieplejsze dni które kiedyś tam nastały teść odkrył i już tak zostały - przy ostatnich mrozach pewnie klapa... zobaczymy. Dlatego szukam czegoś bardziej trwałego. Podobają mi się te które się przebarwiają. A pnąca chciałabym na pergolę do cienia. Długo kwitną i nawet w zimie te baldachy mogą zdobić to na pewno ich plus.
A Ogrodowisko jest zakręcone - hortensjowo-bukszpanowo-żurawkowo-trawowo - nie do wszystkiego jeszcze dorosłam ale kto wie... bo to zaraźliwe.
Pozdrawiam Marysiu.
muszę dać radę ale ten śnieg nie odpuszcza tak fajnie sobotę i w niedzielę topniał ale u mnie jeszcze dosyć dużo śniegu jest a tu jeszcze sypie już myślałem że nie będzie sypać
Eh, Konrad - mam to samo - co chwilę nadzieja, i zaraz... po nadziei... no masakra z tą zimą - strasznie długo trzyma ale na pogodę nic nie poradzimy. Możemy się co najwyżej wzajemnie pocieszać i inspirować Pozdrawiam
Aniu, ja też pod wpływem ogrodowiska zamiast wyrzucać jałowca, postanowiłam go zrobić na bonzaj dla ubogich..... zabrałam sie do tego nieprzygotowana, pod wpływem impulsu i w piżamce.. wyszłam rano naładować akumulatorki z kawusią... I poszło....... trochę skopałam (no dobra sporo skopałam), ale mówią, że odrosną nawa nowe gałązki, tylko znów potrzeba tych kilku lat.... wiec bonzaj zostaje, poprawię mu tylko sąsiedztwo... I mam już drugiego kandydata.. w tym roku go też zrobię na jakiego Irokeza.. czy punka https://www.ogrodowisko.pl/watek/1401-ogrodnik-mimo-woli?page=823
U mnie dziś trochę snieg stopniał i zaczęły się znów pokazywać kwitnące przebiśniegi i śniezyce Nie zdążyłam nimi nacieszyć oczu podczas cieplejszych dni tej wiosny, więc teraz chodzę po ogrodzie i zaglądam w kąciki. Robi sie troszkę cieplej