Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

ka1sia 13:29, 23 cze 2014

Anulka, zaglądam, a u Ciebie jakieś rewolucje ogrodowe się dzieją i dobrze, bo będzie jeszcze piękniej a jakie Ty piękne fotki robisz...fiu fiu buziole
anna_g 14:25, 23 cze 2014

gierczusia napisał(a)

Ranyyyyyy .. Anulka .. Toż u Ciebie prawdziwa rewollllta

Ściskam

Oj jak na mnie to rewolta Elu - kamienista rewolta
anna_g 14:31, 23 cze 2014

Teraz tak ogólnie. Dopiero Matylda mi uświadomiła, że kompletnie idiotycznie Wam to teraz pokazałam... Wyszedł przedziwny kwadratowo-kanciato-falowany kształt rabaty - ni przypiął ni wypiął... Boszzzzz ale ja jest goooopia... w ogóle nie wpadło mi do głowy że to tylko ja wiem jak to niby ma być (cały czas myślę, dlaczego mówicie o kantach przecień tam takich nie ma) Oczywiście że to nie ma mieć takiego kształtu. Ten kant wyszedł tylko dlatego że tam była zdemowana kostka brukowa... stąd taki równy kancik...
Ja wiem że to miejsce piękniściej mogłoby być zrobione... ale będzie jak będzie bo póki co nie mam za bardzo do tego pomocy a sama to ja się z tym nie utargam... Kamienie jakoś jeszcze poukładam. Pokażę Wam wieczorem jak jest teraz. I nie podoba mi się to do końca, moim zdaniem jest za płasko... już bym chciała zmian... eM stwierdził, że możemy to zmienić... w przyszłym roku
Kształt będzie mógł być jeszcze trochę korygowany bo nie całą linię brzegową zdążyła "ruszyć" - po trochu to zrobię. Tylko obsadzenia mi pozostaną - i tego póki co nie wiem.

Bardzo bardzo wam dziekuję za porady i sorry za "tumokowatość"

anna_g 14:32, 23 cze 2014

Kasya napisał(a)

wydaje mi sie ze z tej rabatki nie zostalo prawie nic i teraz mozna tam zrobic wszystko

Bardzo ładnie i dokładnie to ujęłaś Podoba mi się
anna_g 14:35, 23 cze 2014

Kasik napisał(a)
Aniu - ja nie odważę się doradzać, bo sama mam dylematy i robię trochę intuicyjnie, ale uważam, ze jeśli chodniczek jest mały i korzystacie troszkę z trawnika, to może tą rozebraną kostkę wykorzystać i położyć ją właśnie w tym miejscu.Będzie Cię denerwowało, jak to miejsce będzie zadeptywane. Dopiero wtedy utworzyć kształt rabaty. Ja doradzam uporządkowany kształt - takie lubię, bo tworzą przejrzystość w ogrodzie, ale to wszystko jeszcze musi pasować do reszty- ale to sama wiesz.

Pozdrawiam

Dzięki Kasik że wpadłaś Z trawnika tam korzystamy dość dużo. Pokaże wieczorem z góry zdjęcie jak to wygląda. U nas przed domem się siedzi na tarasie, dzieciaki tam biegają... pies, nie ma szans żeby zaraz za kostką była rabata. W ogóle ta rabata jest tu tylko dlatego że kiedyś była tam altana... i przy altanie było oczko, kamienie, winorośl, takie tam... jak się zlikwidowało altanę to została sama rabata. Z chodniczkiem do byłej altany. Jakoś nie chciałam tego likwidować całkiem bo byłoby tak pusto. Stąd taka trochę przeróbka
anna_g 14:37, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Ania, ja mocno spóźniona z doradzaniem przyleciałam...ciągle mnie czas ostatnio goni.

Ja słaba jestem z projektowania, przecież wiesz. Muszę na żywo zobaczyć, to wtedy mnie może natchnąć.
Ale patrzę i dumam...możesz z góry zdjęcie zrobić? Żeby jakoś do wyobraźni mi lepiej trafiło?
Ale ten kształt teraźniejszy rabaty to nie za bardzo mi się widzi...i okrągło, i kwadratowo? Nie...
Jak chodzą tu, przy chodniczku, to może tam ciurkadełko na kamykach zrobić? Jak tam wlezą, to nie będzie widać.

A jakbyś te płytki przycięła? I kształt taki bardziej zaokrąglony? I tu ciurkadełko? Zobacz moje gryzmoły, może Cię natchnie...

Kindzia - no Ty artyska jesteś tak to wyrysowałaś O trawce już pisałam. I o kształcie Ciurkadełko fajnie wymyśliłaś fakt. Ale ono już jest tam gdzie okrągły zbiornik widać. Tam było oczko i w to miejsce jest ciurkadełko. No tak.
anna_g 14:38, 23 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Też jestem tego zdania, zabijam tylko bezskorupkowe te z domkami mają u mnie pozwolenie - jak jest ich za dużo to syn wynosi na łąkę

Dylematy rabatowe - też jestem zdania, że albo okrągło albo kanciasto... jak dla mnie bardziej pasuje kanciasto, ale żeby to zrobić trzeba by było jeszcze powiększyć tę rabatę najlepiej do samej kostki

U mnie też mają pozwolenie.

Matylda - dzięki a olśnienie mnie w kształcie. Będzie raczej okrągło bo prościej to zrobić. Na razie jest "z uszami" co mnie denerwuje, ale kształt mogę poprawić pomału.
anna_g 14:39, 23 cze 2014

ka1sia napisał(a)
Anulka, zaglądam, a u Ciebie jakieś rewolucje ogrodowe się dzieją i dobrze, bo będzie jeszcze piękniej a jakie Ty piękne fotki robisz...fiu fiu buziole

Kasiu Jak miło
Dziękuję za pochwałę fotek... bardzo mi miło.
A czy będzie piękniej w ogrodzie... hmmm.... no niby takie jest założenie... a jeśli się nie uda to przynajmnie i na pewno będzie inaczej Buziaki
eliza3 14:40, 23 cze 2014

Trochę mnie nie było, a tu taka rewolucja
Wpadnę wieczorkiem i dokładnie się przyjrzę, na razie zaglądam tu i tam. W weekend mnie nie było i trzeba zobaczyć co u Was słychać, a działo się wiele.
anna_g 16:50, 23 cze 2014

No Eliza dla niektórych to ten weekend szalony był - taaaaakie spotkania A u mnie tylko praca Wpadaj