Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

malgorzata_s... 18:16, 23 cze 2014

Anek zrób fotki z każdej strony i od góry Wpadnę wieczorkiem bo chyba mam pomysła
anna_g 22:25, 23 cze 2014

Zrobiłam z każdej strony i z góry na pomysła to już chyba za późno... chyba że na pomysła z obsadzaniem... Jest jak jest... dużo do sadzenia nie będzie ale może coś fajnego z tego wyjdzie. Każda pomysła na roślinki jest na wagę złota - już nawet zaczęłam nad rozplenicami rozmyślać No to dobra, uffff, ufffff, ufffff... bo się stresuję

Tutaj jest pokazana wielkość chodniczka, na drugim zdjęciu moje dziecko protestując przeciwko zamieszczaniu go w internecie służy jako model pokazujący że to tylko krok. Proszę zatem o niezauważanie mojego dziecka na zdjęciu tylko jego nogi

A tutaj piętami opieram się o schody - no sami widzicie że ten chodniczek maluśki

anna_g 22:29, 23 cze 2014

i teraz tak - jest kamienisto. Zrobiłam z kamieni "ścieżkę" przez rabatkę bo niemal każdy tam włazi Tam gdzie tylko ziemia - będzie trawa - wiem, wiem, wiem... do koszenia to może nie jest wygodniej ale chciałam zachować jakieś proporcje... no to dalej

anna_g 22:32, 23 cze 2014

Horstman zostaje, jarzębina co jest za horstmanem wylatuje, znaczy się będzie przesadzona bo tam zupełnie nie pasuje, w jej miejsce nie będzie nic...No i oczywiście trzeba jakiś "roślinny porządek" zrobić... ale na razie i tak nie mam czasu więc proszę, plisss, plissss o pomysła jakieś...
I z bliższa

anna_g 22:34, 23 cze 2014

No a teraz trochę innych, mniej stresujących widoczków

zakwitła pierwsza
anna_g 22:38, 23 cze 2014

Novalis - nagle i niespodziewanie
kolor taki jak sobie wyobrażałam... teraz się zastanawiam dlaczego chciałam taki.... siny ha... nie - no tak naprawdę jest ładny, jasno fioletowy...
anna_g 22:40, 23 cze 2014

malgorzata_s... 23:00, 23 cze 2014

O ciurkadełko działa Krzyś niesamowity że to przewiercił
Kształt rabatki właśnie taki miałam proponować Anek pod choinkę dałabym hostydadzą radę. U Małej Mi są pod drzewem i U Asi popatrz
W koło ciurkadełka dałabym coś czerwonego w kółko. Admirationy albo żurawki.
Scieżkę zrobiłabym równą i po obu stronach żółte tawułki albo trzmielinki cięte w szpalerek.Lewą stronę wypełniłabym wrzosowatymi a po prawej za trzmielinami czy tawułkami też czerwone cuś, admirationy np.
Jutro ci to namaluję jak chcesz
WilczaGora 23:03, 23 cze 2014

anna_g napisał(a)
Novalis - nagle i niespodziewanie
kolor taki jak sobie wyobrażałam... teraz się zastanawiam dlaczego chciałam taki.... siny ha... nie - no tak naprawdę jest ładny, jasno fioletowy...

ojej faktycznie cudowna...
...ja wiem dlaczego taki chciałam..bo uwielbiam taki...
wyjątkowy na maxa, zakochałam się w nim w różanym ogrodzie Grace Kelly w Monaco i wiedziałam, ze muszę ją mieć !!!
cieszę się z Tobą i czekam na swoje (całe w pąkach)

buziaki Wilkołaki
anna_g 09:30, 24 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O ciurkadełko działa Krzyś niesamowity że to przewiercił
Kształt rabatki właśnie taki miałam proponować Anek pod choinkę dałabym hostydadzą radę. U Małej Mi są pod drzewem i U Asi popatrz
W koło ciurkadełka dałabym coś czerwonego w kółko. Admirationy albo żurawki.
Scieżkę zrobiłabym równą i po obu stronach żółte tawułki albo trzmielinki cięte w szpalerek.Lewą stronę wypełniłabym wrzosowatymi a po prawej za trzmielinami czy tawułkami też czerwone cuś, admirationy np.
Jutro ci to namaluję jak chcesz

Nooo eM przewiercił i to nawet nie jedną ale dwie dziurki Dlaczego dwie? to tajemnica eMowa
Gosiu - pod drzewem już są hosty posadzone w dobrej ziemi i hydrożelu tylko że nie na okrągło ale z jednej strony... z drugiej są tiarelki - na razie dwie ale one się podobno szybko rozrastają... na pień puściłam bluszczyk jak to u mnie. Poza tym mam tam jeszcze tawułkę chwilowo ale czy ona tam musi być czy nie to inna sprawa
A resztę to mi rozrysuj bo się zakręciłam i bardzo chcę rozrysowania Moja wyobraźnia tak daleko nie sięga Ale to oczywiście jak będziesz miała chwilkę Poczytam to jeszcze kilka razy to jakoś też może dam radę
Dzięki Gosiaczek. Buziol