Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

malgorzata_s... 21:27, 25 cze 2014

Anek coś nababzgrałam chodziło mi o coś takiego Kolorki mniej więcej bo roslinki do wyboru; Czerwone admirationy albo żurawki. Pod drzewem hosty a na szpalerek tawułki mini w kozach po 4 zł albo trzmielina
Kamienie poprzesuwasz najwyżej coby takie cuś wyszło

anna_g 09:19, 26 cze 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu widzę że rabata skończona i ciurkadełko nowe -super

Bogusiu do skończenia to jeszcze lata świetlne ale do przyszłej środy zero czasu na ogródek... musi poczekać. Najcięższa fizyczna praca skończona i na tym mi zależało, wszelkie poprawki można robić kiedy bądź, no trochę najwyżej będzie rozgardiasz przed domem no ale na to nie ma rady
anna_g 09:22, 26 cze 2014

Urszulla napisał(a)
carexy o których mówię

z takich małych sadzonek jak widzisz poniżej

po jednym sezonie mam fajne kępki

nawet między kamieniami fajnie by wyglądały
kombinuj - mi ogród zajmuje przynajmniej w głowie 30% dnia
i przyjdź zobacz moje nowe trawki pod jabłonką

Ula - super - już próbuję je wkomponować. Wczoraj znalazłam 15 minut na patrzenie z balkonu całkiem dobre miejsce do kombinacji. I pomysła mi się zrodziła. Tyle że nie potrafię narysować. Spróbuję. Bo jak opiszę to nic nie wyjdzie. Myślę o wrzosach na obwodzie - ale nie calym tylko od strony lewej, bliżej ciurkadełka posadzić te azalie które tam są, bliżej ale bardziej z boku i za ciurkadełkiem, a z przodu mogłyby być carexy??? to tak tylko ta lewa strona. Co myślisz?
anna_g 09:25, 26 cze 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu a TY biedna dalej kombinujesz? Kasia ma racje, tez bym zabrala troche tych kamieni a szczegolnie tych co masz podwojnie po obwodzie, moze daj je pod sam pien bo tam bedziesz zawsze miec sucho to choinka a nie drzewo lisciaste i hosty posadz troche dalej od pnia. Fajnie by tam tez pasował karmnik ościsły pomiedzy te kamienie gdzie masz miejsce do chodzenia tak elegancko by to wygladalo i ozywiło te kamienie. Moze zobacz u innych w ogrodach to przyjdzie olsnienie i inspiracja) Pozdrawiam serdecznie i pogadaj z Ulą wiesz o czym

Danusia - ja "biedna" to nawet nie kombinuję teraz. Po prostu to leży odłogiem bo musi. Nieczas tak zwany. Ale powyżej opisałam co wczoraj wymyśliłam Może powiesz co myślisz ?
Co do karmnika to ja go już nawet mam i mam plan go tam wsadzić między kamienie Ja go mam od 2 miesięcy i zdążył lekko zdechnąć w doniczkach myślisz że da radę się zregenerować. Od początku był plan na karmnik. Bo i zieleni doda. Fajnie że poparłaś ten pomysł nawet o nim nie wiedząc Buziaki. Dzięki że wpadasz
anna_g 09:27, 26 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek coś nababzgrałam chodziło mi o coś takiego Kolorki mniej więcej bo roslinki do wyboru; Czerwone admirationy albo żurawki. Pod drzewem hosty a na szpalerek tawułki mini w kozach po 4 zł albo trzmielina
Kamienie poprzesuwasz najwyżej coby takie cuś wyszło

Gosia - prawa strona na pewno - hosty na próbę przynajmniej. Tak jak to narysowałaś. Lewa jeszcze zobaczymy. Powyżej napisałam o tych wrzosach, azaliach i carexach - co sądzisz? Dzięki Gosiek za rysunek. Ciągle mam czas na myślenie bo nie mam czasu na robienie Buziaki wielkie
anna_g 09:43, 26 cze 2014

No to taki pomysł - oczywiście kolory to są tylko takie żeby narysować nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością by nie rzec - nic. Legenda poniżej. I pomysł chyba trochę szalony ale wczoraj do głowy mi przyszedł więc zamieszczam i pytam:

Trochę poszerzyć rabatę - czarna kreska mniej wiecej
wrzosy - zielone kropy po lewej
azalie - fiolet przy ciurkadełku
seledyn przed to Uline carexy tak na przykład
pod drzewem - hosty - zielone - może zdjąć jeden rząd kamieni albo i nie bo hosty może zarosną, przed nimy może coś innego dla odmiany - tiarelle, żurawki, tawułki?
wypełnienie - jeszcze nie wiem
i teraz ta czerwona plama na środku - to pomysł który wczoraj mi się rzucił na mysli i nadal tam siedzi proszę o weryfikację... aż się boję... niski klon czerwony, ale chyba tam jest za mało miejsca na niego... No to teraz możecie "bić"
Buziaki i do roboty
anna_g 10:53, 26 cze 2014

A jakby tam gdzie wrzosy - tylko z samej lewej - całkiem lewej - coś wyższego na pniu dać?? ze dwa? Tak tylko sobie myślę. I wypełnienie jednak z jakichś traw... ?
Kindzia 12:49, 26 cze 2014

Ja tylko podpatrywać i kibicować będę, ja słaba w te klocki...

Ale ten Twój pomysł nie najgorzej mi się widzi...

Macham
anna_g 13:54, 26 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Ja tylko podpatrywać i kibicować będę, ja słaba w te klocki...

Ale ten Twój pomysł nie najgorzej mi się widzi...

Macham

Problem że ja też słaba w te klocki cieszę się, że Ci się choć trochę widzi Też macham
boguslawa_ma... 14:16, 26 cze 2014

Aniu pozdrawiam